Футзалісти житомирських клубів тріумфально стартували на чемпіонаті світу

Футзалісти житомирських клубів тріумфально стартували на чемпіонаті світу

У Казахстані із 19 по 26 серпня відбудеться чемпіонат світу з футзалу серед студентів.

На цьому студентському «мундіалі» гратимуть чоловіча та жіноча збірні України. У складі чоловічої збірної честь України захищає вихованець житомирського СК “Візаж” Андрій Лисенко, а також знайомі житомирським вболівальникам за виступами у “ІнБев-НПУ” Віталій Дзюба та воротар Олександр Сухов.

У рамках першого ігрового дня Чемпіонату світу серед студентів чоловіча студентська збірна України зіграла свій стартовий поєдинок зі збірною Німеччини. Уже на старті поєдинку капітан нашої команди Віталій Дзюба відкрив рахунок, а трохи згодом «енергетики» Легендзевич та Пелех збільшили перевагу «синьо-жовтих». Загалом по ходу першої половини зустрічі перевага збірної України не викликала сумнівів, і в будь-який момент рахунок міг би стати більшим. Хоча німці теж змогли створити біля воріт Олександра Сухова кілька небезпечних моментів.

А вже у другому таймі підопічним Олександра Косенка вдалося збільшити свою перевагу, забивши у ворота «бундесманшафт» ще три м’ячі. Щоправда, могли українці забити і більше, якби реалізували два 10-метрових. Що стосується німців, то вони відповіли тільки одним м’ячем у ворота Сухова.

Відео дня

Чемпіонат світу серед студентів. Чоловіки. Група С

Німеччина – Україна – 1:6

Голи збірної України: Дзюба, Легендзевич, Пелех (2), Микитюк, Лисенко

Після тріумфальної зустрічі з Німеччиною у другому турі студентського чемпіонату світу збірна України грала з Таїландом, який напередодні несподівано завдав розгромної поразки збірній Хорватії – 6:2. Тож, переможець матчу з високою вірогідністю виходив до чільної вісімки.

Вже перша ж атака українців могла призвести до забитого м’яча. Малишко з правого флангу прострілив уздовж воріт, але Педяш не встиг замкнути стійку біля відкритого кута воріт. За хвилину вперше у гру вступив Сухов, який відбив дальній удар суперника. Надалі небезпечних моментів біля обох воріт бракувало, а коли Сухову вдруге прийшлося рятувати нашу команду після небезпечного удару майже з дуги, Олександру Косенку довелося брати тайм-аут. Це було ще й в момент, коли українці розігрували аут, а ще за хвилину за тих самих обставин свій тайм-аут використав і головний тренер суперника. Тайці непогано розіграли стандарт, і після дальнього удару м’яч пролетів поруч зі стійкою. Своє вміння розігрувати стандарти продемонстрували і наші гравці – після кутового Легендзевич пробив зльоту поруч з «рамкою».

Українці почали гостріше діяти в атаці, але їм подекуди не вистачало влучності. Впродовж однієї хвилини Малишко та Педяш не скористалися своїм шансом відкрити рахунок, пробивши повз ворота зі зручних позицій. Загалом, перевага у швидкості призвела до того, що суперник вже невдовзі після екватору тайму назбирав 5 фолів. Тож, м’яч, який влетів у ворота збірної Таїланду був логічним, хоча і опинився у воротах за допомогою суперника – Радевич з кутового пробив у штрафний майданчик, і м’яч від ноги тайця зрикошетив у ворота. Перший тайм – 1:0 за збірною України.

Ледь розпочався другий тайм, як Україна втратила можливість подвоїти перевагу. Легендзевич справа вийшов сам на сам з голкіпером суперника, проте пробив тому у ногу. За дві хвилини той-таки голкіпер завадив Микитюку перекинути м’яч у ворота з-за меж штрафного майданчика. Воротар Таїланду виручив свою команду і після потужного удару Радевича метрів з 12-ти. І все ж, другий гол відбувся – комбінацію, яку розпочав Педяш, а продовжив Лисенко, пострілом у дев’ятку завершив Малишко.

