26 березня: яке сьогодні свято, заборони і прикмети, прогноз погоди у Житомирі

26 березня: яке сьогодні свято, заборони і прикмети, прогноз погоди у Житомирі

Сьогодні православна церква вшановує пам'ять Никифора-сповідника. Про інші свята та усе, що потрібно знати про цей день, – в огляді від наших журналістів.

26 березня – День Національної гвардії України. Професійне свято військових правоохоронців до 2015 року відзначалося як День внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ України. Після перейменування внутрішніх військ у Національну гвардію відзначається 26 березня.

Також у цей день світ відзначає Фіолетовий день (або День хворих на епілепсію).

Заборони і прикмети

Відео дня

Раніше в цей день було заведено ходити на риболовлю. А от у ліс, за віруванням наших предків, краще не ходити. На Никифора не можна рубати дерева, щоб не накликати біду. Можна садити молоді дерева або ж доглядати за кімнатними рослинами. Якщо скупатися у цей день у джерельній воді, то будеш сильним і здоровим.

Також наші предки спостерігали за птахами. Якщо гуси у цей день хлюпалися у воді, то скоро буде потепління. Сонячний і сухий день на Никифора – до багатого врожаю.

День ангела

Не забудьте привітати з іменинами Олександра, Христину, Терентія, Никифора, Фелікса, Ларису, Миколу, Михайла та Григорія.

Прогноз погоди у Житомирі

Як повідомляє Житомирський обласний центр з гідрометеорології, 26 березня можливий невеликий дощ. Температура вночі +3..+8°, вдень +9..+14°.

 

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up