Як виконують обіцянки мажоритарники Житомирської області

Як виконують обіцянки мажоритарники Житомирської області

Що обіцяли нам народні обранці і що врешті зробили - детальний аналіз від "Слова і Діла".

Аналітики Інтернет-видання «Слово і Діло» склали рейтинг відповідальності депутатів-мажоритарників Житомирської області під час їх перебування в складі Верховної Ради VIII скликання.

Найбільше обіцянок серед мажоритарників цієї області виконав Павло Дзюблик – 62%. Загалом, у нього зафіксовано 45 запевнень, 28 з яких він реалізував, а 4 – провалив.

Народний депутат, зокрема, не виконав обіцянку створити підрозділи громадської організації «Екологічна варта Житомирщини» в кожному районі області. Станом на січень 2018 року активісти працювали лише в чотирьох містах. Окремо реєструвати підрозділи Дзюблик вважає недоцільним: за його словами, достатньою є робота активістів на місцях.

Відео дня

Віктор РазвадовськийНародний депутат України

Развадовський обіцяє підтримати фінансову децентралізацію громадСказано 3 вересня 2014 р.Статус обіцянки:НЕ ВИКОНАНО

Крім того, Дзюблик у березні 2016 року обіцяв знайти кошти для завершення будівництва поліклініки в Радомишлі. У 2017 році стало відомо, що проект із добудови поліклініки за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку не фінансувався. Таким чином, депутат кошти не залучив. Пізніше він пояснив, чому не виконав обіцянку: за словами Дзюблик, незважаючи на всі спроби провести перевірку використання коштів при будівництві та медичні усунути недоліки фінансовий 2016 рік був втрачений.

Борислав Розенблат впорався рівно з половиною своїх обіцянок. Їх у нього 44, виконав – 22, провалив – 8. Наприклад, депутат пообіцяв, що не голосуватиме за Виборчий кодекс, який передбачає відмову від мажоритарної системи та перехід до пропорційної з відкритими списками. «Закон абсолютно безглуздий і не відповідає жодним вимогам. Я не буду голосувати за цей закон і принципово говорю свою позицію, тому що люди залишаються без права мати свого депутата», – підкреслив нардеп. Поки проект Виборчого кодексу на друге читання не виносили.

Також Розенблат готовий голосувати лише за обмеження депутатської недоторканності, а не за зняття.

Трохи менше обіцянок, 47%, реалізував Володимир Арешонков. За час каденції депутат узяв на себе 47 зобов'язань, виконав – 22, провалив – 13. У 2015 році Арешонков пообіцяв сприяти легалізації видобутку бурштину в Житомирській області, відтоді він активно працює для виконання цієї обіцянки. Того ж року Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроект «Про видобування та реалізацію бурштину», одним з ініціаторів якого виступив депутат. Однак у другому читанні ініціативу відхилили.

Володимир Литвин Народний депутат України

Литвин пообіцяв, що школа у селі Наталівка буде добудованаСказано 21 липня 2016 р.Статус обіцянки:НЕ ВИКОНАНО

Незабаром Арешонков став одним з авторів законопроекту «Про особливості виробництва та обігу дорогоцінного каміння органогенного утворення», який усе ще чекає на розгляд. У листопаді минулого року нардеп повідомив, що поки не змінене законодавство, він намагається врегулювати питання іншими шляхами: звертається до силовиків і глави уряду, співпрацює з місцевими правоохоронними органами.

Депутат Олександр Ревега виконав 33% своїх обіцянок: з 36 він впорався з 12, провалив – ще 12. Ревега, в тому числі, сприяв вирішенню проблеми забезпечення питною водою села Мовчанівка в Житомирській області. За його сприяння з державного бюджету на капітальний ремонт артезіанської свердловини №45 було виділено й використано майже 200 тисяч гривень.

28% обіцянок виконав Володимир Литвин, а загалом він дав їх 25, виконав – 7, провалив – 4. До кінця каденції йому, наприклад, потрібно виконати обіцянкуорганізувати в кожному селі та селищі щонайменше одне працююче господарство або підприємство, щоб забезпечити робочі місця. Досі жодних кроків для вирішення цього питання Литвин не зробив.

Аутсайдер рейтингу – Віктор Развадовський, який виконав лише 12% своїх обіцянок. З 8 зобов'язань він виконав одне, а 2 – провалив. При цьому в депутата немає обіцянок, які стосувалися б саме його округу.

Детальніше – на інфографіці.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень 12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери 11:21 У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір 11:00 Поліцейські у Житомирі вилучили у перехожого великий пакунок з наркотиками photo_camera 10:40 Сьогодні тимчасово призупинено рух трамвая
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up