Мандруємо Україною: найкращі місця, які варто відвідати у квітні

Мандруємо Україною: найкращі місця, які варто відвідати у квітні

Після довгої зими та не зовсім весняного березня хочеться забути нарешті про сніг і всілякі примхи погоди та скоріше десь поїхати, щоб відпочити від буденності.

Однак березень не тільки вніс свої корективи в погоду, а і став невдалим для українців через посилення карантину внаслідок зростання захворюваності на коронавірусну інфекцію. Майже всі заходи, які мали відбуватися в країні, відмінили. Отже, замість гучних фестивалів, вечірок, концертів та інших суспільних заходів, все ж краще поїхати туди, де немає великого скупчення людей.  

Журналісти «20 хвилин» зібрали для вас мальовничі місця, куди можна поїхати у квітні та насолодитися красою України. Однак під час поїздок слід не забувати про дотримання карантинних заходів безпеки.

Релакс на острові Джарилгач

Відео дня

Якщо під час квітневого відпочинку є бажання втекти від усіх, розслабитися і помедитувати, тоді вирушайте на острів Джарилгач у Херсонській області. У квітні тут не надто людно, оскільки сезон ще не розпочався. Відсутність людей допоможе вдосталь насолодитися прекрасними пейзажами, подихати чистісіньким повітрям і привести в порядок свої думки. На острові можна зустріти диких тварин, серед яких олені, лосі і муфлони. Також у водах біля Джарилгача живуть дельфіни.

Чарівна природа в Ічнянському природному парку

У Чернігівській області розташований дивовижний Ічнянський природний парк. Особливо цікавою виявиться прогулянка парком навесні, коли на його території розквітнуть безліч пролісків та інших первоцвітів. Мандрівникам варто їхати сюди для відпочинку і цілковитого релаксу. Гуляючи по парку, навряд чи зустрінеш безліч туристів, тут дуже сподобається тим, хто шукає усамітнення і спокою. 

Ічнянський парк запрошує усіх бажаючих на зустріч з весною, щоб відкрити для себе бодай невеличкі таємниці пробудження природи. Для організації комфортного відпочинку в парку діє прокат туристичного спорядження – велосипеди, палатки, спальні мішки та інше. За попередньою домовленістю для вас буде організована екскурсія територією парку. 

Кам'яне село на Житомирщині

Одне з унікальних місць на Житомирщині – геологічний заказник «Кам'яне село». Брили, порослі мохом, довільно розкидані серед лісу. Існує декілька версій того, як з'явився заказник. Згідно з першою, вчені вважають, що брили по землі розкидав льодовик 20 тисяч років тому. Проте це малоймовірно, адже на околицях немає жодних льодовикових відкладень та відповідного рельєфу, а саме урочище розташоване поза зоною ймовірного поширення Дніпровського зледеніння. За іншими версіями, кам’яні брили – то залишки підніжжя зниклих гір, з яких льодовик «зняв» нашарування ґрунту. Проте і це малоймовірно.

Найбільш реальною здається думка, що Кам'яне село – результат руйнування гірських порід під дією води, вітру та інших зовнішніх факторів. Отже, це так звані останці, що поширені у межах Українського кристалічного щита. Підтверджують цю гіпотезу і результати дослідження, які проводились.

До Кам'яного  села можна дістатись з Житомира на потязі чи автобусі до Олевська. Далі – приміським автобусом до Рудні-Замисловицької. Якщо ви подорожуєте автомобілем, то найкоротший шлях – через Коростень, по так званій Варшавській трасі 2, з якої потрібно звернути в напрямку Олевська, а звідти тримати шлях на Рудню-Замисловицьку.

Цвітіння сакури в Ужгороді

Наприкінці квітня Ужгород перетворюється на справжній райський сад, адже починає цвісти екзотична японська вишня – сакура. Ці дерева ростуть лише в Японії, кількох штатах Америки та на Закарпатті. Щороку, щоб побачити красиве природне явище, в Ужгород з'їжджаються тисячі туристів. Пік цвітіння, коли гілки сакури вкриваються пишними рожевими квітами, – неймовірно красиве явище.

Японська декоративна вишня – сакура з'явилася в Ужгороді ще у 1923 році, її привезли з Відня. На сьогодні це дерево можна зустріти у багатьох куточках міста, на вулицях Ракоці і Довженка. 

Найбільше дерев висаджено на набережній річки Уж. Алея сакур прикрашає Київську та Православну набережні, прилеглі до площі Пушкіна. В Ухгороді найбільша алея сакур в Європі – чисельність дерев складає близько 2 тисяч.

Острів Хортиця у Запоріжжі

У Запоріжжі, нижче Дніпровської ГЕС, розташувався найбільший на Дніпрі острів – Хортиця. Зараз це місце набуває все більшого значення для відродження української історії, а також є одним із найулюбленіших для туристів. За останні 15 років на острові з’явився історико-культурний центр, музей судноплавства та інтерактивний театр. 

Запорізька Хортиця – це одне із семи чудес України, заповідник, природна та історична пам'ятка. Унікальна рослинність на острові мало нагадує материкову степну зону. Козацький острів поєднує різнотравно-ковилові степи з дубовими і хвойними лісами та заплавними луками. Тут росте багато видів рослин, яких неможливо зустріти більше ніде.

Кому пощастить, той побачить у квітні на Хортиці перші квіти: проліски, сон-траву, гранітний та дубравний тюльпан, степовий підсніжник, рябчика та шафран.

Дендропарк Олександрія

Знаменитий парк Олександрія у другій половині квітня приваблює сотні людей. Тут саме розпускаються лісові квіти і буяє сад магнолій та бузок. Дендропарк поєднує природні скарби з архітектурними – колись він був спланований як аналог шедеврів європейського паркового мистецтва.

Дендропарк Олександрія розташований у місті Біла Церква та працює щоденно з 8.00 до 19.00. Для всіх бажаючих дізнатися історію створення парку, познайомитися із його засновниками та поринути у світ прекрасного щоденно проводяться екскурсії.

Світлана Цимбалюк

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

 

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище 10:20 У Житомирі проходить кінофорум спілки молодих кінокритиків України 10:00 Замість біткоїнів - спустошення гаманця: у Бердичеві поліцейські розслідують шахрайство Від читача 18:18 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 09:42 Понад тисячу осіб склали втрати росіян за добу 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 25 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 25 квітня: все про цей день, яке свято, іменини і погода у Житомирі 17:53 Як держава планує залучити фахівців з інвалідністю до ринку праці? 17:50 Чи загрожує Житомирщині підтоплення? Розповідають гідрологи 17:00 єЧерга для автобусів: на пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону 16:40 Якщо про депутатів, то тут – дисципліна, а якщо про громадськість, то тут… 16:20 У Станишівській громаді зупинили нетверезу водійку: вона запропонувала патрульним хабар 10 тисяч photo_camera 16:17 Не поширюйте фейки: відео нібито з Житомира, як військовий "закопує" ухилянта - російська пропаганда 16:07 У Попільні в гаражі виявлено арсенал зброї: власника підозрюють у резонансному вбивсті чоловіка в Житомирі photo_camera 16:00 У Львові відбувся підсумковий форум «LED Push: Підтримка місцевих економік» 15:40 Житомир попрощався із Захисником Денисом Пекарським 15:20 Вночі у Житомирі зупинили п'яного водія, в салоні авто знайшлися наркотики 15:01 23 випадки захворювання на кір зафіксовано в Україні з початку 2024 року 14:40 Рятувальники ліквідували пожежу в адмінбудівлі приватного підприємства в Житомирі
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up