Інтегрований розвиток міста: концепція та терміни запровадження інновацій

Інтегрований розвиток міста: концепція та терміни запровадження інновацій

З січня 2016 року німецька компанія разом з активною місцевою громадою розробляють план нової сучасної концепції інтегрованого розвитку міста.

Керівник проекту Марія Байда прозвітувала про запровадження концепції розвитку міста за час її існування та вкорте наголосила на перевагах.

За її словами, понад 30 000 містян взяли участь у різноманітних громадських заходах, зокрема форумах інтегрованого розвитку, слуханнях, семінарах, засіданнях фокус-груп, щорічному урбаністично-культурному фестивалі «Майстерня міста» та громадському голосуванні за демонстраційний проект, де житомиряни мали можливість поділитися своїми думками, ідеями та баченням щодо розвитку нашого міста. На думку керівництва проекту, концепція інтегрованого розвитку міста відкриває нові можливості для сталого зростання громади Житомира.

Відео дня

«Житомиру дуже пощастило, адже воно стало одним із небагатьох міст України, де впроваджується концепція сталого розвитку. Це стратегічний документ, відповідно до якого буде рухатися місто. Це шість основних цілей розвитку міста, відповідно до яких буде рухатися Житомир до 2030 року», – зазначила керівник проекту GIZ в Житомирі Марія Байда.

У рамках проекту визначено 6 пріоритетних напрямків розвитку: комфортне, інноваційне, ефективне, активне, зелене та інклюзивне місто. Як раніше зазначалось, вищезгадані напрямки розвитку міста будуть втілені в життя до 2030 року.

Деякі житомиряни налаштовані песимістично та переконані, що до 2030 року, тобто за 12 років, про даний проект навіть ніхто не згадає.

«До 2030 року все зміниться: і влада, і люди, і навіть бачення нас нашими закордонними друзями. План розвитку міста на папері дуже чітко та грамотно прописаний, а от терміни запровадження даних інновацій потрібно скоротити», – коментує житомирянин Максим Гурич.

«Чергові обіцянки та відмивання коштів. Якщо з 2016 року почали запроваджувати ці інновації, то логічним було б, що у 2018 ми відчули покращення та позитивні зміни. А їх немає», – обурена пані Марина Строкач.

Проте, за словами житомирянки Оксани Кушнір, завдяки проекту «Інтегрований розвиток міст в Україні» буде реконструйована водонапірна вежа, на яку німецька компанія надає грант у розмірі 50 тис. євро.

«Якби не проект, то місцева влада точно не змогла виділити такі кошти на історичну пам'ятку нашого міста. Тому нам потрібні такі проекти», – заначає пані Оксана.

Співробітництво, яке передбачає підготовку різноманітних інвестиційних проектів через обмін досвідом з іншими містами – головна платформа, на чому будується інтегрований розвиток міста, переконана керівник проекту Марія Байда.

Довідка

Проект «Інтегрований розвиток міст в Україні» спрямований на підготовку українських міст до децентралізації та місцевого самоврядування шляхом їх підтримки в застосуванні підходів інтегрованого розвитку міст у відповідності до європейських принципів і цінностей, викладених у Європейській хартії сталого розвитку міст (Лейпцизька хартія). Проект охоплює чотири основні міста: Чернівці, Полтава, Вінниця та Житомир з перспективою реалізації на національному рівні. Проект створений в рамках міжурядової співпраці України та Німеччини. Виконавцем є німецька урядова компанія «DeutscheGesellschaft für Internationale Zusammenarbeit» (GIZ), а фінансують його уряди Німеччини та Швейцарії.

Анастасія Ліберман

 

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up