На старт, увага, руш: Вінницькому Напівмарафону 2021 бути! Що варто знати учасникам

На старт, увага, руш: Вінницькому Напівмарафону 2021 бути! Що варто знати учасникам
  • Трохи більше як за місяць, 22 серпня, Вінниця втретє побіжить напівмарафон. 
  • Минулого року через пандемію коронавірусу масштабний спортивний захід довелось перенести, а його проведення у 2021-му довго залишалось під питанням. 
  • Які зміни підготували цьогоріч організатори й що потрібно гостям міста для участі?

Зовсім скоро у Вінниці відбудеться свято спорту й здорового способу життя — третій напівмарафон. Наразі активно продовжується реєстрація, яка триватиме до 15 серпня, а організатори вже готують чимало сюрпризів для учасників. 

Минулого року, нагадаємо, захід довелось перенести через карантинні обмеження, тому не пропустіть можливості долучитись до спортивної родини Вінниці вже зараз. 

Важливі зміни 

22 серпня о 8.00 біля арки Центрального парку імені Леонтовича стартує Вінницький Напівмарафон. Учасники зможуть обрати для себе одну з трьох дистанцій і позмагатись там за перемогу.

Відео дня

Зауважимо, що цьогоріч не буде дитячого та масового забігу на півтора кілометра. Та усі охочі, без обмежень по віку, можуть пробігти одну десяту марафону, тобто 4,2 кілометра.

Все, що потрібно для підкорення цієї дистанції — зареєструватись на сайті run.vn.ua.

Традиційними залишаються дистанції у 10 кілометрів, для людей старше 16 років, і 21,095 кілометрів, для людей старше 18-ти.

Зверніть увагу, що для забігу на такі дистанції обов’язково потрібно мати довідку від лікаря або медичну страховку. 

Не зайвою буде і попередня підготовка. У Вінниці, до речі, щотижня приходитимуть безплатні тренування під пильним наглядом тренера Руслана Кобялка. Інформацію про місце й час цих тренувань, а також інші важливі новини радимо шукати у нашому телеграм-каналі.

Додамо, що видача стартових пакетів буде 21 серпня. Також буде можливість отримати їх Новою поштою.

Для переможців

Вінницький Напівмарафон неможливо уявити без нагородження кращих з кращих, тих, хто подолав свою дистанцію швидше за інших. 

Цього року лідерів визначатимуть на всіх трьох запропонованих дистанціях, а для кожного з фінішерів підготували дизайнерські медалі з металу. 

Дистанція 4,2 кілометра

Для бігунів на дистанції 4,2 кілометра передбачене нагородження в абсолюті. Тобто відзначатимуть І, ІІ та ІІІ місце окремо серед чоловіків і жінок.

Дистанція 10 кілометрів

Переможців цієї дистанції також очікує нагородження в абсолюті (І-VI місце окремо серед чоловіків і жінок) і нагородження у вікових категоріях:

  • до 30 років;
  • до 40 років;
  • до 50 років;
  • до 60 років;
  • 60+ років.

Дистанція 21,095 кілометрів

На дистанції 21,095 кілометрів переможців буде трохи більше. В абсолюті окремо серед чоловіків і жінок визначать 10 призових місць. Залишається також нагородження кращих бігунів у вже названих вікових категоріях (І-Х місце).

Наразі розмір призового фонду визначається, тому обов’язково слідкуйте за нашими новинами та оновленнями на сайті run.vn.ua.

Вартість участі в забігу  

Аби стати учасником Вінницького Напівмарафону потрібно сплатити реєстраційний внесок від 400 до 600 гривень, залежно від часу реєстрації.

Так, реєстрація на дистанцію 4,2 кілометра до 31 липня буде коштувати 400 гривень. А з 1 по 15 серпня — 450 гривень.

Вартість участі в забігу на дистанції 10 і 21,095 кілометрів до 31 липня становить 550 гривень, тоді як з 1 по 15 серпня — 600 гривень. 

Не забуваймо про безпеку

Пандемія коронавірусу, на жаль, досі повною мірою не відступила. Тому Вінницький Напівмарафон 2021 проходитиме з дотриманням усіх рекомендацій Міністерства охорони здоров’я, безпека учасників — першочергове завдання.

Організатори зазначають, що у стартовому та фінішному коридорах, роздягальнях та біля камер схову учасники обов’язково мають перебувати в масках і дотримуватись півтора метрової дистанції.

Крім того, обов’язковим є і температурний скринінг до відвідування стартового містечка.

А продукти харчування, які передбачені на маршруті, матимуть персональне пакування.

Напівмарафон завжди дарує багато позитивних емоцій і нових вражень, а це в наш час вкрай необхідно. Біжимо разом!


 
Коментарі

keyboard_arrow_up