Рік змін

Рік змін

Декілька років тому на одній міжнародній конференції посол США в Україні радив нам, що для реформування країни нам необхідно прожити декілька років без дострокових виборів.

Адже будь-які вибори не сприяють впровадженню реформ. Після тієї конференції минуло більше трьох років, і хоча у ЗМІ регулярно говорили про можливі дострокові вибори — їх не відбулося. Нинішня влада мала достатньо часу, щоб реалізувати усі свої економічні та соціальні реформи.

І хоч моя оцінка є суб’єктивною, я вважаю, ми втратили шанс змінити країну. Нинішня влада не зробила в 2014-15 роках швидких та рішучих реформ, і ми будемо платити високу ціну за повільні зміни. Раніше будь-яка влада списувала та перекладала усю відповідальність за провали на попередників. Але за 5 років при владі історія про попередників не виглядає переконливою. За ці роки не відбулося світової економічної кризи, на яку також можна було списати негаразди в країні. Є фактор зовнішньої агресії, анексії Криму, окупації частини Донецької та Луганської областей та військового конфлікту (який досі має статус антитерористичної операції), на який частково списують невдачі та провали нинішньої влади. Але і це не може бути виправданням. Чому Ізраїль, який десятками років знаходиться у стані війни, розвивається та зростає? Там влада не списує свої провали на війну, навпаки — вони змушені змінювати країну та робити її сильною, щоб перемогти.

Я вважаю, фактор війни на сході залишається вигідним для влади як в економічному, так і в політичному аспекті. Адже на торгівлі з окупантами певні особи заробляють мільярди. Ми ж прекрасно розуміємо, що вугілля, яке закуповується за цінами Роттердам + (начебто куплене в Роттердамі та доставлене в Україну), по факту закуповується з окупованих територій. Поки певним особам буде вигідно заробляти на цьому конфлікті та списувати свої політичні провали на війну — військові дії не завершаться.

Відео дня

Насправді за майже 5 років при владі до певних осіб назбиралося дуже багато запитань, відповіді на які суспільство, на жаль, не отримає. Цьогорічна виборча кампанія буде відрізнятися від усіх попередніх, адже ставки дуже високі. Нинішня верхівка робитиме все можливе, щоб залишитися на політичному Олімпі. Лише один факт того, що вже зараз нинішній Президент почав спекулювати на темі віри (до цього жоден політик національного масштабу не міг дозволити собі подібного), говорить про те, що будуть використовувати усі методи у боротьбі за владу. В наступні два місяці не можна виключати силовий та адміністративний тиск на політичних опонентів, журналістів та ЗМІ лише з метою утримання при владі. І те, що кандидатів у президенти відразу після реєстрації почали викликати на допити до СБУ, не є випадковістю. Попри усю складність ситуації ,в якій опинилася країна, я вірю в Україну та українців. Ми зробимо правильний вибір та станемо після цього сильнішими.  

Микола Череднік

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:00 Сьогодні ввечері діятимуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промисловості 17:51 Збірна команда Житомирщини здобула призові нагороди на Всеукраїнських змаганнях з фігурного катання на роликових ковзанах 17:29 У Житомирі провели аудит безпеки нового скверу на розі вулиць Князів Острозьких та Київської photo_camera 17:00 У Бердичеві і Чуднові поліцейські задокументували кілька випадків нелегального зберігання наркотиків Від читача 13:39 Слідчі Нацполіції оголосили українським фігурантам про підозру в шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах злочинною організацією. 16:39 У Житомирі судитимуть адвокатку, яка за 30 тис. доларів США обіцяла клієнту «пом’якшення покарання» 16:22 Чоловіки від 18 до 60 років не зможуть отримати консульські послуги за кордоном - про що саме йдеться? 16:20 На Житомирщині планують перейменувати 8 населених пунктів 16:01 85 ветеранських проєктів перемогли у конкурсі фінансування 15:41 Спортсмени з Житомирщини здобули нагороди на чемпіонаті Європи з гирьового спорту photo_camera 15:20 МОН презентувало звіт моніторингу працевлаштування випускників-бюджетників, до якого увійшло 3 виші Житомирщини 15:00 49-річний чоловік загинув під час пожежі на Брусилівщині 14:40 Оприлюднено перелік хвороб хребта, які звільняють від мобілізації 14:20 З 27 квітня заморозки підуть геть та повернеться справжнє весняне тепло 14:00 Дотримуйтесь заходів протипожежної безпеки на Великдень 12:40 До 9 років позбавлення волі засудили бердичівлянина, який вбив чоловіка на зупинці 12:19 Медики відзначають незначне зростання захворюваності на грип і ГРВІ 12:00 Нічна пригода у Житомирі: у водійки зупиненого під час дії комендантської години авто виявили арбалет 11:40 Увага: зміни в маршруті № 23! 11:20 На Житомирщині розпочала роботу комісія ДСНС України, яка має здійснити контрольну перевірку стану організації заходів цивільного захисту в області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up