Нагороди легкоатлетів

Нагороди легкоатлетів

Завершується легкоатлетичний сезон 2021 року. 

17–18 грудня у м. Сумах відбулися традиційні змагання зі спортивної ходьби на призи заслуженого майстра спорту СРСР, дворазового олімпійського чемпіона, світової легенди спортивної ходьби Володимира Степановича Голубничого. Його життя стало взірцем для багатьох поколінь як юних спортсменів, так і знаних майстрів українського і світового спорту. Без перебільшення скажу, що жоден легкоатлет України не має таких досягнень, як Володимир Голубничий. Учасник п’яти олімпіад, він у 1960 та 1968 роках став олімпійським чемпіоном, у 1964 році здобув бронзову медаль, у 1972 – срібну. Виступаючи хворим на Олімпійських іграх 1976 року у Монреалі, Володимир фінішував сьомим (це був кращий результат серед радянських скороходів). Тричі Володимир Голубничий перевершував світові рекорди у спортивній ходьбі на 20 кілометрів, шість разів встановлював рекорди України і шість разів був чемпіоном України. У 1958, 1960, 1964, 1965, 1968, 1972 та 1974 роках він вигравав звання чемпіона колишнього Радянського Союзу. І цей перелік можна продовжувати і продовжувати. Свого часу я був свідком багатьох перемог знаменитого спортсмена. У 1988 році Володимир Голубничий обслуговував змагання, що проходили у м. Житомирі на оновленому тоді стадіоні. 

Володимир Голубничий

Декілька років тому мені подарували книгу «Володимир Голубничий: 20 кілометрів до тріумфу». Вкотре гортаю сторінки книги, присвяченої життю легендарного чемпіона, і щоразу черпаю для себе якісь нові думки про стосунки між людьми, про буденне наше сьогодення. Хотів би навести рядки із книги, які, як ніколи, актуальні саме зараз, саме сьогодні для всіх нас і які визначали життєве кредо славетного чемпіона. 

  • <

    Відео дня
    /li>
Нагороди чемпіона

Щорічно юні легкоатлети КДЮСШ «Колос» беруть участь у змаганнях на призи легендарного спортсмена і щоразу показують гідні результати. Адже для них виступати на таких змаганнях – це завжди великий стимул. І цього року вихованці тренера Віктора Суслова повернулися з нагородами. Нікіта Коняєв у ходьбі на 2 кілометри серед молодших юнаків виборов бронзову нагороду. Дарина Мосійчук також удостоєна бронзової медалі. Вона фінішувала третьою на дистанції 3 кілометри серед старших дівчат. Брат Дарини – Ярослав, виступаючи на дистанції 5 кілометрів, приніс нашій команді ще одну бронзову медаль. Тож вітаємо спортсменів із Коростеня та тренера із досягнутими успіхами. Так тримати!

Олександр Кухарський

 

Коментарі

keyboard_arrow_up