Як зекономити на подорожі: шість головних «рецептів»

Як зекономити на подорожі: шість головних «рецептів»
Мрієте подорожувати, змінюючи країну за країною, однак в економічно складний час це здається нереальним? Неправда! Подорожувати не тільки можна, а й потрібно, і ми розповімо вам, як стати туристом без значних «ударів» по кишені.

Розумне співвідношення ціни та якості й відсутність переплат є невід'ємними складовими хороших подорожей. Тільки як це взагалі можливо, коли всі навколо витрачають шалені гроші на відпочинок? А, може, це так тільки здається?

Для того щоб навіть у кризу не зрікатися мрії про подорожі, в першу чергу, потрібно ретельніше планувати подорож, щоб уникнути невиправданих витрат. Наприклад, вартість номерів у готелях дуже відрізняється в різних системах бронювання. Відшукавши найнижчу ціну, можна заощадити на проживанні суму, рівну половині вартості перельоту.

Раннє бронювання (Early Booking) – економія від 35 до 50%

Відео дня

Якщо ви звикли планувати подорож заздалегідь, то завдяки ранньому бронюванню зможете підібрати собі тур, заощадивши чималу суму.

Готелі іноді надають знижку й до 60%, але у популярних готелях знижка не більше 20%. Прошу не плутати знижку на номери в готелях і на загальну вартість туру. Хочу зазначити, що готель ніколи не розпродає номери на 100%. Якщо попит перевищує пропозицію,  туроператори підвищують ціну та заробляють на номерах, що залишилися.

Як правило, акції раннього бронювання для літа стартують у лютому-березні й закінчуються в квітні, для зимових напрямків бронювання починається в кінці серпня і закінчується у жовтні-листопаді.

З мінусів системи раннього бронювання можна назвати тільки один у вас можуть змінитися плани, і ви не зможете поїхати. Тоді доведеться втратити від 50 до 70% грошей, витрачених на покупку туру. Часто при ранньому бронюванні не передбачена відмова від туру, і при ануляції застосовуються 100%-ві штрафи. Однак абсолютно всі ризики раннього бронювання можна компенсувати, якщо застрахувати свій тур так званою страховкою від невиїзду. І ще одна перевага раннього бронювання: при постійно зростаючому курсі валюти туристи, сплативши тур по курсу на дату бронювання, при його зміні вже нічого не доплачують, тобто конвертують свої гроші в свої подорожі, а значить здоров'я, позитивні емоції та гарний настрій.

Гарячі тури (гарячі путівки, авіаквитки тощо) – економія від 15 до 35%

Якщо ви психологічно стійкі, азартні та вірите в удачу, якщо відпустка вже почалася і всі готові виїхати «хоч завтра», – гарячі путівки для вас. У цьому випадку варіанти можуть бути дешевші від звичайної вартості на 1535%.

Цей спосіб підходить тим, хто може дуже швидко зірватися з місця і для кого не так уже й важливо, який готель і курорт вибрати для відпочинку. Головне – добре і недорого відпочити.

Однак наявність гарячої путівки ніхто не гарантує, її треба ще «зловити». Гарячі тури переважно продаються на популярні напрямки Таїланд, Туреччина, Єгипет, Індія, Іспанія і т.д. Купити гарячу путівку у високий сезон практично нереально, тому потрібно вибирати час до настання туристичного піку.

Низький сезон – низькі ціни та зиск від 20 до 70%

Усі добре пам’ятають ще зі шкільної лави чи не головний закон економіки: попит породжує пропозицію. Ну а високий попит породжує дуже недешеві пропозиції. Цілком очевидно, що якщо всі кудись «ломляться», то і ціни від цього «заламують», тому багато в чому ваші витрати на поїздку напряму залежать від часу і місця, коли й куди ви поїдете. Коли дешевше їхати відпочивати? У так званий «низький сезон». Ця фраза, простими словами, означає час, коли продажі турів відсутні або їх є незначна кількість. Для кожного напряму і курорту це свій сезон. Їдуть неохоче, в основному, через погоду (а точніше через відсутність спеки та теплого моря) або неможливості виїхати (як правило, через роботу). Так ось, якщо для вас це не перешкоди для поїздки, тоді зможете заощадити до 6070%.

