Фести травня: смаколики, лицарські бої та ніч у Луцькому замку

Фести травня: смаколики, лицарські бої та ніч у Луцькому замку

Поки житомиряни розмірковують над погодою на травневі свята, відпочинком і можливостями весняних міні-відпусток, «20 хвилин» підготували підбірку фестивалів, які варті вашої уваги.

Гастрономічний фестиваль вина та меду "Сонячний напій"

Місце проведення: м. Ужгород, Закарпатська обл.

Традиційно на початку травня Ужгород запрошує жителів і гостей Закарпаття скуштувати натурального вина та меду на фестивалі "Сонячний напій".

У фестивалі беруть участь кілька десятків виноробів краю. У старовинних королівських підвалах (відомі під назвою "Совине гніздо") можна безкоштовно продегустувати понад 50 якісних і "правильних" вин, купажні вина на основі європейських сортів винограду та ексклюзивні  авторські купажі (наприклад "Чорний принц", "Сонце в бокалі", "Космічне", "Жужіка ти солодка").

Відео дня

Фестиваль приділяє велику увагу культурі споживання вина – організатори обіцяють подбати про скляні келихи з атрибутикою свята замість пластикового посуду. Під час фестивалю спеціально створена дегустаційна комісія обиратиме найкращі вина – винороби отримають "золоті", "срібні" й "бронзові" відзнаки.

У медових павільйонах, що розташовуються навколо льохів, бджолярі пропонують найпопулярніші медові продукти — квітковий, "майський", липовий мед, пилок, віск, медові соти і навіть медовуху. Крім того, гості фестивалю матимуть можливість придбати сувеніри, солодощі, молочні делікатеси (вурду, бринзу, домашній сир), продукти закарпатських сироварень,  посмакувати шашликами, печеною рибою, картоплею, бограчем та іншими традиційними стравами Закарпаття.

Захід супроводжується культурно-розважальною програмою, різноманітними атракціями, виступами художніх колективів та розіграшем цінних призів. Гайда смакувати Закарпаття!

Фестиваль "Срібний Татош"

Місце проведення: смт. Чинадієво, Закарпатська обл.

Якщо після галасливих травневих вихідних вам захочеться душевно відпочити у дружньому товаристві, поніжитися на сонечку, послухати музику, тоді запрошуємо на єдиний в Закарпатті фестиваль "Срібний Татош" – свято краси, шляхетності, лицарства та романтики.

Щоб відтворити дух старовини, до фортеці Сент Міклош, що на Мукачівщині, з'їжджаються лицарі з України, Словаччини та Угорщини. Кожна команда демонструє певну епоху. На показових виступах бійці відтворюють бойові позиції свого загону. Прикрасою дійства є рицарські поєдинки — повноконтактні бої без жодної театральності чи компромісів. Справжніми є обладунки, зброя і травми — лицарі б'ють не жартома, в удар вкладають усю силу. Між боями лицедії розважають публіку танцями, а музиканти діляться у баладах давніми історіями минулих часів.

На фестивалі готуватимуться смачні страви за старовинними рецептами. Кожен учасник фестивалю зможе відчути побут доби та побувати у середньовічному таборі, взяти участь у забавах того періоду, постріляти з лука та арбалета, долучитися до майстер-класів танцю та різних ремесел, придбати оригінальні речі на ярмарку. У вечірній час пітьму розженуть вогні фаєр-шоу та звуки середньовічних музик.

Срібний Татош — закарпатський пегас, символ чистоти, благородства, вірності і честі, запрошує вас поринути у середньовічну містерію, світ легенд та героїв.

Фестиваль «Кубок Поділля 2018»

Місце проведення: м. Кам'янець-Подільський, Хмельницька обл.

Міжнародні змагання з повітроплавання «Кубок Поділля 2018» та фестиваль «Назустріч Сонцю» пройдуть в Кам’янці-Подільському 18-21 травня.

Фестиваль «Назустріч Сонцю» – це триденне свято повітряних куль, який традиційно проходить в Кам’янці-Подільському в другій половині травня під час Дня міста.

Фестиваль повітряних куль у Кам’янець-Подільському проводиться з 1998 року. У заході зазвичай беруть участь 10-15 екіпажів теплових аеростатів.

«Кубок Поділля 2018» збере екіпажі з України та з-за кордону. Буде проведено декілька польотів над Кам’янцем та околицями – пілоти битимуться за традиційний Кубок Поділля та призи.

Ранкові польоти зазвичай проводяться о 5:30, а вечірні – о 18:30. Завершенням свята повинен стати Нічний Старт повітряних куль. Пілоти змагаються з вітром та один з одним, а глядачі можуть спостерігати за цим неймовірним небесним дійством, а також, за бажанням, безпосередньо відчути ейфорію польоту та на власні очі побачити красу Кам'янця з висоти пташиного польоту!

Арт-шоу "Ніч у Луцькому замку"

Місце проведення: м. Луцьк, Волинська обл.

Час наче й справді повернув назад: лицарі, князівни, таємничі постаті в давніх підземеллях та безліч коронованих осіб. І галасливий ремісничий ярмарок, де кожен охочий може власноруч змайструвати горня, торбинку з жита і ромашок чи підкову на щастя. Ліпшого уроку історії годі й бажати. Бенкет у замку теж у давньому стилі: запечені в соломі коропи, м'ясо на рожні. Все це можна відчути, побувавши на арт-шоу "Ніч у Луцькому замку".

А починається шоу так - у театралізованій формі королівська знать зустрічає гостей дійства. На території замку працюють майданчики ковалів, художників, відбуваються лицарські бої. Давню епоху відтворюють середньовічні музиканти, ремісники та клуби історичної реконструкції.

Містичності та загадковості заходу додають виступи етно-формації та театру вогню. Велику цікавість у відвідувачів викликають містична феєрія "Нічні янголи", театралізовані екскурсії "Крізь віки" та "Легенди замку Любарта". Сучасне музичне мистецтво представляють відомі гурти України та закордоння.

Усю ніч у Луцькому замку відбувається ярмарок майстрів народної творчості, середньовічні розваги, презентація напоїв і страв за давніми рецептами. Відвідувачі даного дійства хмеліють не від медовухи, що пропонується, а від веселощів. Тож вирушаймо на це чудове дійство!

Аліна Бойко

 

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень 12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери 11:21 У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір 11:00 Поліцейські у Житомирі вилучили у перехожого великий пакунок з наркотиками photo_camera 10:40 Сьогодні тимчасово призупинено рух трамвая
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up