22 жовтня на календарі: свята, іменинники і погода у Житомирі

22 жовтня на календарі: свята, іменинники і погода у Житомирі

Сьогодні захищаємо психіку чоловіків і ПИШЕМО КАПСЛОКОМ.

Свята

Сьогодні, 22 жовтня, у світі відзначають Всесвітній день людей з вадами мовлення, Міжнародний день захисту чоловічої нервової системи від насильницьких дій з боку жінки, День клавіші CAPS LOCK, День "Бути розумним - круто", День народження ксерокопії, День Фехнера (День психофізики).

У США - День кольору, день горіхів, День клієнтів аптеки, День коліна, День "Заведіть собаку", в Австрії - День австрійського ігристого вина, в Австралії - День вомбата, в Японії - Свято епох "Дзідай-мацурі", в Новій Зеландії - День регіону Хокс-Бей, в Індонезії - День Сантрі.

Церква вшановує пам'ять апостола Якова Алфеєвого.

Відео дня

Іменини

Іменини 22 жовтня відзначають: Авраам, Юхим, Максим, Костянтин, Петро, ​​Яків.

Звичаї і традиції дня

З Якова селяни починали заготовляти дрова на зиму. У народі говорили: «Осінні дрова горять яскраво, весняні та літні їм не рівня, немає в них такої користі».

У цей день часто випадає сніг – «Яків на землю білу крихту посилає, стежки остуджує і день коротає». Під виразом «Яків прийшов – крупу послав» розуміли не тільки перший сніг. З цього дня на млинах і домашніх крупорушка приймалися обдирати ячмінь, овес і просо, мололи на крупу пшеницю.

Ще цей день називали Днем першої каші. У кожному будинку на Якова заварювали кашу зі свіжим пісним маслом, а іноді зі свинячим або баранячим салом. З кашею з нової крупи пекли пироги, якими пригощали гостей. Вважалося, що той, хто покуштує такий пиріг, забезпечить собі міцне здоров’я і добробут на найближчий рік. Відмовлятися від таких наїдків не можна! 

Що сьогодні не можна робити

Будьте уважнішими і не витрачайте даремно сили. Обережніше в транспорті і в натовпі - у вас можуть щось вкрасти. Також слід уникати сварок і нових любовних зв'язків - вони принесуть тільки розчарування.

Погода у Житомирі

Увесь час у Житомирі буде триматися хмарна погода, вдень хмари ненадовго розсіються, щоб ввечері з'явитися знову. Без опадів. Від 11 до 16 градусів тепла.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up