Дешевий спорт: 5 дієвих вправ, щоб повернутися в тонус після карантину

Дешевий спорт: 5 дієвих вправ, щоб повернутися в тонус після карантину

Набрали зайву вагу під час карантину? Тепер ви вдома частіше, ніж будь-де в місті? Це ваша можливість привести своє тіло до ладу та подарувати йому довгоочікуваний тонус. 

Справді, за останній рік усі ми розлінувалися. Зовнішній вигляд хвилює не так як раніше, а худнути до літа зібралися тільки ті, у кого є гроші на приватний рейс на Мальдіви. 

Отож, якщо ви відчуваєте, що вам і вашому тілу потрібно трішки спорту, але боїтеся що придбаєте абонемент до спортивної зали, і «бам», чергові обмеження – журналісти редакції «20 хвилин Житомир» підібрали дієву програму занять вдома. 

Для багатьох спорт вдома – це щось несумісне. Хочеться прийти в зал, де фахівець пояснить технологію вправ, і буде тримати під контролем, щоб ви не «зістрибнули з гачку». Проте якщо розібратися – чому ви не можете стати тренером для себе? Фрази в дусі «Для спорту треба особливе вбрання, костюм, а це дорого», чи подібні – забудьте. Вдома можна займатися хоч в піжамі, аби вам було комфортно. Що стосується спортивного інвентарю, то тут вам знадобиться хіба що карімат, для комфорту. 

Відео дня

Йога вдома

Більшість прочитавши слово «йога», ще й в поєднанні з «вдома», вирішили перегорнути сторінку, проте не поспішайте. Це дуже приємне заняття, яке ви отримаєте абсолютно безкоштовно. В інтернеті можна знайти чимало відео йоги для новачків. Поєднання корисних і легких у виконанні асан, допоможуть вам подивитися на такий вид спорту з іншого боку. Можна розпочати з базової розминки, поступово перейти до виконання комплексу вправ йоги. Приділяйте йозі вдома близько 30 хвилин. Таким чином ви поступово прийдете в форму і у вас не зникне бажання займатися.

Колективні вправи

А ще ефективніше займатися спортом колективно. Залучіть до занять свою сім’ю, запропонуйте разом виконувати розминку. Пам’ятаєте, як в школі, на заняттях з фізичної культури, одна людина проводила розминку, а інші повторювали? Так ось, мотивуйте один одного і займайтеся колективно, це сприятиме оздоровленню вас і ваших рідних, а також буде веселим заняттям.

Біг!

Найдешевше і найпростіше, що ви можете зробити – почати бігати. Не треба нічого, не відео з вправами, не абонементу в спортивну залу. Кросівки, зручний одяг – готово. Перед забігом краще за все зробити розминку м’язів, щоб розігріти тіло. Опісля розпочніть біг. Не поспішайте, не варто одразу бігти на великій швидкості. Біжіть повільно, контролюйте дихання, стопа має повністю торкатися землі. Робіть періодичні паузи, під час яких використовуйте швидку ходьбу. 

Скакалка

Ще один чудовий спосіб активувати тіло – скакалка. З її допомогою можна привести тіло в тонус дуже швидко. Тим паче зараз, коли на вулиці тепло, можна взяти з собою скакалку і зробити декілька підходів на свіжому повітрі. Головне при цьому не поспішати та використовувати комфортне навантаження.

Тренажер

А цей пункт стосується тих, у кого вдома є тренажер. Ви чому ще не на ньому? Мерщій сідайте на тренажер, вмикайте улюблений серіал і насолоджуйтесь поєднанням приємного з корисним. За переглядом серіалу чи фільму час біжить дуже непомітно, а тому вправи на тренажері будуть ефективними і корисними. 

Лера Наумова

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled 11:00 Підвищення пенсій з 1 квітня: кого стосуватиметься 10:38 43-річний житомирянин, у якого стріляли вчора на Польовій, помер у лікарні 10:20 «Незламні постаті Житомира»: стартував ґрантовий проєкт для молоді 10:00 Готівкою у громадському транспорті Житомира можна буде розраховуватися до 1 червня 09:41 Майже до 440 тисяч осіб зросли загальні втрати росіян в живій силі 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 28 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 28 березня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі 17:57 Які послуги реабілітації безкоштовно надаються ветеранам та ветеранкам? 17:22 З 1 квітня завезти гуманітарну допомогу буде можливо лише з використанням онлайн-системи 17:01 Три заклади охорони здоров’я Житомирської області надають послуги раннього втручання 16:37 За незаконну порубку сосен жителі Малинщини мають сплатити нанесені збитки - близько 120 тис грн 16:20 До уваги рибалок! З 1 квітня стартує нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 16:18 Чоловік і жінка з Волицької громади вбили свого знайомого і закопали у себе на подвір’ї
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up