Чотири історії про житомирські МАФи, щасливі та не дуже

Чотири історії про житомирські МАФи, щасливі та не дуже
«Війна з незаконною торгівлею» - такою фразою можна охарактеризувати останні два тижні роботи Житомирської міської ради. Ще з середи, 10 лютого, мерія почала «трусити» підприємців, які незаконно встановили свої кіоски.

Історія перша, з хепі-ендом

Кіоск на проспекті Миру, 11 знаходиться у дворах у мікрорайоні Богунія. Його присутність на мапі Житомира мало кого здивувала би. Адже зовсім поряд невеличкий ринок, а навкруги — житлові будинки.

Знайти кіоск, який підлягав демонтажу через незаконність, напрочуд важко. Поряд безліч таких самих і який саме є встановленим із порушеннями — дізнатися годі, аж поки не пройдеш весь базарчик. Вже підходячи до житлових будинків, помічаєш два МАФи. Один із них маркований. Попри досить широкий асортимент товарів, на металевому кіоску написано «Пакети». Приглядаючись, бачимо, що є у переліку товарів і анонсований вид товару.

Відео дня

Трохи обабіч стоїть білий кіоск, абсолютно нічим не примітний. Біля нього близько десятка людей: журналісти, представники КП «Інспекція з благоустрою», вантажники та сам підприємець.

Кіоск, розповідає його власник, Ігор Білобровко, тут стояв давно. Торгувати майже не торгував, бо купив його в іншої особи. Щойно отримав припис від КП «Інспекція з благоустрою» - сам визвався прибрати МАФ. Далі підприємець має намір подавати документи на встановлення торгової точки у законному порядку.

Історія друга, майже кримінальна

Кіоск по 1 Травня, 46 розміщений просто перед вікнами житлового будинку. Претензій до власника немає ані у КП «Інспекція з благоустрою», ані в управління архітектури Житомирської міської ради. Єдині, кому не подобається розташування МАФу — мешканці будинку та кооператив, який їх обслуговує. Із житлово-будівельним кооперативом документацію на розміщення, за класичним сценарієм, ніхто не погоджував. До недавнього часу незадоволені діями підприємця були і у Житомирському РЕМ. Однак після тривалих перемовин із бізнесменом енергетики таки дали дозвіл на розміщення. В той час, як МАФ уже гордо стояв під вікнами мешканців будинку по вулиці 1 Травня, 46. На всі закиди кооперативу та мешканців в управлінні архітектури відповіли дуже просто: байдуже, що кіоск знаходиться на прибудинковій території. Оскільки представники кооперативу не мають документів на цю ділянку — нею розпоряджається місто. Отже, за логікою речей, такі кіоски можуть з'явитися під вікнами кожного житомирянина. Адже жоден із кооперативів не має законно оформленої прибудинкової території.

Історія третя, фінал кожен домислює сам

Понеділок якраз після Дня Святого Валентина став для підприємця Романа Кучера геть не післясвятковим. О десятій ранку до його торгового павільйону біля входу у центральний стадіон Житомира у парку імені Гагаріна завітала ціла делегація. На чолі шановних гостей секретар Житомирської міської ради Наталя Чиж. Наталя Михайлівна завітала не сама, а в оточенні цілої когорти заступників. Серед супроводжуючих були помічені Матвій Хренов та Дмитро Ткачук. Не вистачало лише самого міського голови та його першого заступника Олексія Ясюнецького. Такий масовий «десант» міської ради завітав на гостину до підприємця не просто так. З допомогою КП «Інспекція з благоустрою» та управління архітектури Житомирської міської ради чиновники мерії хотіли припинити діяльність нібито незаконно встановленого об'єкта.

Сам Роман Кучер підтвердив, що вже кілька років поспіль інспектори надсилають йому приписи, за які бізнесмен добросовісно сплачує штрафи і продовжує існування. На масові атаки чиновників мерії Кучер апелював тим, що не отримав від виконкому ані заборони, ані дозволу на торгівлю ще у 2011 році. Саме тоді, запевняє Роман, він звернувся до виконкому з проханням узаконити його конструкцію. Відповіді, стверджує чоловік, не отримав і по сьогодні.

Вислухавши аргументи підприємця, делегація на чолі із Чиж вирішила дати йому тиждень на демонтаж павільйону. У свою чергу чиновники пообіцяли, що на цьому місці ніхто стояти не буде, а бізнесмену знайдуть інше, не менш достойне, місце для ведення торгівлі.

Історія четверта, справжнісінька комедія

Підприємця Олексія Петровського із трейлером, у якому торгували кавою та продуктами, ще наприкінці минулого тижня виселили із Крошні. Коли до нього завітали із приписом та намаганням демонтувати трейлер представники КП «Інспекція з благоустрою» - чоловік добросовісно зібрався сам і залишив місце торгівлі. Як і його колегу з проспекту Миру, Олексія ставили бізнесменам у приклад. Ось, мовляв, який законослухняний громадянин. Сам виконав припис інспекторів.

Однак уже в понеділок трейлер Олексія Петровського з'явився у парку імені Гагаріна. При чому не абиде, а просто на проїжджій частині на Старому бульварі. По дорозі від Романа Кучера почесна делегація із чиновників мерії та представників «Інспекції з благоустрою» направилися до трейлера, по дорозі помахавши пальчиком попутним «бездозвільним» підприємцям. Намагаючись остаточно демонтувати трейлер, гості з міської ради все-таки передумали і дали його власникові годину на припинення торгівлі. У відповідь запропонували звернутися до мерії за дозволом.

За годину торгового «кіоска на колесах» на старому місці не було. Щоправда, жодних гарантій, що «трейлер-привид» не з'явився вже у вівторок на новому місці... 

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
12:20 Податківці Житомирщини розповіли, хто звільняється від сплати мінімального податкового зобов`язання 11:09 Пухнастики шукають господарів: оголошення станом на 20 квітня 09:51 Сьогодні у Романівській громаді відбудеться благодійний мотопробіг 09:00 Температурні гойдалки і заморозки у повітрі - прогноз погоди на сьогодні Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up