19 жовтня: свята, іменини і погода

19 жовтня: свята, іменини і погода

Найцікавіше свято сьогодні відзначають американці, його назва звучить як День "Одягайся як придурок".

Свята

19 жовтня в світі святкують День балету, в Албанії - День беатифікації матері Терези, а в Болгарії - День святого Івана Рильського, Міжнародний день джина з тоніком, День написання листа в майбутнє, Всесвітній день обізнаності та дитячої кістки і суглобах, День "Оцініть своє життя".

У цей день християнська церква вшановує пам'ять святого апостола Фоми. Саме з цим святим асоціюється одне з найбільш популярних тверджень, що характеризує людину, яка в щось не вірить. Згідно з переказами, апостол Фома не вірив у воскресіння Христа, поки не побачив рани від цвяхів на долонях і пробиті списом ребра Ісуса. 

Іменини

Іменини у Макара, Земовіта, Івана і Никанора.

Відео дня

Традиції та обряди

  • Говорили, що 19 жовтня в небі можна в останній раз побачити купчасті хмари в цьому році - вважалося, що з цього моменту настане зима, холоду почнуться.
  • Сільські жителі 19 жовтня підводили підсумки господарського року. Молилися апостолу Фомі.
  • Примічали, що з 19 жовтня дні стають коротшими, а ночі - довшими.
  • Сьогодні наповнювали комори різними припасами: овочами, хлібом, варенням, консерваціями, пастилою, солоними грибами. Вірили, що чим більше припасеш до 19 жовтня, тим простіше буде пережити зиму - продовольства вистачить до настання теплих днів. 

Погода у Житомирі

У Житомирі очікується похмура погода, вранці - невелике прояснення, але безхмарним небо буде недовго. Уночі пішов дощ, проте він закінчився ще до ранку. Весь залишок дня пройде без опадів. +3+10 градусів.

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up