Цьогорічна зима буде “м’якшою”, ніж попередня - синоптики

Цьогорічна зима буде  “м’якшою”, ніж попередня - синоптики

Погода в Україні взимку 2021-2022 буде морозною, але без рясних снігопадів. Водночас зима буде “м’якшою”, ніж попередня.

 

На Новий рік очікується мінусова температура, але стійкого снігового покриву не буде. Про це розповіла завідувачка відділу кліматичних досліджень і довгострокового прогнозу погоди Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС і НАН України, доктор фізико-математичних наук Вазіра Мартазінова, пише Оbozrevatel

Синоптикиня уточнила, що погода взимку буде непостійною. Температура почне поступово знижуватися в середині листопада. Наприкінці місяця прогнозується до -10 градусів. Крім того, перші заморозки до -8 градусів можуть бути вже в другій половині жовтня. За словами Мартазінової, восени в Україні можлива навіть нижча температура повітря.

Синоптики розповіли, якою буде зима в Україні

Відео дня

Згідно з прогнозом відомого народного синоптика Леоніда Горбаня, українців чекає сніжна і холодна зима, пишуть “Факти”. За його словами, перший місяць буде морозним – крижані дощі пройдуть у першій декаді грудня. Вже на початку січня очікується потепління, на старий Новий рік випаде сніг. У лютому можливі сильні морози, але в другій половині місяця, зазначив Горбань.

Відзначимо, що погода в Україні найближчим часом стане холодною та морозною. Відповідно до прогнозів синоптиків, температура опуститься до -5…0 градусів уже 29-30 вересня.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up