Громада Народицького району виступила проти діяльності підприємств-прокладок ПП «ДБР-3» та ТОВ «АБВ-4»

Громада Народицького району виступила проти діяльності підприємств-прокладок ПП «ДБР-3» та ТОВ «АБВ-4»

Про це йшлося на засіданні постійної комісії з питань регламенту, депутатської діяльності, місцевого самоврядування, законності, правопорядку та антикорупційної діяльності 27 березня 2017 року.

Так, депутат Житомирської обласної ради Дмитро Кропачов доповів про порушення під час голосування на 9 сесії Житомирської обласної ради (від 23 лютого 2017 року), коли розглядали клопотання Державної служби геології та надр України по двох надрових питаннях, пов’язаних з підприємствами ПП «ДБР-3» та ТОВ «АБВ-4».

Зокрема, Дмитро Кропачов продемонстрував на відео, як депутати під час голосування були введені в оману тим, що голова Житомирської обласної ради Володимир Ширма виніс питання на голосування неправильно – з порушенням статті 46 регламенту Житомирської обласної ради, оскільки вони суперечили проекту рішення та рекомендації профільної комісії. 

Депутатам роздали проект рішення «відмовити», проте під час голосування голова обласної ради поставив питання «про підтримку» проекту рішення, і підписав «про погодження» клопотання.

Відео дня

Під час комісії 27 березня виступив представник від громади Народицького району – координатор ГО «Честь. Справедливість. Рівноправ’я» Віктор Химач, який зазначив, що в селі Давидки відбулися громадські слухання, на яких люди одностайно виступили проти розробки родовищ на їхній території.

«ДБР-3 – це підприємство-прокладка, в якому спочатку було статутного капіталу 25 тис. грн. Це просто проект, який потім продадуть невідомо кому… На громадських слуханнях у Давидках люди відмовили їм. Потім були ще одні громадські слухання в смт Народичі, де їм знову відмовили… Але до нас прийшло рішення сесії Житомирської обласної ради, де цим підприємствам надали дозвіл усупереч волі громади. Наші депутати почали бити на сполох, і з’ясувалося, що голосування за це питання було з порушеннями. 23 березня у нас відбулася позачергова сесія селищної територіальної громади, під час якої депутати підготували звернення до обласної ради, щоб скасувати це незаконне рішення. Таке саме звернення готують і депутати Народицької районної ради», – розповів Віктор Химач.

Члени комісії з питань регламенту, депутатської діяльності, місцевого самоврядування, законності, правопорядку та антикорупційної діяльності підтримали пропозицію Дмитра Кропачова визнати порушення статті 46 регламенту при голосуванні на 9 сесії проекту рішення «Про розгляд клопотань Державної служби геології та надр України» та винести це питання на найближчу сесію Житомирської обласної ради, щоб скасувати прийняті раніше рішення.

Прес-служба депутата Житомирської обласної ради Дмитра Кропачова

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень 12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери 11:21 У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір 11:00 Поліцейські у Житомирі вилучили у перехожого великий пакунок з наркотиками photo_camera 10:40 Сьогодні тимчасово призупинено рух трамвая
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up