Вирушаємо в подорож Україною: Стоунхендж на Житомирщині, «Тунель кохання» у Клевані та Манявський водоспад

Вирушаємо в подорож Україною: Стоунхендж на Житомирщині, «Тунель кохання» у Клевані та Манявський водоспад
Літо – час відпусток і активного відпочинку. Та перш ніж збиратися за кордон, поміркуйте, чи всі живописні куточки України ви вже відвідали? Ні? Тоді вирушаймо в подорож! Дендропарк Софіївка в Умані

Уманський дендропарк був заснований у 1796 році Станіславом Потоцьким і названий на честь його дружини Софії. Сьогодні це одне з найбільш відвідуваних туристичних місць в Україні. У 2007 році парк увійшов до числа переможців конкурсу «Сім чудес України».

Варто відзначити, що враження від парку залежатимуть від пори року, погоди та кількості туристів. Без сумнівів, літо – чи не найкраща пора для милування цими вражаючими краєвидами.

Буки один із найкрасивіших парків України

Відео дня

У селі Буки в Київській області (не плутати з Буками в Черкаській області) розташований мальовничий ландшафтний парк. Він був заснований у 1996 році підприємцем Іваном Сусловим. Для парку він купив ділянку землі біля річки Роставиця. Земля площею 2,7 га була місцевим звалищем і обійшлася всього в $20 000.

Зараз це місце перетворилося на один із найкрасивіших парків України. Вхід на територію безкоштовний, однак у деякі частини парку можна потрапити лише з екскурсоводом. Під час екскурсії ви зможете дізнатися багато цікавої інформації, побачити Поляну казок з дуже красивими казковими фігурами та міні-зоопарк, де живуть лев, ведмеді, олені, вовченята, страус та інші тварини.

Також на території Буків розміщені храмовий комплекс, фонтан, котрий прикрашав Майдан Незалежності до реконструкції 2001 року, міні-ГЕС, яка забезпечує електрикою всю територію і стала органічним елементом ландшафту, та ціла низка дивовижних скульптур.

«Тунель кохання» у Клевані

Неподалік селища Клевань Рівненської області можна побачити одне з природних чудес України – «Тунель кохання». За радянських часів тут була військова база, а до неї йшла залізнична гілка. Для маскування її засадили деревами. Але останніми роками дерева та кущі перестали обрізати і вони утворили природний тунель навколо залізниці. Загальна довжина тунелю близько 4 кілометрів.

Тож, якщо ви вже вдосталь надивилися на це диво в Інтернеті – без вагань вирушайте туди! Адже в дійсності тунель виглядає так само, як і на фото. Тим більше, що нині – пора буяння зелені.

Манявський водоспад ідеальний для туристів

Манявський водоспад є одним із найвищих в Україні. Висота падіння води досягає 18 метрів, але не це головне. Це один з «ідеальних» водоспадів для туристів, і інших подібних у країні практично немає. Цікаво, що він оголошений пам'яткою природи лише місцевого значення, хоча варто було б зробити його загальнодержавною пам'яткою.

Водоспад розташований у каньйоні й дуже фотогенічний. Причому підійти до нього можна й згори. У каньйоні біля водоспаду досить прохолодно, навіть у спекотний літній день.

Озеро Синевир візитна картка Карпат

Синевир – найбільше озеро Українських Карпат, розташоване на висоті 1 км. Це одна з візитних карток Карпат нарівні з Говерлою. Як і в більшості подібних туристичних об'єктів у світі, тут є туристична стежка, якою можна обійти навколо озера. З кожної точки відкриватимуться нові цікаві пейзажі.

Посеред озера на півострові стоїть дерев'яна скульптура «Синь і Вир». Здалеку вона здається маленькою, але насправді її висота 13 метрів. Купатися в озері заборонено, та й не сильно хочеться, оскільки навіть влітку температура води не підіймається вище 11 градусів.

Кам'яне (Камінне) село – Стоунхендж на Житомирщині

Кам'яне (Камінне) село – одне з маловідомих цікавих місць України. Представляє собою декілька гектарів лісу, на яких розкидані валуни величезних розмірів. Звісно, величезні округлі валуни можна знайти в багатьох місцях країни, однак лише в Кам'яному селі вони таких великих розмірів і містяться у глухому лісі.

Вчені поки не змогли точно визначити походження каменів. Варіанта два: камені були принесені льодовиком зі Скандинавії чи камені – це залишки давніх гір, що височили колись на цій території і були зруйновані льодовиком.

Камені розташовані в певних місцях, що говорить про можливе пересування їх нашими предками з місця на місце. Як це здійснювалося, теж поки невідомо, оскільки вага каменів просто величезна.

Анастасія Кузьмич

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled 11:00 Підвищення пенсій з 1 квітня: кого стосуватиметься 10:38 43-річний житомирянин, у якого стріляли вчора на Польовій, помер у лікарні 10:20 «Незламні постаті Житомира»: стартував ґрантовий проєкт для молоді
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up