В Україні - новий прем'єр і Кабмін

В Україні - новий прем'єр і Кабмін

Верховна Рада України призначила Прем’єр-міністром України Дениса Шмигаля. За таке рішення проголосував 291 народний депутат.

У своєму вступному слові Денис Шмигаль зазначив, що продовжить усі починання та реформи попереднього Уряду. Однак, зауважив, що чимало напрямків урядової політики вимагають посилення.

За його словами, необхідно посилити економічний блок Уряду задля недопущення економічної та бюджетної кризи.

На його думку, одне з першочергових завдань – це погашення заборгованості перед українськими шахтарями. «Ми не маємо права відвертатися від людей, які щодня ризикують життям і недопустимо знищення вугільної галузі», – зазначив Прем’єр-міністр.

Відео дня

На завершення Прем’єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що є прості речі для розуміння, яких не потрібна докторська ступінь з економіки – це просте людське бажання українців жити заможно і гідно, і його Уряд буде робити все, щоб задовільнити ці бажання, адже «очікування великі, терпіння закінчується, а реформи потрібні були на вчора».

Верховна Рада України підтримала оновлений склад Кабінету Міністрів України, запропонований новообраним Прем’єр-міністром Денисом Шмигалем.

За новий склад Уряду проголосували 277 народних депутатів, до якого увійшли та зайняли відповідні посади:

Вадим Пристайко, Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України;

Олег Немчінов, Міністр Кабінету Міністрів України;

Олексій Резніков, Віце-прем’єр-міністр України – Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій;

Михайло Федоров, Віце-прем’єр-міністр України – Міністр цифрової трансформації України;

Арсен Аваков, Міністр внутрішніх справ України;

Сергій Бессараб, Міністр у справах ветеранів України;

Вадим Гутцайт, Міністр молоді та спорту України;

Ілля Ємець, Міністр охорони здоров’я України;

Владислав Криклій, Міністр інфраструктури України;

Марина Лазебна, Міністр соціальної політики України;

Денис Малюська, Міністр юстиції України;

Ігор Уманський, Міністр фінансів України;

Олексій Чернишов, Міністр розвитку громад та територій України.

Також за поданням Президента України Міністром оборони України призначенийАндрій Таран (285 голосів «за»), а Міністром закордонних справ України – Дмитро Кулеба (288 голосів «за»).

За словами Дениса Шмигаля, наразі у Кабміні залишаються вакантними чотири посади очільників міністерств – Міністерства освіти та науки, Міністерства енергетики та захисту довкілля України, Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України та Міністерства культури.

 

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
14:13 Малинський відділ УДМС у Житомирській області змінив адресу 13:03 Робота є: 14 підприємств Житомирщини шукають верстатників 12:20 Податківці Житомирщини розповіли, хто звільняється від сплати мінімального податкового зобов`язання 11:09 Пухнастики шукають господарів: оголошення станом на 20 квітня Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 09:51 Сьогодні у Романівській громаді відбудеться благодійний мотопробіг 09:00 Температурні гойдалки і заморозки у повітрі - прогноз погоди на сьогодні 17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up