Прем’єр-міністри України та Данії готові надати поштовх економічній співпраці і активно взаємодіяти в протидії агресії, – зустріч Глав Урядів

Прем’єр-міністри України та Данії готові надати поштовх економічній співпраці і активно взаємодіяти в протидії агресії, – зустріч Глав Урядів

Україна і Данія готові надати суттєвий поштовх економічній співпраці і активно взаємодіяти в питаннях протидії гібридній агресії.

Про це йшлося під час перемовин Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана з Главою Уряду Королівства Данія Ларсом Люкке Расмуссеном. Свого часу Ларс Люкке Расмуссен був одним з перших високих іноземних гостей, яких Володимир Гройсман приймав у Києві у якості Прем’єр-міністра. І нинішній візит Глави Уряду України в Данію є першим в історії Незалежної України.

Данія є одним з ключових партнерів України в економічній та політичній площині і розглядається, як один з пріоритетних ринків в рамках Експортної стратегії. Минулого року обсяг експорту українських товарів до Данії перевищив 263 млн дол. Втім, як наголосив Володимир Гройсман, такий стан справ не відповідає потенціалу наших країн.

«Нам потрібно надати політичний поштовх нашій співпраці, закликати український та данський бізнес більш активно взаємодіяти між собою, а також спільно протидіяти російській агресії», - сказав Володимир Гройсман.

Відео дня

Він нагадав, що Україна декілька кварталів поспіль демонструє позитивну економічну динаміку, а серед ключових пріоритетів роботи Уряду – приватизація, дерегуляція, покращення інвестиційного клімату, модернізація інфраструктури, реформа енергетичного сектору, підготовка до земельної реформи та підтримка аграріїв, розвиток інновацій та подальша реалізація вже започаткованих соціальних реформ – в освіті, пенсійному забезпеченні і системі охорони здоров’я.

У цьому контексті Глава Уряду України відзначив внесок данських експертів у напрацюванні важливих управлінських рішень, зокрема в реалізації Антикорупційної ініціативи ЄС в Україні та в підтримці діяльності Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Сторони висловили впевненість, що запланована на завтра, 27 червня, Конференція з питань реформ в Україні буде успішною.

Окремо співрозмовники торкнулися питання енергетичної співпраці. Данія є одним із світових лідерів у галузі енергозбереження та використання відновлювальних джерел енергії. Тож Україна готова сприяти енергопроектам данських компаній.

Так само Київ розраховує і на подальшу єдність у питанні протидії будівництву газопроводу «Північний потік - 2», як прямій загрозі енергетичній безпеці не лише України, але й європейських країн.

Довідково

Наразі українсько-данське економічне співробітництво розвивається по висхідній та доволі високими темпами. Однією з причин такого збільшення є дія Угоди Україна-ЄС про асоціацію та зону вільної торгівлі. У січні-березні поточного року товарообіг товарами та послугами між Україною та Королівством Данія склав 136,9 млн дол. США. Понад 150 данських компаній вже зараз працюють в Україні, причому найбільше їх розташовано в Західній Україні. Основні сектори діяльності – сільське господарство, ІТ, легка промисловість. Основні статті українського експорту – текстиль, меблі, агропродукція, телекомунікаційні та інформаційні послуги. Основні статті імпорту – продукція машинобудування, фармацевтика, продукція харчової промисловості.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled 11:00 Підвищення пенсій з 1 квітня: кого стосуватиметься 10:38 43-річний житомирянин, у якого стріляли вчора на Польовій, помер у лікарні 10:20 «Незламні постаті Житомира»: стартував ґрантовий проєкт для молоді 10:00 Готівкою у громадському транспорті Житомира можна буде розраховуватися до 1 червня 09:41 Майже до 440 тисяч осіб зросли загальні втрати росіян в живій силі 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 28 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 28 березня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі 17:57 Які послуги реабілітації безкоштовно надаються ветеранам та ветеранкам? 17:22 З 1 квітня завезти гуманітарну допомогу буде можливо лише з використанням онлайн-системи 17:01 Три заклади охорони здоров’я Житомирської області надають послуги раннього втручання 16:37 За незаконну порубку сосен жителі Малинщини мають сплатити нанесені збитки - близько 120 тис грн 16:20 До уваги рибалок! З 1 квітня стартує нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 16:18 Чоловік і жінка з Волицької громади вбили свого знайомого і закопали у себе на подвір’ї 16:00 Березень на Замковій горі. Фоторепортаж photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up