Виважені рішення задля якісних змін

Виважені рішення задля якісних змін

11-та сесія Житомирської обласної ради поклала початок суттєвим змінам у комунальних закладах Житомирщини. 

Кожне рішення, прийняте шляхом голосування, – це кропітка аналітична робота протягом підготовчого процесу. 43 питання порядку денного були розглянуті і отримали підтримку більшості депутатів. На початку засідання хвилиною мовчання у сесійній залі вшанували пам’ять українських воїнів, які загинули, захищаючи державу від ворога. До порядку денного і розгляду питань депутати повернулись після тривалої перерви, яку було оголошено після сигналу про повітряну тривогу. Саме у цей день російська армія завдала ракетних ударів по мирному населенню у центрі Вінниці. 

В умовах воєнного стану, зважаючи на загрози ракетних обстрілів, депутати Житомирської обласної ради прийняли рішення до регламенту роботи сесії і погодили внести зміни до місця і часу проведення засідань. 

Відео дня

Під час роботи у сесійній залі погоджено важливі топонімічні зміни на рівні області, зокрема історичну назву Звягель буде повернено місту Новограду-Волинському, віднині процес перейменування офіційно розпочато. 

Згідно з порядком денним депутати розглянули блок питань про зміни у роботі комунальних установ. Це стосувалось реорганізації закладів медичної сфери, кількох музеїв, спеціалізованих закладів інтернатного типу для дітей, а також спортивної школи, освітніх та культурних організацій. Такі питання і рішення завжди даються непросто і мають двояке сприйняття серед працівників закладів. Проте голосування у сесійній залі – це як результат роботи, детального вивчення і пошуку шляхів оптимальних змін. Процес реорганізації кожної комунальної установи має на меті покращення шляхом змін. Депутати неодноразово наголошували, що шукати у цих рішеннях зради не варто, жодним чином не йде мова про ліквідацію здобутків і напрацювань колективів чи тотального звільнення працівників.

Позицію більшості в обласній раді прокоментував депутат Ігор Ходак: «Для повноцінного функціонування, сучасної роботи та невпинного розвитку потрібно бути готовим до змін. І сьогодні у сесійній залі депутати Житомирської обласної ради голосували за стратегічні рішення. Одразу декілька комунальних установ у медичній, культурній та освітній сферах розпочинають шлях реорганізації і об‘єднання. Це НЕ ліквідація, НЕ закриття, НЕ звільнення працівників… Шляхом об‘єднання колективи укрупнюватимуться, а заклади виходять на новий, в рази якісніший рівень надання послуг. Це ті зміни, які мають відбутися, аби відповідати новітнім вимогам і запитам суспільства. Впевнений, що мудрі керівники зуміють максимально професійно запровадити інновації. Кожне рішення, яке сьогодні підтримали, – це виважені кроки, опрацьовані і аргументовані. Це не популістичні наміри завоювати прихильність і сподобатись громаді області, а вимоги сьогодення з проекцією на подальшу якісну роботу. Виборюємо перемогу, відстоюємо свободу і незалежність, щоб розвиватись, удосконалюватись, покращувати життя в нашій Україні!» – зазначив Ігор Ходак. 

Мета таких змін – якісна робота в умовах оптимізації витратної частини бюджету області. Окрім змін у роботі в деяких комунальних установах області, рішенням депутатів затверджено керівників, зокрема переукладення контрактів відбулося з Юрієм Довгополим, директором Житомирської обласної дитячої клінічної лікарні. Усі нинішні керівники, з якими продовжила співпрацю Житомирська обласна рада, – це професійні управлінці, які довели це якісною роботою. 

Завершивши засідання сесії, депутати повернулись до своєї основної роботи в громадах, нині кожен зорієнтований на єдину мету – підтримку Збройних сил України і усіх тих, хто боронить державу у запеклих боях з ворогом. 

 

Коментарі

keyboard_arrow_up