Подорожуємо Україною: 10 чарівних місць

Подорожуємо Україною: 10 чарівних місць
Про цікаві та мальовничі місця, які варто відвідати, читайте далі.

Буцький каньйон, Черкаська область

Мальовничий гранітний каньйон на річці Гірський Тікич біля села Буки (кордон Черкаської та Вінницької областей) входитьдо числа наймальовничіших місць України. У народі Буцький каньйон називають “маленькою Швейцарією”. Тут розташовані залишки ймовірно рукотворної споруди з величезних брил граніту, які дуже подібні до всесвітньо відомого Стоунхенджу. Хоч Буки знаходяться в Черкаській області, туди ближче добиратися від Умані, а від Києва на машині можна доїхати десь за три години.

Відео дня
> Джуринський водоспад, Тернопільська область

Між селами Нирків і Устечко Заліщицького району Тернопільської області, на річці Джурин знаходиться мальовничий Джуринський каскадний водоспад. Це найповноводніший водоспад рівнинної частини України. Неподалік від водоспаду знаходяться залишки Червоногородського замку. Цікаво, що водоспад утворився після зміни русла річки Джурин (за легендою, русло змінили турки під час облоги замку).

Озеро Бребенескул, Закарпатська область

Найбільш високогірне озеро в Українських Карпатах знаходиться між двома вершинами-двотисячниками Бребенескульом (2035 м) та Гутин-Томнатеком (2016 м) на висоті 1801 м над рівнем моря. Ширина озера 28—44 м, довжина 134 м. Найбільша глибина 2,8 м. Дістатися до озера можна пішки, піднявшись на Чорногірський хребет з Рахова Закарпатської області або Заросляка Івано-Франківської області. Неподалік від озера, на горі Піп Іван, знаходяться залишки польської астрономо-метеорологічної обсерваторії "Білий слон", побудованої на початку ХХ ст.

Кременець, Тернопільська область

Старовинне місто, з чудовою архітектурою, атмосферними вуличками, руїнами замку на горі, Василіанський монастир, костел Єзуїтів тощо. Місто розташувалося на кордоні Галачини і Полісся у мальовничій горбистій місцевості. Існує легенда, що фортеця у Кременці була збудована ще в дохристиянські часи. 

Святогірськ, Донецька область

Святогірськ знаходиться на півночі Донецької області за 160 км від "столиці" Донбасу. Це місто вважається найзеленішим містом України завдяки тому, що кількість зелених насаджень на одного жителя має тут найвищий показник в Україні - 144,2 м ² на одного мешканця при міжнародній нормі в 20 м ². Головною пам'яткою міста є Свято-Успенский Святогірський скельно-печерний монастир XVI ст.

Кара-Даг, Крим

Це місце є одним з найбільш важкодоступних природних заповідників України - відвідувати самостійно його заборонено, це можна зробити лише у супроводі працівників природоохоронної служби. Кара-Даг - надзвичайно мальовниче місце химерних скель, кам'яних піків, численних бухт, стрімких ущелин та зелених долин - був вулканом у прадавні часи, понад 150 мільйонів років тому. Заповідник знаходиться неподалік від Коктебеля. 

Мис Фіолент, Крим

Мис Фіолент, до якого можна дістатися з Севастополя менш ніж за пів години, називають "святим мисом". За легендою, саме на цю праукраънську землю вперше ступив святий Андрій Первозванний - один з апостолів Ісуса Христа. Скелясте узбережжя мису утворене вулканічними породами і виглядає дуже мальовничо. Вулканічні породи вкриті вапняками, але серед них трапляються і виходи мінералів (яшма, хризоліт, сердолік), саме тому пляж, який знаходиться східніше від мису називається Яшмовим.

Подільські Товтри, Хмельницька область

Національний  парк, який знаходиться на півдні Хмельницької області, до складу якого входить унікальний каньйон річки Смотрич, котрий оточує історичний центр Кам'янця-Подільського, невисокі гори до 500 метрів над рівнем моря, вапнякові скелі, мальовничі річкові заплави та ліси.

Водоспад Учан-Су, Крим

Найвищий водоспад України (98,5 м) знаходиться на південному схилі гори Ай-Петрі, за 6 км від Ялти. Назва водоспаду означає "вода, що летить". Безпосередньо над водоспадом, поруч з дорогою, яка веде з Ялти на вершину Ай-Петрі, знаходиться оглядовий майданчик.

Олешківські піски, Херсонська область

Другий за розмірами піщаний масив в Європі знаходиться неподалік від Цюрюпинська Херсонської області. Офіційно Олешківські піски - це напівпустеля, проте пісок влітку тут може нагріватися до +70 градусів за Цельсієм і, часом, можна навіть потрапити в піщану бурю. Дістатися до пустелі можна з Раденська, Нової Маячки або Великих Копань пішки або ж можна вирушити у екзотичну веломандрівку.

За матеріалами autotravel.ua

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:53 Як держава планує залучити фахівців з інвалідністю до ринку праці? 17:50 Чи загрожує Житомирщині підтоплення? Розповідають гідрологи 17:00 єЧерга для автобусів: на пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону 16:40 Якщо про депутатів, то тут – дисципліна, а якщо про громадськість, то тут… Від читача 18:18 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 16:20 У Станишівській громаді зупинили нетверезу водійку: вона запропонувала патрульним хабар 10 тисяч photo_camera 16:17 Не поширюйте фейки: відео нібито з Житомира, як військовий "закопує" ухилянта - російська пропаганда 16:07 У Попільні в гаражі виявлено арсенал зброї: власника підозрюють у резонансному вбивсті чоловіка в Житомирі photo_camera 16:00 У Львові відбувся підсумковий форум «LED Push: Підтримка місцевих економік» 15:40 Житомир попрощався із Захисником Денисом Пекарським 15:20 Вночі у Житомирі зупинили п'яного водія, в салоні авто знайшлися наркотики 15:01 23 випадки захворювання на кір зафіксовано в Україні з початку 2024 року 14:40 Рятувальники ліквідували пожежу в адмінбудівлі приватного підприємства в Житомирі 14:18 ECIDE допоможе 25 громадам організувати літні дитячі клуби: розпочався прийом заявок 13:11 Пил із Сахари знову в Україні 12:40 Пам'ять про героїв-захисників має стати невмирущою photo_camera 12:20 Жителя Житомирського району засуджено на 8 років за умисне вбивство батька 12:02 До уваги водіїв! 25 квітня буде перекрито рух по вулиці Шевченка 11:40 Україна, в якій хочеться жити: Міністерство соціальної політики презентувало демографічну стратегію — 2040 11:20 Житлова субсидія на неопалювальний сезон: кому її призначать автоматично, а кому – за особистим зверненням
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up