Нова техніка для комунальників

Нова техніка для комунальників

Новий спеціалізований автомобіль-сміттєвоз виробництва фірми DAF з’явився у Романові завдяки генеральному директору ТОВ «ВІВАД 09» Ігорю Ходаку, саме він профінансував техніку, яка відтепер буде у роботі і на балансі комунального підприємства «Сервіс». 

На заміну стареньким «газонам», які раніше збирали сміття на вулицях і провулках селища Романова, прийшла справді сучасна техніка, яка, безумовно, стане важливим чинником якісних змін комунального господарства селища. Скажемо більше – подібних автомобілів у Житомирській області є всього кілька одиниць, і працюють вони у Житомирі, Коростені та Бердичеві. Відтепер для нормального, впорядковано-цивілізованого процесу збирання сміття у Романові доведеться обладнати відповідні майданчики, де будуть зберігатися контейнери трьох типів. Саме на такі контейнери і розрахований новий сміттєвоз, який в автоматизованому режимі завантажує сміття і вивозить його на сміттєзвалище. Поки що таких контейнерів у Романові мало, але відтепер і підприємці, і торговельні заклади мали б подбати про закупівлю саме таких контейнерів, які може обслуговувати новопридбаний сміттєвоз. Така співпраця комунальників і представників малого та середнього бізнесу була б проявом сучасного ставлення до потреби наведення порядку та чистоти у селищі.

Така ж ситуація і у секторі приватної забудови. Тут, як відомо, сміття та відходів нітрохи не менше, аніж у багатоквартирних будинках, які мають майданчики із контейнерами для сміття. Але зачасту деякі жителі приватного сектору вважають, що своє сміття спроможні утилізувати самотужки або ж користуються пунктами збору сміття біля багатоквартирних будинків, використовують самовільне спалювання або ж вивозять у лісосмуги, яри чи водойми. І така ситуація не лише у Романові, Насправді процес такої самодіяльної утилізації невдовзі перетворюється на стихійні сміттєзвалища. Те, що така традиція є дикою і нічого спільного не має із нашими намаганнями жити за сучасними стандартами, багатьох людей просто не обходить. Проте час невпинно рухається, і наші звички стосовно збирання та утилізації побутового сміття та відходів необхідно змінювати. Після того, як у Романові відбулося оновлення у парку комунального підприємства «Сервіс», наступна «революція» має відбутися у свідомості жителів селища, які мають розуміти і відповідально ставитись до давно відомої процедури збирання і утилізації сміття, побутових відходів та залишків наслідків життєдіяльності. Зрештою, хіба ми – дикуни, аби не розуміти таких, здавалося б, простих і очевидних речей? 

Відео дня

 Надія Рисіч

Коментарі

keyboard_arrow_up