У Романові відновили Дошку пам‘яті та вшанували полеглих захисників

У Романові відновили Дошку пам‘яті та вшанували полеглих захисників

14 жовтня 2022 року у Романові вшанували воїнів-героїв, які загинули у боях із російськими загарбниками. 

Відтепер на оновленій меморіальній Дошці пам'яті розміщені портрети 31-го воїна, які полягли у боях, починаючи від 2014-го року. З нагоди відкриття оновленої меморіальної Дошки пам'яті громада зібралась на символічний мітинг, на якому були присутні депутати Романівської селищої ради, депутат Житомирської обласної ради Ігор Ходак, голови старостинських округів Романівської громади. Настоятель парафії Покрови Пресвятої Богородиці протоієрей Іван Майка та настоятель храму Преображення господа нашого Ісуса Христа ( що у Мирополі) архимандрит Никон Гуртовський провели освячення оновленої меморіальної Дошки. Глибоку пошану та повагу до загиблих воїнів ЗСУ у своїй промові висловив секретар Романівської селищної ради Юрій Чумаченко. Командир взводу охорони 8-го відділу Житомирського районного центру комплексної та соціальної підтримки Анатолій Томчевський закликав земляків-романівчан до єдності, згуртованості та громадянської солідарності. Затамувавши подих, сотні людей слухали схвильовані слова Лідії Шилюк – дружини полеглого у боях на сході України воїна Миколи Шилюка. Важко навіть уявити душевний біль і глибину гнітючої втрати, яку переживає і буде ще довго переживати ця мужня жінка, на руки і плечі якої лягла тепер величезна і відповідальна ноша –  виховання дітей.

Після завершення церемонії відкриття оновленої меморіальної Дошки памяті дружини, матері і діти, а також близькі родичі загиблих воїнів-героїв були запрошені до залу засідань Романівської селищної ради, де з ними зустрілися працівники виконавчого апарату Романівської селищної ради. Заступник Романівського селищного голови Василь Ходюк запропонував членам сімей загиблих воїнів познайомитись із роботою деяких відділів, служб та підрозділів Романівської селищної ради, до яких найчастіше звертаються вдови, матері та близькі полеглих у боях із російськими загарбниками воїнів-романівчан. Вже у ході спілкування, яке продовжувалося упродовж години, матері і дружини загиблих воїнів-героїв познайомились із працівниками соціальних служб, представниками Пенсійного фонду України та бюро безоплатної правової допомоги. Своїм досвідом громадської роботи з підтримки та захисту прав сімей, що втратили на війні когось із своїх рідних, поділилася голова громадської організації «Об'єднання дружин  і матерів учасників АТО» Оксана Атаманчук із Мирополя. 

Відео дня

Безумовно, держава та усі гілки влади в Україні мають докласти максимум зусиль для всебічної підтримки сімей, які втратили годувальника, піклувальника, сина, батька чи чоловіка. Адже це – найбільший і найважчий обов'язок живих перед мертвими, що загинули за мир і незалежність рідної землі. Обов’язок, про який ми не маємо права забувати ще довго. І – ні на мить.

Віктор Першко

                                         

Коментарі

keyboard_arrow_up