Знижки в турфірмі – економія від 1 до 7%

Практично кожне турагентство робить різні знижки своїм клієнтам. Це може бути знижка новим або постійним покупцям, при груповому замовленні туру, при певному способі оплати, при самостійному підборі туру, за карткою  знижок тощо. Зазвичай така знижка надається від 1 до 7%. Дрібниця, та все ж приємно.

Купони – економія від 3 до 15%

Якщо вас часто називають «щасливчиком» і «улюбленцем долі», то є велика ймовірність того, що ви точно не проґавите вигідні пропозиції, розміщені у різноманітних інформаційних ресурсах. Продавці подорожей частенько розміщують їх у газетах, журналах, періодиці та на сайтах. Так ось, якщо при цьому вони просять щось вирізати, відсканувати, роздрукувати або просто принести з собою і показати, значить, це купонна знижка. Що і як з нею робити на ній же і написано. Крім звичайних знижок, в купонах «ховаються» безкоштовні турпослуги (віза, страховка, трансфер, екскурсії тощо), подарунки, бали, бонуси та інші приємні дрібнички.

Усе й одразу й усього потрошку – зиск залежить від вас

Якщо ви майстерний та розсудливий комбінатор, то можете спробувати поєднати всі способи між собою. Навіть калькулятор позаздрить, якщо ви поїдете відпочивати по палаючому туру в невисокий сезон або використаєте раннє бронювання плюс знижку в турфірмі як постійному клієнтові.

Економія повинна бути економною і… безпечною!

Попри все, якою б омріяною не була поїздка, туристам все ж варто бути обережними, купуючи тури.

Пакетний тур це переліт + проживання + обраний тип харчування + страховка. Переліт, як правило, становить 70% туру, і путівка не може коштувати менше ціни перельоту.

На жаль, були випадки, коли оператори-банкрути розпродавали тури за низькою ціною і потім закривалися. Повернути в такому випадку гроші за путівку вже не реально. Досвідчені турагентства не ризикують зв'язуватися з дуже низькими цінами на тури, щоб не заплямувати своє добре ім'я.

Коментарі (1)
  • Тамиева Алика

    Правильно автор советует, что покупать горящие туры это реальный способ прилично сэкономить. Мы практически все разы летали именно так.  Даже на Барселону попался такой тур http://www.coraltravel.ua/main/spain/barcelona.aspx  Нам его менеждеры турагенства как вариант предложили. А т.к. в Барселоне небыли с супругом ни разу - согласились и долго не раздумывали!

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
12:40 СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до рф граніт для виготовлення пам’ятників загиблим рашистам photo_camera 12:15 На вулиці Театральній у Житомирі помер чоловік 12:00 50 FPV - дронів та 2 "Мавіки" полетіли на передову: Житомир передав чергову допомогу військовим photo_camera 11:41 Збір затискачів від упаковок з хліба! Житомиряни, долучайтесь, це працює на перемогу! Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 11:19 У Житомирі відбувся відкритий турнір з волейболу присвячений пам’яті Героя АТО Дмитра Ільницького photo_camera 11:00 Україна і Польща домовилися спільно шукати українські родини у Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну 10:40 Об’єднана штурмова бригада Національної поліції України запрошує воїнів перемоги! play_circle_filled 10:20 Збитки на понад 4,3 мільйона гривень і шкода довкіллю: ексдиректору підприємства з видобування лабрадориту в Новоборівській громаді повідомлено про підозру 10:00 Судитимуть жителя Харківщини, який переробляв стартові пістолети в бойові і продавав через інтернет photo_camera 09:39 Оперативна інформація станом на 06.00 29 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:20 Росія вдарила по енергетичних об'єктах України: є пошкодження і відключення 09:00 29 березня: яке сьогодні свято, іменини, традиції і погода у Житомирі 18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up