Справжня весна на Житомирщині розпочалася разом із футбольним чемпіонатом

Справжня весна на Житомирщині розпочалася разом із футбольним чемпіонатом

На Житомирщині черговий футбольний сезон стартував 8 травня 2021 року. 

Напередодні в області було скасовано протиепідемічний режим «червоної» зони, тож чемпіонат стартував вже в умовах так званого адаптивного карантину. А це означало, що глядачі навколо футбольних майданчиків і стадіонів мали можливість підтримувати своїх кумирів-футболістів. У цьому році Асоціація футболу Житомирщини уклала угоду про співпрацю із групою компаній COMSPEC, яка спеціалізується на видобутку щебеню, а тому першість Житомирщини у 2021-му році матиме назву «COMSPEC-Чемпіонат».

Романів – серед найкращих футбольних регіонів Житомирщини

Тепер про географічно-територіальне представництво футбольних колективів у COMSPEC-Чемпіонаті. Ми вже писали, що із 27-ми команд, які виступатимуть у вищій, першій та другій лігах першості Житомирщини, 13 колективів делегували чотири колишніх райони Житомирщини. Новоград-Волинський, Хорошівський (Володарськ-Волинський) та Романівський райони делегували для участі у COMSPEC-Чемпіонаті Житомирщини по три команди. Рекордну кількість футбольних колективів для участі у першості Житомирщини у цьому році запропонував колишній Радомишльський район, на території якого сьогодні сформовані аж чотири футбольні колективи.

Відео дня

Щодо Романова, то Романівська громада у цьому футбольному сезоні делегувала для участі у першості області дві футбольні дружини. Команда «Зоря» гратиме у вищій лізі чемпіонату Житомирщини, а «Зоря-2» виступатиме у другій лізі обласної першості. Найближчим сусідом і водночас суперником романівської «Зорі» у вищій лізі COMSPEC-Чемпіонату-2021 буде команда ФК «Миропіль».

До речі, 8 травня 2021 року у вищій лізі обласної першості романівська «Зоря» пропускала гру, оскільки кількість команд, що заявили про свою участь у вищій лізі чемпіонату, виявилася непарною (9 колективів). Згідно з жеребкуванням, чотири пари команд провели свої перші поєдинки, а романівська «Зоря» свій перший поєдинок проведе наступної суботи – 15 травня. Натомість команда «Зоря-2» (Романів), сформована із молодих футболістів, яким варто набувати ігрового досвіду у відповідальних поєдинках, 8 травня 2021 року свій дебютний поєдинок проводила у Новоград-Волинському районі. Суперниками «Зорі-2» стали футболісти ФК «Ярунь», які захищають спортивну честь нещодавно створеної Ярунської громади. На відміну від «Зорі-2», команда ФК «Ярунь» сформована із досвідчених гравців, які мають досвід виступів за футбольні колективи, що раніше виступали у першості Житомирщини. Варто зауважити, що господарі футбольного майданчика в Яруні звикли грати на стадіоні, який має дещо незвичні розміри і за якістю газону очевидно поступався, наприклад, якості футбольного поля на стадіоні у Романові. Між тим зауважимо, що до 29-ї хвилини першого тайму на полі стадіону в Яруні точилася рівна гра. Але якраз на 30-й хвилині господарям поля пощастило, коли під час штовханини у межах штрафного майданчика «Зорі-2» їхній нападник зумів завдати точного удару у площину воріт романівської команди. До кінця першого тайму ФК «Ярунь» ще раз вразив ворота романівської «Зорі-2», і при рахунку 2:0 команди пішли на перерву. 

У другому таймі футболісти із Романова намагалися перехопити ініціативу, однак господарі стадіону завдяки злагодженості своїх дій чітко утримували здобуту у першому таймі перевагу. А вже ближче до середини другого тайму суддя призначив у ворота «Зорі-2» пенальті. Начебто за порушення правил у штрафному майданчику. Порушення було, але чи сталося воно у штрафному, – сказати важко. І тим не менше – пенальті коштувало «Зорі-2» ще одного гола у свої ворота. Рахунок став 3:0, і молоді футболісти із Романова, які, власне, вперше виступали разом у складі «Зорі-2», кинулися, аби забити так званий гол престижу. На жаль, романівчани так і не змогли 8 травня забити у ворота суперників хоча б один м’яч, а ФК «Ярунь» за 10 хвилин до фінального свистка ще двічі скористався помилками захисту «Зорі-2». Отож виїзний дебют романівської команди у другій лізі першості Житомирщини 2021-го року виявився невдалим, оскільки «Зоря-2» зазнала відчутної і прикрої поразки. Вже другий матч, який «Зоря-2» має проводити вдома 15 травня 2021 року, має відповісти на запитання, наскільки футбольна молодь із Романова вміє і спроможна робити висновки і враховувати уроки поразок. 

Головна увага – до дитячого футболу

Юрій Стріхарчук

Варто зауважити, що діями молодих футболістів «Зорі-2» в Яруні керував нещодавно запрошений для роботи у Романові відомий і досвідчений житомирський тренер Юрій Стріхарчук. Юрій Йосипович підкреслив, що молоді футболісти із «Зорі-2» мають непогану фізичну підготовку, але поступаються своїм суперникам у досвіді виступів у серйозних турнірах. Друга обставина, яка має ще більшу значимість для романівського футболу, – негайне посилення роботи із дитячими командами Романівської ДЮСШ. Генеральний директор ТОВ «ВІВАД 09» Ігор Ходак, який у нинішньому сезоні виступає головним спонсором виступів у чемпіонаті Житомирщини обох складів романівської «Зорі», також робить найбільший акцент на розвитку у Романівській громаді дитячого футболу. Вже наступний навчальний рік у Романівській ДЮСШ буде ознаменований тим, що до занять із досвідченими тренерами будуть залучені не лише діти із Романова, але й хлопчики із кількох сіл Романівської селищної ради. На думку Юрія Стріхарчука, постійна і наполеглива увага до роботи Романівської ДЮСШ спроможна забезпечити командам, які виступають на першість Житомирщини, гідне кадрове поповнення. За умови покращення роботи із юними футболістами у Романівській ДЮСШ, за підтримки молодіжного складу «Зорі-2», який проходить доросле футбольне загартування у другій лізі нинішнього чемпіонату Житомирської області, вже навіть через два роки можна сподіватися на те, що романівський футбол зможе гідно виступати і протистояти кращим футбольним клубам Житомирщини виключно силами власних вихованців.

Віктор Єрофєєв

 

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up