Січневий старт завершився серпневою перемогою романівської «Зорі»

Січневий старт завершився серпневою перемогою романівської «Зорі»

Минулий тиждень приніс низку новин із футбольного життя Житомирщини. 

Для жителів Романівщини найбільший інтерес викликала подія, яка відбулася у Житомирі на стадіоні Житомирського військового інституту. 7 серпня 2021 року тут відбувся заключний поєдинок відкритого кубку міста Житомира, який стартував ще пів року тому. Воно, можливо, й дивно читати у серпні про турнір, який стартував 30 січня 2021 року і мав відповідну назву – кубок «Сніжинка». Але що поробиш, сьогодні такі часи, коли прогнозувати перебіг подій у чемпіонаті не можна навіть на два–три місяці. Так було й минулої зими: кубок, який стартував 30 січня, мав завершитись за місяць, оскільки вісім команд-учасниць могли грати лише на одному стадіоні «Спартак – Арена», де є штучне покриття і футбольні матчі можна проводити навіть у зимову пору. Але на заваді футболістам стала не погода, не зимова температура, а чергова хвиля – спалах пандемії COVID-19. Кубок «Сніжинка»-2021 стартував, у ході його розіграшу відбулося декілька поєдинків, але завершити турнір його організатори не змогли. Вже пізніше, коли стартував весняний чемпіонат Житомирської області, Асоціація футболу Житомирщини ухвалила рішення про завершення розіграшу кубка «Сніжинка» у період літнього міжсезоння між двома колами COMSPEC-чемпіонату Житомирщини.

Ось чому заключна звістка про розіграш зимового кубка міста Житомира сталася аж 7 серпня 2021 року. Ну а тепер про сам перебіг подій та про учасників відкритого кубка «Сніжинка»-2021». Всього для участі у розіграші кубка подали заявки вісім команд, які сьогодні беруть участь в одній із ліг чемпіонату Житомирської області. Вже на старті розіграшу зимового футбольного кубка міста Житомира певний фурор спричинила команда «Зоря» (Врублівка). У стартовому матчі підопічні тренера Віктора Чорного розгромили із  рахунком 5:1 дублерів минулорічного чемпіона Житомирщини – команду «Ставки-2». Далі «Зоря» спуску суперникпм не давала і тому на перерву, викликану хвилею COVID-19, романівські футболісти пішли як фаворити. Але вирішальне слово «Зоря» сказала вже у серпні, перемігши у поєдинку овруцьких «лісівників» – команду «Арсенал – ДЛГ». Матч був насправді видовищним, і рахунок зустрічі (2:1) засвідчує неабияку напругу. Зрештою, «Зоря» (яка тепер базується у Романові) отримала заслужену перемогу, і кубок «Сніжинка» прибуває у Романів. Слід зауважити, що керівництво Асоціації футболу Житомирської області відзначає активну участь команд із колишнього  Романівського району у чемпіонатах та першостях області у 2021-му році. Під час церемонії нагородження переможців та фіналістів розіграшу кубка «Сніжинка» подяку від обласної футбольної асоціації отримав Ігор Ходак. За словами голови Асоціації футболу Житомирщини Руслана Павлюка, підтримка Ігорем Ходаком  футболу у Романові і на Житомирщині загалом – це не просто одноразова дія, а цілеспрямована діяльність, направлена на системне вдосконалення спортивного життя великої громади. 

Відео дня

Присутні на церемонії нагородження переможців кубка міста Житомира любителі футболу, а також представники спортивної громадськості обласного центру висловлювали неабияке здивування стосовно стабільності виступів романівських футболістів на рівні вищої та другої ліги першості області. І водночас весь загал уболівальників висловлював гарні слова пошани і подяки генеральному директору ТОВ «ВІВАД 09» за його людяність і розуміння важливості підтримки спорту у рідному краї.

Тепер про чемпіонат області, який відновлює свою ходу вже найближчої суботи, 14 серпня. У Романові цього дня відбудеться матч команд, що виступають у другій лізі обласної першості. Господарі стадіону, футболісти команди «Зоря-2», прийматимуть суперників із селища Ярунь, що у Новоград-Волинському районі. Весною, на старті чемпіонату, «Зоря-2» програла у Яруні із розгромним рахунком. Причому тодішній успіх яруньської команди фахівці, що спостерігали за грою, пояснювали слабкою зіграністю молодої романівської команди, яка фактично проводила тоді свій перший офіційний матч. Сьогодні, після першого кола першості Житомирської області, «Зоря-2» має зовсім інший вигляд, і вже найближчої суботи місцеві уболівальники зможуть переконатися, наскільки потужнішими стали їхні земляки. Початок гри на стадіоні Романівської ДЮСШ, як завжди, – о 16:00. Отож, шановні вболівальники, до зустрічі на стадіоні! І не забуваймо, що навіть дві–три сотні вболівальників – це вже 12-й гравець для своїх.

P.S. Наостанок нагадаємо романівчанам, що заключний тур чемпіонату Романівської селищної ради, де, по суті, й визначиться чемпіон та призери турніру, відбудеться 24 серпня, у день найголовнішого державного свята – Незалежності.

Віктор Єрофєєв

Коментарі

keyboard_arrow_up