Житомирська облрада проти Фірташа?

Житомирська облрада проти Фірташа?

Сьогодні на сесії обласної повинен розглядатися проєкт звернення про недопущення квот на імпорт добрив.

Ці квоти лобіюють в першу чергу підприємства Фірташа - сєвєродонецький, рівненський і черкаський «Азот», що виробляють азотні добрива. Конкурувати при виробництві з російськими постачальниками, які купують газ за російськими, а не за європейськими (нафтогазівськими посередницькими) цінами газ, підприємства Фірташа не можуть.

Тобто депутати облради вирішуватимуть, що важливіше: дешеві імпортні добрива для українських аграріїв при зупинених українських хімзаводах, або щоб заводи працювали на дорогому газі, але добрива були дуже дорогими.

Є і третій варіант: вимагати від уряду припинити аферу НАК «Нафтогаз» по накручуванню посередницького відсотка до ціни російського газу за рахунок фіктивного транзиту і реекспорту «на папері», що збагачує українських і американських політиків, але робить вартість природного газу в Україні аномально високою...

Відео дня

Про це повідомляють одразу декілька Телегарам-каналів, наприклад «Хроніки Житомирщини».

Загалом, або закрити підприємства і імпортувати добрива з Росії, щоб сільське господарство не переплачувало, або ввести квоти і змусити купувати дорогі українські добрива. Іншими словами, вибір між двома поганими варіантами для української економіки: дорогі добрива з працюючою промисловістю або дешеві добрива з зупиненими хімгігантамі в Рівному, Черкасах та Сєвєродонецьку.

Правильна постановка питання - якщо не вибирати з поганих варіантів, а робити краще: давайте змусимо державний НАК «Нафтогаз» перестати роздувати ціни на газ за рахунок схем з посередниками, а безпосередньо купувати російський газ. І тоді хімпідприємства будуть працювати, і ціни на українські добрива будуть прийнятними.

Як відомо з оприлюднених переговорів Байдена з Порошенком, керівництво НАК «Нафтогаз» контролюється американцями і має намір продовжувати афери. Тобто закуповувати російський газ не напряму, а через посередників, збільшуючи вартість не тільки на вкрадене через посередників, а й за рахунок фіктивного транзиту і потім фіктивного реверсу газу. Нібито російський газ йде до Словаччини транзитом через Україну, і потім по голландським цінами повертається в Україну!

"Президенту України

Зеленському В.О.

Кабінет Міністрів України

Звернення депутатів обласної ради щодо недопущення впровадження квот на імпорт мінеральних добрив.

Депутати обласної ради стурбовані питанням щодо можливості  запровадження квот на імпорт мінеральних добрив.

Одним із важливих елементів економічного зростання України є створення справедливого, конкурентного середовища для ведення бізнесу в цілому, в тому числі і для аграрного сектору економіки.

У той же час, Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України намагається запровадити квотування на імпорт мінеральних добрив, у результаті чого третина собівартості аграрної продукції контролюватиметься олігархічними групами, зросте їх монополізм та надприбутки. 

Серед аграріїв зростає соціальна напруга. 

Представники агробізнесу сподівалися, що Уряд України вживатиме заходів для боротьби з монополізмом, внаслідок чого з’явиться можливість знизити ціни на агрохімію до економічно обґрунтованого рівня. Однак, Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України пропонується введення квот на імпорт добрив з метою подальшого підвищення цін на внутрішньому ринку.

Все це відбувається незважаючи на рішення Антимонопольного комітету України, яким визнано монополізм компанії „OstChem” на ринку мінеральних добрив та зловживання своїм монопольним становищем, що дозволяє завищувати ціни на реалізацію мінеральних добрив на внутрішньому ринку країни. 

Враховуючи вищевикладене, просимо розглянути питання щодо недопущення впровадження квот на імпорт мінеральних добрив.

Звернення прийнято на тридцять першій сесії обласної ради сьомого скликання 25 червня 2020 року.

За дорученням депутатів обласної ради

Голова обласної ради В.В. Ширма"

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up