РНБО розглянула питання щодо посилення заходів безпеки на українсько-білоруському кордоні

РНБО розглянула питання щодо посилення заходів безпеки на українсько-білоруському кордоні

Ситуацію на державному кордоні з Білоруссю розглянули на засіданні Ради національної безпеки і оборони України під головуванням Президента Володимира Зеленського.

Розгляду питання щодо ситуації на державному кордоні України передувала відповідна нарада в Міністерстві оборони, під час якої представники розвідувальних органів доповіли щодо загострення ситуації на білорусько-польському кордоні. Після цього Глава держави скликав сьогоднішнє засідання Ради нацбезпеки і оборони, на якому було ухвалено низку рішень.

Як розповів на брифінгу міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський, який доповідав щодо цього питання на засіданні РНБО, Україна готується до сценаріїв, які наразі можна спостерігати на білорусько-польському кордоні.

«Ми ухвалюємо рішення про посилення присутності Державної прикордонної служби на українсько-білоруському кордоні. Сьогодні були визначені найбільш вірогідні ділянки для масового скупчення мігрантів біля державного кордону. І буде здійснено посилення охорони державного кордону силами Національної гвардії та Національної поліції України», – розповів міністр.

Відео дня
blockquote>

Зокрема, за його словами, на цих ділянках буде подвоєно кількість представників ДПСУ, також будуть залучені резерви Нацгвардії, поліції та функціонуватимуть мобільні групи.

Крім того, як зазначив очільник МВС, найближчим часом у прикордонних областях України будуть проведені навчання із залученням підрозділів територіальної оборони з метою підвищення готовності до можливих сценаріїв у разі потрапляння до нашої країни з території Білорусі незаконних мігрантів.

 

Коментарі

keyboard_arrow_up