На вихідні у Вінницю з Житомира за 10 гривень: економні подорожі

На вихідні у Вінницю з Житомира за 10 гривень: економні подорожі

Загорілися думкою про поїздку кудись на вихідні? У Житомирі сидіти набридло і думаєте виїхати за його межі? Область подивитися? А що, якщо ми скажемо, що ви витратите на поїздку у Вінницю не більше ніж за поїздку по місту на маршрутці у дві сторони? Заінтригували? Тоді дочитайте до кінця. 

Що подивитися у Вінниці?

Серед головних пам'яток у Вінниці слід відзначити як мінімум три унікальні, аналогів яким в інших містах України немає: 

✓ світломузичний фонтан Рошен; 

✓ музей-садиба Пирогова;

Відео дня

✓ колишня ставка Гітлера.

Фонтан та набережна Roshen

Єдиний в Україні і найбільший в Європі плаваючий фонтан знаходиться у Вінниці. Світломузичне шоу фонтанів у Вінниці стало туристичною визначною пам'яткою. Унікальність фонтану Рошен у тому, що він не стаціонарний, а плаваючий: для збереження взимку затоплюється, перебуваючи у холодні дні під льодом. Він найбільший в Європі серед подібних.

Національний музей-садиба М.І. Пирогова

Музей Пирогова відкритий на території садиби Вишня. Музей-садиба Пирогова належить до найважливіших об'єктів культурної спадщини України. На території музею ви зможете побачити будинок, в якому жив геніальний хірург Микола Іванович Пирогов, тут є все про життя і діяльність всесвітньовідомого лікаря. Музей-аптека з інтер'єрами приймальні та операційної і багато іншого.

Ставка Гітлера «Вервольф»

Попри те, що зараз колишня ставка Гітлера «Вервольф» практично зруйнована – комплекс є одним із найзагадковіших споруд у центральному регіоні України. Сюди досі влаштовують експедиції. Ставка Гітлера тоді і зараз дуже відрізняється. Територія ставки у ті часи складалася з двох зон: основної і центральної. Центральна зона була огороджена дротяною сіткою заввишки приблизно 2,5 м, а понад нею було натягнуто 2 ряди колючого дроту. Польова ставка Гітлера «Вервольф» – одне із найзагадковіших місць в Україні часів Великої Вітчизняної війни. 

Як доїхати

Що подивитися у Вінниці, ми розповіли, а ось як туди доїхати і при цьому зекономити? Серед варіантів, яким транспортом доїхати, ми виділимо наступні: електричку, БлаБлаКар та автобус.

Електричка до Вінниці коштує 20 гривень, а якщо вказати студентський квиток – 10 гривень. БлаБлаКар – 50-120 гривень. Автобус від 120 гривень і більше. 

Електричка відправляється з житомирського залізничного вокзалу о 9:45 ранку щодня, а прибуває до Вінниці о 12:09. Приїхати електричкою назад того ж дня не вийде, проте це хороша ідея залишитися у Вінниці на ніч і поїхати до Житомира наступного дня.

Валерія Наумова

Коментарі (1)
  • Світлана

    Квиток на електропоїзд Житомир-Вінниця коштує 30 грн
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up