Поступаючись 0:2, Таїланд підвищив швидкості, все частіше м’яч гостював на нашій половині, і на 33-й хвилині суперник один м’яч відіграв, вдало розігравши кутовий. За дві хвилини наші хлопці припустилися помилки в захисті, і тільки майстерність Сухова врятувала від неприємностей. У цій складній ситуації вкрай був потрібен третій м’яч, і його у швидкій контратаці забив Микитюк.

Одразу головний тренер суперника взяв тайм-аут і у Таїланду вийшов п’ятий польовий гравець. В деяких моментах було дуже важко, але хлопці мужньо захищались. Згодом тайці почали поспішати, припускатися помилок, і врешті-решт залишилися втрьох після вилучення одного з гравців. Тут вже Олександр Косенко взяв хвилину, пояснивши гравцям як треба діяти у більшості. Україна протримала м’яч на половині суперника і довела гру до перемоги.

Чемпіонат світу серед студентів. Чоловіки. Група С

Україна – Таїланд – 3:1 (1:0)

Україна: Сухов – Педяш, Дзюба, Малишко, Лисенко – Віталій Радевич, Олег Легендзевич, Микола Микитюк, Андрій Цілик, Мар’ян Пелех, Віталій Ковальчук

Голи: автогол, 18, Малишко, 27, Микитюк, 36

У вівторок у збірної України запланований матч з Хорватією, яка сьогодні перемогла Німеччину 10:3. Початок матчу об 11:00, трансляція матчу буде доступна за посиланням.

Не менш успішними є виступи жіночої збірної України, яка також обидва свої матчі виграла.

Чемпіонат світу серед студентів. Жінки. Група А

Україна – Польща – 8:2

Голи збірної України: Сидоренко (3 м’ячі), Дударчук (з 10-метрового), Шевченко, Дубицька, Майбородіна, автогол

Канада – Україна – 2:3 (1:2)

Україна: Олена Цикаленко – Таїсія Бабенко, Яна Дичко, Анна Сидоренко, Юлія Дударчук – Яніна Романюк – Анастасія Чиженок, Аліна Бундюк, Вікторія Роздобудько, Анна Майбородіна, Ірина Дубицька, Юлія Шевченко.

Голи: Дубицька, Дичко, Шевченко.

Нереалізований пенальті: Дубицька

За матеріалами Асоціації футзалу України

Спортивний Житомир

 

 

 

 

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:00 Сьогодні ввечері діятимуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промисловості 17:51 Збірна команда Житомирщини здобула призові нагороди на Всеукраїнських змаганнях з фігурного катання на роликових ковзанах 17:29 У Житомирі провели аудит безпеки нового скверу на розі вулиць Князів Острозьких та Київської photo_camera 17:00 У Бердичеві і Чуднові поліцейські задокументували кілька випадків нелегального зберігання наркотиків Від читача 13:39 Слідчі Нацполіції оголосили українським фігурантам про підозру в шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах злочинною організацією. 16:39 У Житомирі судитимуть адвокатку, яка за 30 тис. доларів США обіцяла клієнту «пом’якшення покарання» 16:22 Чоловіки від 18 до 60 років не зможуть отримати консульські послуги за кордоном - про що саме йдеться? 16:20 На Житомирщині планують перейменувати 8 населених пунктів 16:01 85 ветеранських проєктів перемогли у конкурсі фінансування 15:41 Спортсмени з Житомирщини здобули нагороди на чемпіонаті Європи з гирьового спорту photo_camera 15:20 МОН презентувало звіт моніторингу працевлаштування випускників-бюджетників, до якого увійшло 3 виші Житомирщини 15:00 49-річний чоловік загинув під час пожежі на Брусилівщині 14:40 Оприлюднено перелік хвороб хребта, які звільняють від мобілізації 14:20 З 27 квітня заморозки підуть геть та повернеться справжнє весняне тепло 14:00 Дотримуйтесь заходів протипожежної безпеки на Великдень 12:40 До 9 років позбавлення волі засудили бердичівлянина, який вбив чоловіка на зупинці 12:19 Медики відзначають незначне зростання захворюваності на грип і ГРВІ 12:00 Нічна пригода у Житомирі: у водійки зупиненого під час дії комендантської години авто виявили арбалет 11:40 Увага: зміни в маршруті № 23! 11:20 На Житомирщині розпочала роботу комісія ДСНС України, яка має здійснити контрольну перевірку стану організації заходів цивільного захисту в області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up