Де туристу зупинитися в Житомирі?

Де туристу зупинитися в Житомирі?
За день живописні види Житомира навряд чи можна оцінити в повній мірі, а тому туристу так чи інакше доведеться десь ночувати. Чим Житомир не бідний, так це на готелі: вибір і правда не маленький, але просто так оглядаючи сайти, у мандрівника можуть розбігатись очі. У цьому матеріалі ми розглянемо найбільш популярні готелі Житомира і, можливо, підкажемо потенційному гостю міста, де йому краще заночувати.

Готель «Україна»: у нас є все... окрім опалювання

Дев’ятиповерховий привабливий готель, розташований у центрі міста, нараховує 45 номерів, серед яких є й недешеві люкси та відносно недорогі комбіновані номери.

На першому поверсі готелю є затишне кафе з більш-менш демократичною ціновою політикою. Хоч меню не таке вже й велике, але в ньому є всі традиційні для пристойних закладів страви (не обійшлося без картоплі фрі та смачного українського борщу).

Відео дня

Нещодавно номери у готелі неслабо подорожчали, але незмінним залишилося правило, що наступні ночі будуть на десять грн дешевші за першу.

Комбінований економ обійдеться туристу у 167 грн за ніч, але доведеться тулитися у номері разом із сусідами. У номері є дві кімнати: в одній із них два полуторних ліжка, а в іншій три. Санвузол спільний для обох кімнат. За проханням, у кімнати можуть принести електричний чайник та фен. Проживання однієї людини без підселень обійдеться у 288 грн.

Однокімнатний стандарт опорожнить кишені на 318 грн. У номері є зручне двоспальне ліжко, столик, телевізор, холодильник, вентилятор та обігрівач. До речі, останнє – справжній порятунок взимку, бо з опалюванням у готелі серйозні проблеми: варто на декілька хвилин відключити обігрівач – і кімната перетворюється на велику морозилку (холодильник у цій ситуації виглядає особливо цинічно).

Покращений однокімнатний люкс коштує вже 390 грн. За ці гроші постоялець має все те, що і в попередньому варіанті, але при цьому живе в значно просторішій кімнаті, яка більш творчо оформлена.

Двокімнатний стандарт (розрахований на дві особи) обійдеться у 504 грн. Окрім двоспального ліжка, там є диван, зручний стіл, телевізор і холодильник. У двокімнатному люксі, окрім всього вищеперерахованого, є ще й міні-бар. Коштує це щастя всього лише... 812 грн.

Готель «Гайки»: комфортабельність та простір кімнат

Відносно молодий готельно-ресторанний комплекс, що також розташований у центрі міста. При готелі є автостоянка, бар (з доволі різноманітними цінами) та ресторан зі смачною кухнею. У кожному номері є двоспальні ліжка (є варіанти і з роздільними ліжками), письмові столики, телевізори з пласкими екранами, обігрівачами або вентиляторами та душем.

Фактично, номери відрізняються між собою лише рівнем комфортабельності та простором кімнат. У всіх трьох рівнях комфорту передбачені холодильники, ванна або душ, опалювання, а також у вартість номерів входять сніданки.

Напівлюкс обійдеться у 500 грн, люкс у 800, а VIP-номер кошту вже 900 грн. Загалом, у цьому готелі головний ворог гостя лише ціни.

Готель «Reikartz»: чи є чотири зірки ідеалом?

Розташований неподалік від площі Соборної. Будівля готелю нагадує стиль класичної західноєвропейської архітектури кінця ХІХ-початку ХХ ст. На думку деяких захоплених туристів, чи не найкращий готель міста. Утім, перш ніж відчути всі переваги цього готелю, треба подолати перешкоди у вигляді лякаючих цін.

Подолавши цю перепону, турист може насолодитися рестораном італійської кухні та лобі-баром. Усього в готелі 62 номери чотирьох рівнів комфортабельності: усі вони мають міні-бар, міні-сейф, ванні кімнати з душовою кабіною або ванною, кондиціонер, телевізор, телефон та робочий стіл. Знову ж таки, різниця проявляється у площі та додаткових «бонусах».

