Головне зі звернення Президента Володимира Зеленського

Головне зі звернення Президента Володимира Зеленського

Традиційне вечірнє звернення Володимира Зеленського до українців.

▪️Цей день розпочав зі спілкування з учасниками Українського сніданку, який відбувся в рамках Давоського форуму. Пан Генрі Кіссинджер говорить, що нібито треба віддати росії шматок України. Щоб нібито не було відчуження росії від Європи.
Таке враження, що у пана Кіссинджера на календарі не 2022-й рік, а 1938-й, і він думав, що говорить з аудиторією не в Давосі, а в тодішньому Мюнхені.

▪️Почали зʼявлятись і симптоматичні редакційні статті в деяких західних ЗМІ про те, що нібито Україна повинна прийняти так звані "важкі компроміси", віддавши територію в обмін на мир. Можливо, в Нью-Йорк Таймс в 1938-му році теж писали щось подібне. Але зараз все ж 2022-й рік.

▪️Тому я й приділяю таку увагу міжнародним майданчикам, зверненням до парламентів і народів інших країн, спілкуванню з експертною спільнотою, з журналістами, зі студентами.

Відео дня

▪️Завтра в плані - парламент Латвії. Післязавтра Стенфорд та Індонезія. Далі – так само активно.

▪️Говорив з канцлером Австрії Негамерром. Поінформував його про ситуацію на Донбасі та в інших районах бойових дій. Подякував за підтримку. Домовились, що Австрія візьме на лікування наших важкопоранених військових. Доволі предметно обговорили з паном канцлером взаємодію при європейській інтеграції України.

▪️Сьогодні також говорив з президентом Ліберії. Головна тема розмови – це протидія продовольчій кризі, яку спровокувала Росія. Подякував за підтримку нашого суверенітету і територіальної цілісності, зокрема на майданчику ООН.

▪️Російська влада ухвалила показове рішення – вони дозволили брати на контрактну службу людей старшого віку. Тобто молодих їм вже не вистачає, але бажання воювати – зберігається.
Ще потрібен час, щоб відбити у них це бажання.

▪️Ще потрібна допомога партнерів – передусім, зброєю для України. Повна допомога! Без виключень і обмежень. Достатня, щоб перемогти.

▪️Підписав сьогодні указ про нагородження наших героїв. 144 військовослужбовця Збройних Сил України відзначені державними нагородами, з них 17 посмертно. 

▪️І, звичайно, хочу привітати звʼязківців з їх професійним днем – Днем Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України. Це одна з найбільш чутливих сфер в сучасній війні. Від якості вашої роботи, шановні звʼязківці, безпосередньо залежить наш спільний успіх. Всієї держави.

▪️Своїм указом присвоїв військове звання бригадного генерала трьом полковникам Держспецзвʼязку.

Коментарі

keyboard_arrow_up