Депутати шостого скликання більш ледачі за попередників

Депутати шостого скликання більш ледачі за попередників
Депутати Житомирської міської ради 6 скликання ось-ось поступляться місцем своїм наступникам. Якою ж була чинна каденція міських народних обранців – вирішили проаналізувати журналісти «20 хвилин».

Попереднє депутатське скликання виявилося більш активним за чинне. Хоча обранці 5 скликання протягом свого терміну провели 40 сесій проти 50 6 скликання. Однак коефіцієнт корисної дії у депутатів попереднього скликання виявився набагато більшим. Тільки за інформацією офіційного сайту Житомирської міської ради, при тому, що там відсутні відомості про вісім перших сесій, за минулу каденцію депутати прийняли на сесіях 1205 рішень. У той час як чинне скликання прийняло всього 979 рішень із наявністю інформації по кожній сесії.

Про активність та пасивність обранців можна судити також по кількості питань, які розглядалися безпосередньо на кожній сесії. Відтак, чинна каденція депутатів вирішила не перепрацьовуватися. Адже протягом дев'яти сесій вони розглядали всього від одного до трьох питань. Депутати ж 5 скликання всього тричі збиралися із таким «оперативним» порядком денним.

Рекордна кількість рішень, яку розглядали народні обранці протягом однієї сесії 87 питань. Цей рекорд зафіксовано теж за минулого скликання. У цьому ж скликанні депутатам довелося 64 рази здіймати руку під час однієї сесії. Арифметично в середньому депутати 6 скликання під час одного засідання розглядали близько 19 питань, їхні попередники були більш працьовитими на їхній совісті близько 30 питань кожної сесії.

Відео дня
Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:53 Як держава планує залучити фахівців з інвалідністю до ринку праці? 17:50 Чи загрожує Житомирщині підтоплення? Розповідають гідрологи 17:00 єЧерга для автобусів: на пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону 16:40 Якщо про депутатів, то тут – дисципліна, а якщо про громадськість, то тут… Від читача 18:18 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 16:20 У Станишівській громаді зупинили нетверезу водійку: вона запропонувала патрульним хабар 10 тисяч photo_camera 16:17 Не поширюйте фейки: відео нібито з Житомира, як військовий "закопує" ухилянта - російська пропаганда 16:07 У Попільні в гаражі виявлено арсенал зброї: власника підозрюють у резонансному вбивсті чоловіка в Житомирі photo_camera 16:00 У Львові відбувся підсумковий форум «LED Push: Підтримка місцевих економік» 15:40 Житомир попрощався із Захисником Денисом Пекарським 15:20 Вночі у Житомирі зупинили п'яного водія, в салоні авто знайшлися наркотики 15:01 23 випадки захворювання на кір зафіксовано в Україні з початку 2024 року 14:40 Рятувальники ліквідували пожежу в адмінбудівлі приватного підприємства в Житомирі 14:18 ECIDE допоможе 25 громадам організувати літні дитячі клуби: розпочався прийом заявок 13:11 Пил із Сахари знову в Україні 12:40 Пам'ять про героїв-захисників має стати невмирущою photo_camera 12:20 Жителя Житомирського району засуджено на 8 років за умисне вбивство батька 12:02 До уваги водіїв! 25 квітня буде перекрито рух по вулиці Шевченка 11:40 Україна, в якій хочеться жити: Міністерство соціальної політики презентувало демографічну стратегію — 2040 11:20 Житлова субсидія на неопалювальний сезон: кому її призначать автоматично, а кому – за особистим зверненням
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up