86-річний житомирський спортсмен привіз 4 нагороди з Європейських Ігор

86-річний житомирський спортсмен привіз 4 нагороди з Європейських Ігор

2 золоті та 2 срібні медалі виборов житомирський плавець Костянтин Щеглов на Європейських Іграх в Італії у категорії «Мастерс». У свої 86 на цих змаганнях він здобув особистий рекорд. А через 4 роки планує їхати на наступні Європейські Ігри.

Повернувся спортсмен зі змагань з Турину сьогодні, 2 серпня. Та спершу вирішив прозвітувати про досягнення, - інформує пресслужба ОДА.

Поспілкувалася з переможцем начальник управління національно-патріотичного виховання, молоді та спорту ОДА Світлана Гресь.

«У 2015 році у Франції на минулих іграх у мене була одна золота і 2 срібні. Цього разу два срібла – 50 метрів батерфляєм і 100 метрів батерфляєм. А золото – 200 метрів брасом і 200 метрів комплексом (батерфляй, на спині, брасом і кролем). Остання найбільш складна, особливо для людей похилого віку. Навіть 400 метрів комплексом не розігрується, бо дуже важка, тільки на чемпіонаті світу», – розповідає Костянтин Щеглов.

Відео дня

Участь у змаганнях взяли близько 4800 учасників. Від Житомирщини – троє спортсменів, проте перемоги привіз лише Костянтин Щеглов.

«Їхав на ігри вже окрилений».

«Напередодні змагань, 19 липня, був президентський указ про призначення стипендії, то я їхав на ігри вже окрилений. Для мене це дуже важливо. Не тільки престижно, але і матеріально необхідно. Тож плавалося мені на цих змаганнях краще, ніж колись», – радіє спортсмен.

«Дозволяють 5 дистанцій, і я трохи шкодую, що п’яту дистанцію я не заявив».

«Я вибрав цього разу ще складнішу дистанцію – батерфляєм, бо вона перспективна з точки зору змагань, можна отримати хороші результати. Почав готувати її не так давно, коли збиралися встановити європейський і світовий рекорд, бо батерфляєм в Україні немає кому плисти. Я спочатку ледве 25 метрів плавав цей вид, але поступово вийшов на повну дистанцію.

І саме у цьому виді я програв чемпіону світу – він взяв перше місце, а я друге. Хоча він вже багато років тренується у ньому, а я лише недавно», – розповідає про свої досягнення Костянтин Щеглов.

 

Коментарі (3)
  • Світлана Безручук

    Пишаємось!
  • Ирина Прищепчук

    Поздравляем ! Вы - наша гордость!
  • Татьяна Гогуненко

    Ну просто молодец!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень 12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери 11:21 У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір 11:00 Поліцейські у Житомирі вилучили у перехожого великий пакунок з наркотиками photo_camera 10:40 Сьогодні тимчасово призупинено рух трамвая
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up