Літній відпочинок на озерах

Літній відпочинок на озерах
Літню відпустку з користю для себе можна провести на найкращих озерах.

Байкал, Росія

Кришталево чисте і найглибше озеро у світі, чия історія налічує більше 10 мільйонів років. Байкал є одним з найдивовижніших місць на планеті, тут можна відчути не лише безмежну силу і красу природи, але й особливу енергетику. Відпочинок на Байкалі - це дивовижно свіже і чисте повітря, наповнене ароматами тайги, і особлива тиша. Саме тут можна спробувати особливе почуття умиротворення і абсолютного спокою та відчути повне єднання з природою.

Відео дня
class="wp-caption-text"> Комо, Італія

На північ від Мілана, недалеко від кордону з Швейцарією знаходиться озеро Комо - найглибше озеро європейського континенту. Альпи захищають його від північних вітрів, забезпечуючи вкрай сприятливий клімат. Тут можна зайнятися різними водними видами спорту, а також скелелазанням і верховою їздою. На південній частині озера розташовані двачарівних міста: Комо і Лекко. Околиці озера відомі селами в середньовічному стилі, замками і вежами. Тут знаходиться старовинний форт, побудований у 1169 році, музей скульптури, кафедральний собор епохи Відродження. У XVI столітті на берегах озера Комо дворянська знать побудувала прегарні вілли. Їх вигадлива архітектура, насичений колорит, химерні сади з екзотичними рослинами і атмосфера вишуканості дарували натхнення багатьом творчим геніям - Гете, Стендалю, Гейне, Чайковському, Де Мюссе.

Тахо, США

Озеро Тахо розташоване в східній частині хребта Сьєрра-Невада на кордоні штатів Каліфорнія і Невада. Це високогірне озеро знаходиться на висоті 1900 метрів, його глибина - 500 метрів. Тахо взимку не замерзає і вважається одним із найчистіших і найкрасивіших озер Північної Америки. Район озера - популярний цілорічний курорт. Взимку жителі Каліфорнії приїжджають сюди кататися на гірських лижах - в районі озера більше 12 зон катання. А влітку особливою популярністю користуються водні види спорту і риболовля, а також піші прогулянки в гори.

Тегернзеє, Німеччина

Озеро Тегернзеє - одне з найкрасивіших озер Баварії, а долина Тегернзеє вважається однією з найстаріших і найбільш відомих курортних областей Німеччини. Прекрасні пейзажі гір довкола озера, кришталево чиста вода, помірний гірський клімат, лікувально-оздоровчий відпочинок, багатовікова культура і традиції, першокласний сервіс і типовий баварський затишок зробили це місце популярним серед туристів з усього світу. Тут вельми багате і різноманітне культурне життя, а також створені всі умови для любителів активного відпочинку.

Іссик-Куль, Киргизія

Іссик-Куль - справжня перлина Центральної Азії. Це безстічне солонувате озеро - одне з найбільших гірських озер світу. Озеро з усіх боків оточене гірськими хребтами, які захищають його від холодних північних вітрів і спекотного дихання пустель, створюючи ідеальні кліматичні умови: тут ніколи не буває виснажливої ??спеки і сильних морозів. Іссик-Куль є однією з найвідоміших курортних здравниць Центральної Азії і здавна приваблює туристів своїми природно-кліматичними умовами і неповторною красою. Унікальний клімат, чисте повітря, велика кількість сонячного тепла, лікувальна мінералізована вода озера, гарячі джерела і лікувальні грязі зміцнюють здоров'я і позбавляють від усіляких недуг.

Вольфгангзеє, Австрія

Озеро Вольфгангзеє справедливо вважається одним з найпопулярніших курортів Австрії. В оточенні гірських альпійських хребтів і мальовничих долин смарагдового кольору розташувалися 3 маленьких містечка: Санкт-Гільден, Штробль і Санкт-Вольфганг, щорічно привертають безліч туристів. На озері Вольфгангзеє є що робити як любителям активного відпочинку - крім купання тут можна зайнятися віндсерфінгом, вітрильним спортом і риболовлею, верховою їздою, грою в гольф, пляжний волейбол і теніс - так і тим, хто хоче насолодитися спокійним розміреним відпочинком, поєднавши його з пізнавальними цікавими екскурсіями. Тут також можна здійснити захоплюючі піші прогулянки до гірських вершин або підйом в гору Шафберг на старовинному поїзді.

Балатон, Угорщина

Балатон - одне з найбільших прісноводних озер в Європі. Дно озера, особливо на мілководді південного берега, вкрите дрібним оксамитовим піском, тому з настанням теплих днів вода швидко прогрівається. Кожен, хто приїздить на Балатон може відвідати фортеці, що збереглися з XVI століття, побачити виноградники і невеликі села, що розкинулися на пагорбах вздовж узбережжя. Щороку на озері проходять змагання з плавання та веслування, вітрильні перегони. Цікаво, вода в Балатоні повністю оновлюється уродовж двох років.

