Житомирські активісти вимагають звільнити українських політв'язнів Кремля

Житомирські активісти вимагають звільнити українських політв'язнів Кремля

В Україіні та у всьому світі відбуваються масові акції на підтримку українських політичних в'язнів кремлівського режиму.

У четвер, 31 травня, на засіданні сесії обласної ради до депутатів звернулись активісти «Національного корпусу» з вимогою ініціювати зверення до вищих органів влади щодо пришвидшення процесу звільнення політичних бранців  із в'язниць Російської Федерації.

«Від імені «Національного корпусу» та інших патріотичних громадських організацій хочу звернутися до вас із повідомленням, яке ми вчора зареєстрували у голови Житомирської обласної ради. Ми просимо вас ініціювати звернення до Президента України з вимогами сприяння швидшого звільнення політичних в’язнів із в'язниць Російської Федерації», – сказав  Олег Чечевиця.

Своєю чергою, депутати обласної ради  прийняли звернення до Президента України, Голови Верховної Ради України, Прем’єр-Міністра України щодо підтримки незаконно ув’язнених українських патріотів.

Відео дня

За дане питання проголосувало 60 депутатів із 63 присутніх.

У такий спосіб депутатський корпус висловлює свою позицію щодо політичного переслідування громадян України владою Російської Федерації, зокрема, українського режисера, учасника Революції Гідності Олега Сенцова та інших незаконно засуджених українських патріотів.

Депутати переконані, що найвищим посадовцям держави, народним депутатам потрібно напрацювати дієвий план визволення українських політичних в’язнів, необхідно активніше і наполегливіше використовувати засоби дипломатичного тиску на російську владу, застосовувати персональні санкції тощо.

Нагадаємо, в травні 2014 року російські спецслужби затримали Олега Сенцова й активіста Олександра Кольченка в анексованому Криму. Їх звинуватили в організації терактів на півострові. Суд засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обвинувачені ж свою провину не визнали. В травні цього року Олег Сенцов оголосив голодування. Єдина умова його припинення - звільнення усіх українських бранців. Їх кількість на даний момент становить близько 70 чоловік.

Алла Герман

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:00 Сьогодні ввечері діятимуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промисловості 17:51 Збірна команда Житомирщини здобула призові нагороди на Всеукраїнських змаганнях з фігурного катання на роликових ковзанах 17:29 У Житомирі провели аудит безпеки нового скверу на розі вулиць Князів Острозьких та Київської photo_camera 17:00 У Бердичеві і Чуднові поліцейські задокументували кілька випадків нелегального зберігання наркотиків Від читача 13:39 Слідчі Нацполіції оголосили українським фігурантам про підозру в шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах злочинною організацією. 16:39 У Житомирі судитимуть адвокатку, яка за 30 тис. доларів США обіцяла клієнту «пом’якшення покарання» 16:22 Чоловіки від 18 до 60 років не зможуть отримати консульські послуги за кордоном - про що саме йдеться? 16:20 На Житомирщині планують перейменувати 8 населених пунктів 16:01 85 ветеранських проєктів перемогли у конкурсі фінансування 15:41 Спортсмени з Житомирщини здобули нагороди на чемпіонаті Європи з гирьового спорту photo_camera 15:20 МОН презентувало звіт моніторингу працевлаштування випускників-бюджетників, до якого увійшло 3 виші Житомирщини 15:00 49-річний чоловік загинув під час пожежі на Брусилівщині 14:40 Оприлюднено перелік хвороб хребта, які звільняють від мобілізації 14:20 З 27 квітня заморозки підуть геть та повернеться справжнє весняне тепло 14:00 Дотримуйтесь заходів протипожежної безпеки на Великдень 12:40 До 9 років позбавлення волі засудили бердичівлянина, який вбив чоловіка на зупинці 12:19 Медики відзначають незначне зростання захворюваності на грип і ГРВІ 12:00 Нічна пригода у Житомирі: у водійки зупиненого під час дії комендантської години авто виявили арбалет 11:40 Увага: зміни в маршруті № 23! 11:20 На Житомирщині розпочала роботу комісія ДСНС України, яка має здійснити контрольну перевірку стану організації заходів цивільного захисту в області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up