Організатори Велодня розповіли, як виникла ідея проведення всеукраїнської акції в Малині

Організатори Велодня розповіли, як виникла ідея проведення всеукраїнської акції в Малині
Вони різні, проте цих людей об’єднує їх спільний інтерес: всі полюбляють катати на велосипеді. Сьогодні ми познайомимо вас з ентузіастами, що об’єднали свої зусилля в ініціативній групі по підготовці у Малині масового заходу на підтримку всеукраїнської акції Велодень.

Євген Купнєвич

Сама ідея такого заходу виникла не вчора… іще рік тому ми хотіли провести щось подібне, шукали однодумців, переймали досвід тих хто вже робив такі кроки.

Вимушений визнати, що певні життєві обставини внесли деякі корективи, і втілити задумане довелося лише через рік. Скептикам я так скажу: легше за все критикувати інших, іноді потрібно просто відірватися від дивана та телевізора і бодай щось зробити для міста в якому живеш.

Відео дня

І повірте, ми вже багато робимо у плані популяризації вело туризму  – це і велоекскурсії містом, велопрогулянки за межами міста, цікаві маршрути, маса приємних вражень, це і просвітницька робота з ПДР, культури катання, безпеки користування велосипедом, встановлення дружніх стосунків з учасниками велоспільноти  з інших міст. Вважаю що такий захід сприятиме не тільки популяризації велосипеду як засобу пересування, а й підвищенню туристичної привабливості нашого міста, зокрема - як об’єкту вело туризму.

Оля Міхаліцька

На велосипеді кожен з нас катає з дитинства… а потім у багатьох дитяче захоплення переростає у хобі, що спонукає до здорового способу життя. Колись я почула вислів «велосипед дарує свободу», і знаєте, це дуже влучно сказано!  Велосипед як засіб пересування – самий екологічний вид транспорту, користуючись велосипедом ми не витрачаємо гроші на автозаправках, автостоянках і не псуємо нерви у заторах на дорогах, ми отримуємо задоволення від поїздки та загартовуємо організм, піклуючись про власне здоров’я.

Слід нагадати усім, що поїздка на велосипеді - найшвидший спосіб отримати дозу гормонів щастя… І до речі, це єдиний вид транспорту, для якого не існує обмежень у віковій категорії.

Григорій Шитюк

Велодень - всеукраїнська акція, яка об'єднує тисячі велосипедистів у спільному велопробізі центральними вулицями своїх міст. Зазвичай Велодень припадає на останні вихідні травня - у суботу або неділю. Ми свідомо вирішили стартувати раніше – це чудова можливість запросити до Малина гостей з інших міст.

У той час, коли бюрократична машина майже "з'їла" волонтерів, що організовують Велодень у столиці, ми можемо порадіти, що у маленькій тихій провінції, наша влада сприяє ініціативі місцевої велоспільноти...

Не секрет, що з кожним роком людей що крутять педалі велосипеда стає все більше і більше. Перш за все, цим заходом ми намагаємося об’єднати в нашому рідному Малині прибічників здорового способу життя, що полюбляють проводити час на велосипеді, велолюбителів та усіх тих, хто не байдужий до велотематики.

Подібні акці вже проходили у Житомирі та Коростені. В цьому році наше славне древлянське місто також голосно заявляє, що долучається до всеукраїнської велоспільноти.

Іван Халепа

Основним заходом Велодня є велопробіг у колонні вулицями міста. Перший масштабний велопробіг відбувся у Києві у 2004 році - тоді акція мала назву "На велосипеді на роботу", і проводилася у робочий день, щоб дійсно доїхати на роботу. Організатори хотіли провести велопробіг по прикладу європейських "Bike to work" та "Critical mass". Це дійсно вдалося, до велопробігу долучилися кілька сотень учасників, і з того часу акція стала щорічною.

Головна мета такий акцій, популяризація велосипеда, в якості альтернативи відомим видам транспорту, заклик до здоров'я і спорту, привертання більшої уваги до складнощів і бажань велосипедистів, куди можна віднести забезпечення безпеки на громадських дорогах і розвиток велоінфраструктури.

Андрій Весненко

Ми хочемо безпечних вулиць для всіх учасників дорожнього руху, якісної та зручної велосипедної інфраструктури в рідному місті, і щоб велосипед став популярним міським транспортом у Малині...

Велопарад збирає прихильників двоколісного транспорту з метою пропаганди здорового та активного способу життя та екологічної альтернативи міському авто, створення цивілізованих умов для велосипедистів у містах України.

Учасники Велодня виступають за безпеку та взаємоповагу на дорогах, створення велодоріжок та велопарковок у громадських місцях. Акція ніколи не була політичною і є проявом доброї волі велосипедистів та людей що нас підтримують.

Отож, резюмуючи все сказане, можна сміливо константувати:  Велодню у Малині цьогоріч бути, підготовча робота йде повним ходом і свято відбудеться за будь-якої погоди.

Запрошуємо всіх небайдужих малинчан 23 квітня приєднатися до святкової колони на своїх велосипедах. Звернення на біл-борді не пафосне, але адресовано кожному з нас: «підтримай вело спільноту свого міста!».

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up