І знову про громадську раду: програли апеляцію, а юристи ЖОДА на суд не з’явилися та влаштували саботаж…

І знову про громадську раду: програли апеляцію, а юристи ЖОДА на суд не з’явилися та влаштували саботаж…

Апеляційний суд залишив без задоволення скаргу Житомирської облдержадміністрації на рішення Житомирського окружного адміністративного суду від 12 грудня 2019 року, який визнав незаконним та скасував розпорядження голови ОДА про затвердження складу громадської ради.

Відповідна постанова Сьомого апеляційного адміністративного суду була ухвалена 1 квітня й оприлюднена 9 квітня. Постанова суду апеляційної інстанції набрала законної сили з дати її прийняття – з 1 квітня 2020 року.

Нагадаємо, що Окружний адміністративний суд за позовом громадської організації «Ветерани повітряно-десантних військ, Союз десантників Житомирської області» 12 грудня 2019 року визнав протиправним та скасував розпорядження голови Житомирської обласної державної адміністрації від 02.08.2019 р. №283 «Про затвердження складу громадської ради при Житомирській обласній державній адміністрації». 

Відео дня

Тоді ми брали коментарі у всіх зацікавлених сторін і представники Житомирської ОДА всіх запевняли, що будуть боротися в суді. 

«Звичайно, юристи Житомирської обласної державної адміністрації звернуться з апеляційною скаргою до суду. Це – їх прямий обов’язок, і в інший спосіб вони діяти не можуть. Але при цьому рішення суду стосується не самої роботи громадської ради, а тільки рішення голови ОДА. Таким чином, громадська рада продовжує свою роботу. І я хочу наголосити, що громадська рада достатньо продуктивно працює. Тому у будь-якому випадку ми продовжимо свою роботу, навіть якщо ця робота комусь заважає та не подобається. Є люди, які не увійшли до складу громадської ради, і це їх дратує. Ми впевнені, що наступний суд прийме апеляційну скаргу та задовольнить позов Житомирської ОДА. Таким чином, громадська рада продовжує працювати, – надала коментар того часу голова громадської ради при Житомирській обласній державній адміністрації Наталія Волинець. – Ми два роки добивалися, щоб була створена громадська рада. Я вважаю, що все було досить прозоро, це розвиток громадянського суспільства. Ми не отримуємо зарплати, але я також можу сказати, що вважаю за честь очолювати громадську раду при Житомирській обласній державній адміністрації»

Але коли ми звернулися за коментарем цього разу, з’ясувалося, що юристи Житомирської обласної державної адміністрації просто влаштували маленький саботаж з великими наслідками. Запевняючи всіх, що розгляд справи буде перенесено, вони не підготували вчасно необхідні документи та взагалі не з’явилися на судове засідання.

Як нам прокоментували члени громадської ради зараз, вони вважають, що команда попереднього губернатора Ігоря Гундича та екс-віце-прем’єр-міністра Геннадія Зубка почала дуже «активно окучувати» Житомирську область перед виборами, та їй вдалося «провернути за спинами діючої влади такий собі невеличкий саботаж».

За словами членів громадської ради, в ОДА відповідними особами написані пояснювальні та доповідні записки, але зараз стоїть питання, як бути з діючою громадської радою та в який спосіб виконувати рішення суду.

Стосовно того, яке рішення прийме після цього голова Житомирської обласної державної адміністрації, поки що невідомо. Для виконання рішення суду є ще час, але члени громадської ради запевняють, що буде знайдено законне рішення, яке, не порушуючи закон України та рішення суду, задовольнить всі сторони конфлікту.

Також нагадуємо, що за весь період підготовки та проведення установчих зборів з 15 травня до 11 липня 2019 року громадськими активістами було подано шість звернень до тодішнього голови ОДА Ігоря Гундича, в яких вказувалося на факти правопорушень, скоєних членами ініціативної групи по формуванню громадської ради, а також бездіяльність посадових осіб облдержадміністрації у вжитті відповідних заходів з підготовки до проведення установчих зборів громадської ради. Будь-якого реагування від попередньої адміністрації на заяви та скарги не було. Тоді частина представників громадськості вирішила звернутися до суду. 

Руслан Мороз

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя Від читача 18:18 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище 10:20 У Житомирі проходить кінофорум спілки молодих кінокритиків України 10:00 Замість біткоїнів - спустошення гаманця: у Бердичеві поліцейські розслідують шахрайство 09:42 Понад тисячу осіб склали втрати росіян за добу 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 25 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 25 квітня: все про цей день, яке свято, іменини і погода у Житомирі 17:53 Як держава планує залучити фахівців з інвалідністю до ринку праці? 17:50 Чи загрожує Житомирщині підтоплення? Розповідають гідрологи
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up