Моніторинг політичної ситуації на території Житомирської області в січні 2019 року

Моніторинг політичної ситуації на території Житомирської області в січні 2019 року
  • 31 грудня стартувала офіційна виборча кампанія, почалась реєстрація кандидатів.

  • Подав свої документи в ЦВК і кандидат від Житомирщини – Ольга Богомолець, яку з нашою областю пов’язує те, що Богомолець є засновником історико-культурного комплексу “Замок Радомисль” у місті Радомишль.

  • В січні область вже встигли відвідати декілька кандидатів в Президенти.
  • Президент Порошенко 18 січня відвідав м. Житомир і м. Бердичів, де він презентував жителям області Томос – документ про автокефалію ПЦУ.

  • По дорозі з Житомира до Бердичева кортеж Порошенка зустрів хлопців, які грали в хокей саморобними клюшками. Порошенко з ними сфотографувався, а потім купив для них справжні клюшки і шоломи.

    <

    Відео дня
    /li>
  • 8 січня у Житомирі знову з’явився Олег Ляшко – він відвідав Житомирський військовий шпиталь, обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей «Сонячний дім», де роздав подарунки і листівки пацієнтам.

До новин штабів кандидатів в Президенти

  • Січень ознаменував початок масштабної кампанії БПП «Солідарність» на користь Петра Порошенка. В штабах збільшили заплати і почали формувати списки членів комісій і спостерігачів.

  • Регіональні штаби Петра Порошенка намагаються набрати 18 тисяч агітаторів лише у Житомирській області, яким для початку виплачують по тисячі гривень. Першим завданням цих агітаторів є проведення масового «форматуючого» опитування населення області. Курують цей процес в області Олександр Рабінович і давній соратник Порошенка Анатолій Павленко з Радомишля, що буде потенційним кандидатом по Малинському округу.

  • Окрім звичайних питань «Чи будете ви брати участь у виборах» і «За кого ви голосуватимете», там також є питання «Які ви знаєте позитивні зміни, що відбулись завдяки Петру Порошенку?» з переліком відповідей, таких як «Зростання авторитету України в світі» і «Підвищення зарплат і пенсій». Також, респондентів просили вказати своє повне ім’я, поштову адресу і телефон.

  • Попри те, що за проведення цього опитування пропонують гроші, далеко не у всіх районах вдається знайти достатню кількість працівників. Тому місцевим штабам доводиться в «добровільно-примусовому порядку» залучати до його проведення бюджетників.

  • Штабам БПП «Солідарність» також довелось перейти до схеми виплачування грошей напряму агітаторам (минаючи бригадирів). Так у партії намагаються боротись з привласненням грошей бригадирами.

  • БПП «Солідарність» наразі має серйозний медіа-ресурс. Це телеканал СК1, безкоштовне видання «Житомирянам», а також вплив на колишнє обласне ТВ та Союз ТВ,  «Житомирська хвиля», районні газети. Також допоможуть Порошенку прес-служби ОДА та міськвиконкому.

  • Проблеми з’явились у регіонального штабу ВО «Батьківщина». Як повідомляють з полів, найняті агітатори партії масово звільняються в зв’язку з невиплатою (або зменшенням) їм зарплат. Вони переходять на роботу в мережу П.Порошенка.

  • Команді Ю.Тимошенко не вистачає впливу на медіа. Вони можуть розраховувати лише на сайт «Вголос.зт» та партійні «Крила Батьківщини».

  • Триває розкол в Опозиційному блоці. Більшість житомирських партійців, включаючи нардепа Юрія Павленка, підтримали сторону Юрія Бойка. Вони провели з’їзд житомирських громадських організацій, таких як «Житомирська обласна рада ветеранів» і «Жінки за мир», на якому підтримали кандидатуру Бойка в Президенти.

  • Олександру Вілкулу доведеться будувати свої виборчі структури в Житомирській області з нуля. За два місяці це буде важко зробити.

  • Володимир Зеленський відкрив групу в Фейсбуці «Команда Зеленського в Житомирі». Це перша ознака його присутності в області. На сторінках групи пролунала заява про те, що проти команди Зеленського готуються провокації в різних містах України, включаючи Житомир.

  • Поки що обласну житомирську структуру Зеленського очолює Євген Яремчук, а міську - екс-заступник мера Житомира Матвій Хренов. При цьому фізичного штабу Володимира Зеленського в Житомирі досі немає.

  • Виходячи з цього, команда Зеленського має вплив на "Житомир.інфо" та на декілька радіостанцій. Але в будь-якому випадку, основна робота тут буде проводитись через всеукраїнське ТВ та Інтернет.

