Що потрібно взяти з собою, під час подорожі з дитиною?

Що потрібно взяти з собою, під час подорожі з дитиною?
Відпочинок з дітьми додає особливих турбот. "Біда" починається із збору валізи. З чого почати? Що взяти з собою?

1. Спершу варто порадитися з педіатром, який допоможе обрати для дитини оптимальну зону відпочинку. Не усі діти можуть перенести незвичний, спекотний клімат Середземного моря, тому деяким батькам варто відкласти закордонні паспорти і відкрити мапу Криму. У будь-якому випадку, акліматизація в цій місцині проходить швидше, аніж у Туреччині чи Єгипті. Педіатри говорять: дитячий відпочинок на морі має тривати не менше 3 тижнів.

2. Варіантів дістатися морського узбережжя є декілька: літак, автомобіль, потяг чи автобус. Останні дослідження довели, що малеча легше переносить подорож літаком, ніж потягом, який їх надто втомлює. Якщо ви збираєтесь на відпочинок автомобілем, потурбуйтесь про безпеку і комфорт малюка: виберіть зручне автокрісло, запасіться ковдрою, іграшками. При цьому пам’ятайте: час, який ви проведете у дорозі буде довшим, ніж планувалося: дітей може нудити (не забудьте пакети!), проситимуться до туалету тощо.

3. Особливо слід подумати про розваги під час подорожі, адже ви розумієте, що дитина просто не зможе всидіти на одному місці. Візьміть книжки, олівці, альбом, іграшки. З дорослими дітками в дорозі можна пограти у міста або шашки, розгадати дитячий кросворд.

Відео дня
style="font-size: 13px; color: rgb(0, 0, 0); font-family: Arial, Helvetica, sans-serif, Tahoma, Verdana; margin-top: 5px; margin-bottom: 12px;"> Пакуємо валізу

Перша і найцінніша порада, яку, на жаль, більшість з нас ігнорує - не беріть з собою багато речей, вони все одно лежатимуть на дні валізи до кінця відпочинку.

Починайте складати список необхідного заздалегідь - так збирати речі буде набагато легше.

1. Дитячих речей має бути небагато. Це правило не стосується лише трусиків, майок та шкарпеток, які доводиться часто змінювати. Капелюшків має бути як мінімум два. Те саме зі взуттям. Для маленьких дітей, спеціалісти радять взяти зручний для пляжу банний халат. Інші речі не мають заповнювати усю площу валізи. Не забудьте лише про теплу кофтинку та курточку зі штанцями.

2. Аби не витрачатися на іграшки, їм також доведеться шукати місце у валізі. Обов’язково візьміть надувний м’яч, декілька іграшок для води. На морі дітям особливо подобаються лійки та іграшки для піску. А ще обов’язково візьміть улюблену м’яку іграшку, яка буде нагадувати малюку про домашній затишок.

3. Аби не страждати від жадібного сонячного проміння, у вашій косметичці обов’язково має бути сонцезахисний крем з високим ступенем захисту. І звичайно, з малюком вам просто не обійтися без аптечки. У ній мають бути:

• препарати на випадок діареї, блювати, отруєння;

• препарати, що відновлюють втрачену організмом рідину;

• протизапальні, знеболюючі свічки;

• препарати на випадок алергічних реакцій;

• дитячі краплі для очей, від нежиті, протизапальні краплі у вуха;

• сироп від кашлю;

• перекис водню, зеленка, йод;

• засіб проти опіків;

• вата, бинт, лейкопластир, термометр.

4. Не забудьте й про те, що дитина, яка не вживає їжі з загального стола має бути забезпечена усією необхідною провізією. Молочні каші, овочеві та фруктові пюре, м’ясні страви та чаї - все це має бути у вашій валізі.

5. Вода. Найчастіше розлад шлунку у дітей трапляється саме через неї. Краще напувати малюка бутильованою питною водою, яка є майже в кожному магазині.

6. Не забудьте й про певні дрібнички:

• великий зонтик для пляжу;

• одноразові підгузки та пелюшки;

• горщик;

• пральний порошок, прищіпки та мотузка (про всяк випадок).

Приємного відпочинку!

Читайте також:

Що потрібно взяти з собою на море жінкам?

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled 11:00 Підвищення пенсій з 1 квітня: кого стосуватиметься 10:38 43-річний житомирянин, у якого стріляли вчора на Польовій, помер у лікарні 10:20 «Незламні постаті Житомира»: стартував ґрантовий проєкт для молоді 10:00 Готівкою у громадському транспорті Житомира можна буде розраховуватися до 1 червня 09:41 Майже до 440 тисяч осіб зросли загальні втрати росіян в живій силі 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 28 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 28 березня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі 17:57 Які послуги реабілітації безкоштовно надаються ветеранам та ветеранкам?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up