В ОВК Житомирської області замінено 14 членів комісій

В ОВК Житомирської області замінено 14 членів комісій

Центральна виборча комісія внесла зміни до складу всіх окружних виборчих комісій у Житомирській області, замінивши 14 членів комісій. Зокрема, голову ОВК №66 (м. Малин) та заступника голови ОВК №63 (м. Бердичів).

Відповідні постанови №353 та №364  та №375 20, 21 та 22 лютого опубліковані на сайті ЦВК.

В ОВК №62 (м. Житомир) відбулися заміни двох членів комісії.

«Припинити достроково повноваження члена комісії: Басок Руслан Дмитрович, 1976 року народження – від кандидата на пост Президента України Тимошенка Ю.В. (у зв’язку з внесенням подання про заміну члена виборчої комісії суб’єктом, за поданням якого кандидатуру такого члена було включено до складу виборчої комісії). Включити до складу цієї комісії: Моцак Микола Васильович, 1961 року народження – від кандидата на пост Президента України Тимошенка Ю.В.», – йдеться у додатку до постанови №375.

Відео дня

Також замінено Алісу Глотову, 1966 року народження на Марину Куницьку 1995 року народження – обидві від кандидата на пост Президента України Віталія Скоцика. 

У ВО №63 (м. Бердичів) замінили заступника голови та одного члена комісії.

«Припинити достроково повноваження члена комісії: Забродська Ольга Федорівна, 1973 року народження – заступник голови комісії, від кандидата на пост Президента України Скоцика В.Є. (у зв’язку з внесенням подання про заміну члена виборчої комісії суб’єктом, за поданням якого кандидатуру такого члена було включено до складу виборчої комісії). Включити до складу комісії та призначити заступником голови цієї комісії: Клименко Микола Миколайович, 1949 року народження – від кандидата на пост Президента України Скоцика В.Є.», – йдеться у додатку до постанови.

Варто зазначити, що голова комісії Юрій Лукуц від кандидата Руслана Кошулинського є рекордсменом з членства у складі ОВК – 6 разів.  У 1998 році на чергових виборах – член ОВК ВО №65 (м. Новоград-Волинський) від партії «Народний рух України», у 2006 році на виборах народних депутатів член комісії від «Народної партії» у 57 окрузі, у 2010 році представляв інтереси кандидата в Президенти Юлії Тимошенко у складі комісії ВО №64 (м. Коростень). У 2014 р на виборах народних депутатів вже член комісії ВО №63 (м. Бердичів) від партії ВО «Свобода». На виборах Президента 2014 року член комісії ВО №64 (м. Коростень) від кандидата Олега Тягнибока. На місцевих виборах 2015 року член комісії від ВО «Свобода». Головою комісії буде вперше. Такі дані можна перевірити через сервіс  tvk.oporaua.org. 

Новому заступнику Миколі Клименку – 70 років. За даними сервісу tvk.oporaua.org.  членом комісії буде вперше.

Достроково припинені повноваження члена комісії: Наталії Брунько, 1963 року народження – від кандидата на пост Президента України Юрія Тимошенка. До складу комісії включено  Катерину Сидоренко, 1959 року народження. Яка  за даними сервісу tvk.oporaua.org.  на місцевих виборах 2015 року була членом комісії від партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність».

У ОВК №64 (м. Коростень) відбулися заміни двох членів комісії. Замість  Леонтія Дідківського, 1975 року народження – від кандидата Віталія Скоцика, представником кандидата у комісії буде Олег Козінський, 1996 року народження. Достроково припинені повноваження Віри Ковердюк, 1958 року народження – від кандидата Юрія Тимошенка, до комісії включений Сергій Прокопчук, 1968 року народження.

Двох членів комісії замінили і у ОВК №65 (м.Новоград-Волинський). Кандидата Віталія Скоцика представлятиме в комісії замість Тетяни Дідківської, 1979 року Юрій Беренда, 1957 року народження. Достроково припинені повноваження члена комісії від кандидата Юрія Тимошенка – Чан Май Лан, 1971 року народження, до комісії включений Олександр Хмільовський, 1974 року народження. У 2014 році на виборах народних депутатів Олександр Хмільовський був членом комісії від Українська партія «Зелена планета», на місцевих виборах 2015 року – член комісії від партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність».

Зміни внесені і до складу членів ОВК у ВО №66 (м. Малин). Достроково припинені повноваження голови комісії та трьох членів комісії.

«Припинити достроково повноваження члена комісії:  Лісовська Наталія Володимирівна, 1975 року народження – голова комісії, від кандидата на пост Президента України Ващенка О.М. (у зв’язку з внесенням подання про заміну члена виборчої комісії суб’єктом, за поданням якого кандидатуру такого члена було включено до складу виборчої комісії). Включити до складу комісії та призначити головою цієї комісії: Гриньов Володимир Петрович, 1955 року народження – від кандидата на пост Президента України Ващенка О.М.», – йдеться у додатку до постанови №375.

