Скільки рук НЕ відрубав Президент

Скільки рук НЕ відрубав Президент

Нещодавно вийшло журналістське розслідування про афери в сфері оборони. Як виявилося, нам 5 років брехали про те, що Україна не купує запчастини до військової техніки з Росії.

 

Однак, це відбувалося лише по телебаченню. Насправді комплектуючі продовжували купувати з РФ через підставні фірми, завозячи їх контрабандою.

Дана схема організована за участі друга Петра Порошенка, якого він призначив першим заступником секретаря РНБО, Олега Гладковського та його сина, який безпосередньо займався організацією постачання запчастин за завищеними цінами.

У розслідуванні проекту “Наші Гроші” йде мова про щонайменше закупівлі запчастин до військової техніки на 250 млн грн. Користуючись покровительством у високих кабінетах, декілька друзів сина заступника секретаря РНБО змушували директорів оборонних заводів закуповувати у них за завищеними цінами контрабандні запчастини з Росії. Ціни завищувалися в 2-4 рази.

У той час, коли вся країна по копійках збирала кошти на армію, декілька людей крали сотні мільйонів гривень з Державного бюджету. При тому частина запчастин, що постачалися на заводи, були несправними і не підлягали ремонту.

Ви скажете, до чого тут Президент? По-перше, частина коштів відмивалися через його завод “Кузня на Рибальському”. По-друге, про закупівлі контрабанди в такому обсязі точно знали військові, СБУ, митниця, і немає сумніву, що про це доповідали першим особам держави.  І по третє, Президент обіцяв відрубувати руки тим, хто буде красти в армії, але це всього лише одна із багатьох невиконаних обіцянок.

Особисто я не сумніваюся, що в оточенні Президента така схема не єдина. І тому незалежно від того, кого оберуть новим Президентом, він має зробити все, щоб усі ці люди, які під час війни з РФ крали в армії опинилися за гратами та отримали реальні тюремні терміни за свої злочини.

Микола Череднік

Відео дня

\

Коментарі (1)
  • Serhij Yakimenko

    Звичайна чергова побрехенька без доказів.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
12:20 Жителя Житомирського району засуджено на 8 років за умисне вбивство батька 12:02 До уваги водіїв! 25 квітня буде перекрито рух по вулиці Шевченка 11:40 Україна, в якій хочеться жити: Міністерство соціальної політики презентувало демографічну стратегію — 2040 11:20 Житлова субсидія на неопалювальний сезон: кому її призначать автоматично, а кому – за особистим зверненням Від читача 13:39 Слідчі Нацполіції оголосили українським фігурантам про підозру в шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах злочинною організацією. 11:00 За участю прокурорів Бердичівської окружної прокуратури на потреби ЗСУ передано боєприпаси, вилучені у межах кримінального провадження 10:41 У Житомирі викрили мережу підпільних казино з десятками мільйонів прибутку photo_camera 10:20 Житомирська ОВА відреагувала на ситуацію з фінансуванням театрів 10:00 Знову перенесли судове засідання по справі Романа Кучера 09:41 ЗСУ ліквідували ще 880 окупантів 09:21 Оперативна інформація станом на 06.00 24 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 24 квітня: все про цей день, прикмети, іменини і погода у Житомирі 18:00 Сьогодні ввечері діятимуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промисловості 17:51 Збірна команда Житомирщини здобула призові нагороди на Всеукраїнських змаганнях з фігурного катання на роликових ковзанах 17:29 У Житомирі провели аудит безпеки нового скверу на розі вулиць Князів Острозьких та Київської photo_camera 17:00 У Бердичеві і Чуднові поліцейські задокументували кілька випадків нелегального зберігання наркотиків 16:39 У Житомирі судитимуть адвокатку, яка за 30 тис. доларів США обіцяла клієнту «пом’якшення покарання» 16:22 Чоловіки від 18 до 60 років не зможуть отримати консульські послуги за кордоном - про що саме йдеться? 16:20 На Житомирщині планують перейменувати 8 населених пунктів 16:01 85 ветеранських проєктів перемогли у конкурсі фінансування
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up