Женевське озеро, Швейцарія, Франція

На берегах цього озера розташувалося безліч відомих на весь світ курортів. Саму Женева, яку часто називають "столицею світу", підходить для любителів міського відпочинку. Жваві вулиці, магазини, романтичні променади вздовж озера, бурхливе культурне життя в оточенні незайманої природи і захопливих пейзажів - все це Женева - найбільш нетипове швейцарське місто і за архітектурою, і за кліматом, і за менталітетом населення. Цьому місту притаманна справжня французька елегантність як у зовнішньому вигляді, так і в стилі життя.

Лозанна - це друге за величиною місто, яке розташувалося на берегах Женевського озера, в самому центрі традиційного виноробного регіону. Замок Больє, собор Нотр-Дам, Ратуша, готична церква - найзнаменитіші пам'ятки міста. Лозанна - визнаний світовий центр оздоровлення і краси. Тут розташовуються кращі центри SPA і таласотерапії.

Курорт Ев'ян-ле-Бен на південному (Французькому) березі Женевського озера славиться своїми лужними мінеральними джерелами, що дали ім'я знаменитої на весь світ мінеральній воді Evian. Містечко буквально потопає в зелені і є ідеальним місцем для відновлення втраченого в божевільному ритмі життя спокою і внутрішньої рівноваги.

Лох-Несс, Шотландія

У Шотландії є багато глибоких і таємничих озер, але найвідомішим з них і є озеро Лох-Несс - найбільше за обсягом води і друге за величиною. А все завдяки своєму глибоководному мешканцеві, який час від часу спливає на поверхню. За переказами, першими побачили чудовисько, схоже на доісторичного ящера, римляни. Перше письмове свідчення про таємничого монстра було зафіксоване в 15 столітті. Але і в наш час деяким особливо вигадливим і наполегливим туристам вдається зняти на камеру щось незрозуміле, що виринає з глибин озера. 

Гарда, Італія

Озеро Гарда - найбільше озеро в Італії, розташоване в передгір'ї італійських Альп, неподалік від Верони. Найчистіше гірське повітря і кришталева вода, тепла, але не спекотна погода роблять курорти Гарди особливо привабливим для літнього відпочинку. Чарівні альпійські пейзажі скелястих гір на півночі озера, зелені виноградники, оливкові та лимонні гаї на півдні, створюють особливу атмосферу для відпочинку на курортах озера. Поряд з красивою природою, озеро Гарда цікаве і своїми історичними пам'ятками. У невеликих містечках, розсипаних по берегах озера, можна побачити давньоримські руїни, кам'яні фортеці, величні собори і середньовічні замки. Озеро Гарда відоме своїми цілющими термальними джерелами, а також знаменитим ультрасучасним парком розваг "Гардаленд" - італійським аналогом знаменитого Діснейленду.

Лугано, Швейцарія

Озеро Лугано розташоване в швейцарському італомовному кантоні Тічино, на кордоні з Італією. Однойменне місто Лугано справляє враження типового південного міста з теплим середземноморським кліматом і особливою невимушеною атмосферою. Тут можна знайти типові італійські площі із затишними кафе, парки, які буяють пальмами і квітами, старовинні палаци, історичні пам'ятники, відкритих дружніх членів, багато сонця і, звичайно ж, ідеальну дзеркальну поверхню озера.

Пяйянне, Фінляндія

Озерний край на півдні Фінляндії - смарагдово-бірюзовий лабіринт великих островів і озер. Саме цей регіон приніс Фінляндії славу «"країни тисячі озер", і саме тут кожен знайде ідеальне місце для відпочинку - і ті, хто прагне спокою серед незайманої природи, і любителі пригод серед лісів, озер і річок, і ті, хто хоче краще познайомитися з оригінальною місцевою культурою , з сільськими традиціями і чарівними невеликими містечками. Особливо сподобається тут любителям риболовлі, адже їм буде де розгулятися. У багатьох озерах і річках Фінляндії вода настільки чиста, що її можна пити. А в цій воді вирує різноманітне життя: лосось, форель, таймень, голець, харіус, щука, судак і багато інших. Більше того, відпочинок на озерах Фінляндії під час літнього сезону просто ідеальний для тих, хто погано переносить спеку.

За матеріалами Bigpicture.ru

 

 

 

Коментарі (1)
  • Anonymous

    Хотите отдохнуть на озере? Прекрасное озеро в Сумах и квартиру возле него можно снять посуточно http://orendar.com/ru/kvartyra/sumy/
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up