Замість члена комісії від кандидата Олександра Данилюка Наталії Гузовської, 1963 р.н. повноваження виконуватиме Олена Лебєдєва, 1981 р.н. Припинені повноваження Геннадія Гадзовського, 1976 р.н. – від кандидата Віталія Скоцика, до складу комісії включений Леонтій Дідківський, 1975 р.н. Замість члена комісії Олени Шевченко, 1993 р.н. – від кандидата Юрія Тимошенка в комісії працюватиме Олена Купневич, 1982 р.н.  Під час виборів Президента у 2010 році Олена Купневич була головою комісії від кандидата в Президенти Віктора Януковича. У 2012 році на виборах народних депутатів була членом ОВК від «Партії регіонів».

У ОВК №67 (м. Чуднів) змінилися два члени комісії. Замість Наталії Гес, 1994 р.н.  – від кандидата Юрія Тимошенка у комісії працюватиме Людмила Бондарчук, 1968 р.н. У 2007 році на позачергових виборах народних депутатів Людмила Бондарчук була членом комісії, у 2012 році під час виборів народних депутатів – член комісії від політичної партії «Єдиний Центр», а у 2015 році на місцевих виборах –  член комісії від партії «Опозиційний блок».

Припинені повноваження члена комісії Галини Сингаївської, 1992 р.н. – від кандидата Віталія Скоцика.   До складу комісії включений Віктор Колесник, 1963 р.н.

Координатор громадського спостереження Громадянської мережі ОПОРА у Житомирській області Тарас Чмут зауважив: «Дуже часто можна спостерігати ситуації, коли кандидати подають до виборчих комісій осіб які не мають жодного бажання там працювати, а подекуди, і не знали, що по ним відбувалися відповідні подання. Це призводить до того, що чи не весь виборчий процес після формування ОВК відбуваються заміни у їх складі. Для якісного проведення виборів, керівний склад має мати достатню компетенцію, мотивацію та витримку. Сподіватимемося, що ті зміни які відбуваються у Житомирській області будуть направлені лиш на поліпшення професійності роботи ОВК».

Як повідомляла ОПОРА, Центральна виборча комісія 18 лютого утворила склад окружних виборчих комісій у шістьох округах Житомирської області. До складу ОВК увійшли 223 представники кандидатів в Президенти. Немає в комісіях  представників Геннадія Балашова, Інни Богословської, Дмитра Гнапа, Дмитра Добродомова, Іллі Киви та Аркадія Корнацького.

19 та 20 лютого перші засідання пройшли у всіх окружних виборчих комісіях області. У виборчому окрузі №65 (м. Новоград-Волинський) 20 лютого ОВК з другої спроби зібрала ⅔  членів для проведення першого засідання.

Відповідно до частини 2 статті 23 України «Про вибори Президента України»: «Окружна виборча комісія утворюється Центральною виборчою комісією не пізніш як за сорок днів до дня виборів у складі голови, заступника голови, секретаря та інших членів комісії у кількості не менше дванадцяти осіб». Відповідно до затвердженого ЦВК календарного плану виборів – до 18 лютого мають бути утворені ОВК. У частині 3 цієї статті вказано: «Подання стосовно кандидатур до складу окружних виборчих комісій (по одній особі до однієї виборчої комісії від одного кандидата) вносяться кандидатами на пост Президента України, які зареєстровані у Центральній виборчій комісії. Подання вноситься до Центральної виборчої комісії на паперових носіях та в електронному вигляді не пізніш як за сорок п’ять днів до дня виборів за підписом кандидата на пост Президента України або його уповноваженого представника у Центральній виборчій комісії».

У частині 8 статті 23 Закону зазначено: «Центральна виборча комісія одночасно з формуванням складу окружної виборчої комісії призначає голову, заступника голови, секретаря такої виборчої комісії. Кожний суб’єкт подання кандидатур до складу окружних виборчих комісій має право на пропорційну частку кожної категорії керівних посад в окружних виборчих комісіях. Частка керівних посад для кожного суб’єкта подання кандидатур до складу окружних виборчих комісій в межах загальнодержавного округу визначається відповідно до кількості кандидатур, включених від цього суб’єкта до складу окружних виборчих комісій, у відношенні до загальної кількості осіб, включених до складу окружних виборчих комісій. Особа, включена до складу окружної виборчої комісії за поданням Голови Центральної виборчої комісії, не може бути призначена на керівну посаду у виборчій комісії, крім випадків, коли до складу відповідної виборчої комісії не надійшли або надійшли у недостатній кількості подання від кандидатів на пост Президента України. Розподіл керівних посад між суб’єктами подання в межах часток, визначених відповідно до цієї частини, визначається Центральною виборчою комісією. При цьому повинна бути дотримана приблизна рівномірність територіального розподілу посад, отриманих представниками кожного суб’єкта подання».

Відповідно до частини 4 статті 22 Закону України «Про вибори Президента України»: «Окружна виборча комісія є юридичною особою. Окружна виборча комісія є комісією вищого рівня щодо усіх дільничних виборчих комісій на території відповідного територіального виборчого округу з питань виборів Президента України».

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямовано на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Із жовтня 2018 року Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за виборами Президента. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 204 спостерігачі по всій країні. А 31 березня 2019 року та в разі проведення другого туру до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, набагато швидших за офіційні та точніших за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.

області

 

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up