  • Попри щомісячні візити в область Олега Ляшка, масштабної польової роботи його штаби не ведуть. Ще наприкінці осені була проведена передплата населення на газету «Правда Ляшка», але цей успіх розвинути не вдалось.

  • На Житомирщині відкрились штаби Анатолія Гриценка. Створено 6 штабів по числу одномандатних виборчих округів. Активної роботи поки не помічено.

  • На початку січня в області продовжували роздавати цукерки потенційні кандидати до Верховної Ради, але, загалом у січні боротьба між кандидатами в депутати була «на паузі» в зв’язку з святами.

  • Точкою все більш напруженого протистояння стає 64-й Коростенський округ, де на депутатський мандат, вірогідно, претендуватимуть два нардепи - Володимир Арешонков і Сергій Пашинський. Арешонков в січні відправляв школярів в Карпати, а також роздавав цукерки дітям і пенсіонерам.

  • Фонд Пашинського в січні роздавав цукерки на окрузі аж до 16 січня, але цим не обмежився, даруючи техніку та іграшки в школи. Також Фонд Пашинського відкрив приймальні на окрузі, які займаються вирішенням проблем місцевих жителів.

  • Ще одним традиційно «гарячим» округом є 66-й Малинський, але січень був порівняно спокійним.  Най активнішими тут стали депутат від округу Павло Дзюблик та депутат облради від БПП Сергій Диняк.  П.Дзюблик в дні після Нового року роздав тисячі подарунків, включаючи тисячу продуктових наборів для малозабезпечених і дві тисячі солодких подарунків для дітей.

  • Як і Дзюблик, активною роздачею подарунків займався Диняк. Він роздавав цукерки одночасно за себе і за БПП «Солідарність».

  • Втративши після скандалу з полюванням посаду керівника обласного осередку Радикальної партії, різко знизив свою активність Юрій Забела. Можливо, він має проблеми з фінансуванням.

  • Так само малопомітним на окрузі був колишній нардеп Віталій Журавський. А ось на телеканалі Медведчука NewsOne Журавський був постійно. Чи не пообіцяли колишньому регіоналу місце в списку «Оппозиційної Платформи» Бойка-Рабіновича?

  • «Засвітився» на цьому окрузі ще один потенційний кандидат – розніс свою агітацію Михайло Пухтаєвич, який в 2014 році вже планував висуватись, але був знятий на користь Дзюблика.

  • На 65-му окрузі Володимира Литвина поки не видно нових гравців, але все може швидко змінитись. За повідомленнями інсайдерів, Володимир не балотуватиметься знову, а замість нього на вибори піде син політика Іван Литвин, який в 2014 році вже програвав вибори на сусідньому Малинському окрузі.

  • Відмова Володимира Литвина від балотування може спричинити появу нових кандидатів.

  • Активно роздавали подарунки представники РПЛ в області – особливо старався голова міської організації Олександр Ракович.

Володимир Піньковський

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:50 Підтвердження статусу критично важливого для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період 17:30 100-річний ювілей відзначив житомирянин Віктор Іванович Поліщук 17:00 Сьогодні з 18 до 22 години для бізнесу та промисловості діятимуть обмеження споживання електроенергії 16:41 Підвішені закони: чому Зеленський затягує із підписанням ініціатив? Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:18 Житомирський обласний центр крові має потребу в донорській крові з негативним резус-фактором 16:00 Незаконна реєстрація права оренди на 170 земельних ділянок – на Житомирщині держреєстратора підозрюють у службовій недбалості 15:40 На Михайлівський проводяться роботи з підготовки фонтанів до роботи. ФОТО photo_camera 15:22 Задушив приятеля, а тіло підкинув сусідам – жителя Звягеля ув’язнили на 9 років 15:00 Атмосферні фронти покинуть Україну, температура почне підвищуватися 14:40 Мобілізація за несплату аліментів: як це працюватиме 14:20 Історикам та краєзнавцям представили бачення концепції розвитку парку «Замкова гора» 14:00 “Доступні ліки”: отримуйте життєво необхідні ліки безоплатно або з частковою доплатою 12:40 Втома: причини і методи боротьби 12:20 Житомир і Куп’янськ підписали меморандум про співпрацю photo_camera 12:00 У ніч на 20 квітня на Житомирщині очікуються сильні заморозки 0-3° 11:41 Як отримати пільги на харчування у школах і садочках? ІНФОГРАФІКА 11:20 Два боєприпаси часів Другої світової війни виявили в Бердичеві і Звягелі 11:00 Військовим передали чергову автівку, придбану завдяки волонтерам 10:40 За ініціативи Мінветеранів Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up