26 жовтня: яке сьогодні свято, кого вітати з іменинами і погода у Житомирі

26 жовтня: яке сьогодні свято, кого вітати з іменинами і погода у Житомирі

Відзначаємо день кутання в пледи та ковдри - якраз доречно за такої прохолоди!

Свята

26 жовтня в світі відзначається День приємних несподіванок, Всесвітня ніч виття на місяць, День інтерсекс-людей, День кутання в пледи і ковдри. В Австрії - день республіки, в Азербайджані - свято граната.

Православна церква 26 жовтня вшановує ікону Іверської Божої Матері. Їй молилися про позбавлення від різних напастей, про розраду в бідах, від пожежі, про примноження родючості землі. 

Іменини

Іменини у Веніаміна, Злати, Карпа, Микити, Дмитра і Люціана.

Відео дня

Народні традиції

У цей день було заведено молитися Богоматері для захисту від пожеж та інших нещасть. Також влаштовували банний день. Говорили, що, підливаючи настої цілющих трав і пропарюючись за допомогою віника, можна позбутися від хвороб, зміцнити здоров’я, і це дозволяє пережити сувору зиму без хвороб.

Оскільки лазень у квартирах не зустрінеш, сучасні езотерики пропонують ретельно поприбирати у ванній, обходячи кожен куточок. Змініть шторку, килимки і перегляньте у яких засобах для краси та гігієни закінчився термін придатності.

Також радять не ходити в ванну поодинці. Одиноким людям варто пустити в ванну кімнату кішку або собаку на час банних процедур. 

Погода у Житомирі

 

Ясна погода у Житомирі буде спостерігатися протягом усього дня. Без опадів. Від 2 до 11 градусів тепла.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up