У номерах категорії «Класик» присутні два односпальних або одне двоспальне ліжко, а у деяких номерах є балкон. Вартість такого скромного відпочинку – 595 грн за ніч.

Номери категорії «Стандарт» пропонують майже все те ж саме, але в більш гарному оформлені і рівно на три кв. м більшу площу. Окрім цього, один з номерів цієї категорії спеціально обладнаний для людей з обмеженими можливостями. Коштує такий номер 748 грн.

Категорія «Суперіор» (кімната більша за розміром за стандартну) пропонує значно більше простору, а окрім усіх вищеназваних приємних деталей, має журнальний столик та крісло. У готелі таких номерів усього вісім, тому з їх вікон відкривається більш живописний вид, а також вони мають краще оформлені ванні кімнати. Ціна такого задоволення – 901 грн.

Залишається єдиний на весь готель двокімнатний люкс – фактично все вищеназване тут помножене на два. Затишний номер, який нагадує апартаменти мільйонера з якого-небудь фільму. Така розкіш обійдеться туристу у 1 275 грн за ніч. У вартість проживання входять податки, користування парковкою та тренажерним залом, а також сніданки в стилі «шведський стіл».

Готель «DoDo»: свіжа кров житомирського готельного бізнесу 

Ще один готель, що розташований у центрі міста. Не дивлячись на відносно нещодавнє відкриття, уже встиг справити гарне враження на вузьке коло відпочиваючих там.

Усього в готелі 25 номерів, які в різній мірі асоціюються з поняттям «розкіш». У готелі є басейн, пральня та автостоянка. Зрозуміло, що й ціни невигідно по-зрадницьки (для гостя) співпадають із загальним рівнем готелю. Одномісний стандарт пропонує туристу індивідуальну систему кондиціонування і нагріву повітря. Гість може «поклацати» канали супутникового телебачення, скористатися Інтернетом та випити напою з міні-бару, а також сховати щось цінне у сейфі. У вартість номеру входить сніданок та дві години у СПА-салоні. Обійдуться такі заманливі умови у 580 грн за ніч.

Двомісний стандартний має все те ж саме, тільки з розрахунком на двох людей. Окрім того, перед Новим роком у вартість проживання входить новорічна святкова вечеря і розважальна шоу-програма. Двомісний люкс дарує гостю все те ж саме, але з більш вражаючим дизайном. Такі, майже королівські умови коштуватимуть 780 грн.

Микита Паршин

Коментарі (1)
  • Кулыгина Света

    Також непоганий розважально- готельний комплекс "Гостинний двір" http://www.gostinniydvor.net/

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:51 Ветерани та ветеранки можуть отримати знижки на квартплату та плату за комунальні послуги й опалення будинків 17:20 Джеря та Кайдаші повертаються? 17:00 Настає сезон кліщів: як вберегти себе 16:40 Екоінспекція оштрафувала підприємців за знищення газонів у гідропарку Від читача 12:56 У Житомирі відкрили набір на безоплатний курс із вивчення правил дорожнього руху — як долучитися? 16:19 #ПрозороТаПідзвітно: Від початку війни у Житомирській області відновлено 3255 об’єктів 16:00 Смерть у сміттєвому контейнері: у Житомирі чоловік загинув під пресом сміттєзбиральної машини photo_camera 15:40 У Житомирі пройшов перший день чесько-українського театрального фестивалю play_circle_filled photo_camera 15:20 МОН презентує проєкт нового закону «Про професійну освіту» 15:00 Уночі на Новому бульварі компанія молодиків поламала сакури і магнолії 14:39 У Житомирі спільне чаркування завершилося вбивством 14:21 Бердичівлянин втратив 29 тисяч гривень, скориставшись сервісом з пошуку попутників 14:00 З 1 квітня діти загиблих добровольців отримують державну соціальну допомогу в підвищених розмірах 12:40 У Коростишівській лікарні відкрили клініко-діагностичну лабораторію 12:20 На Звягельщині в ході побутової сварки 20-річний чоловік до смерті побив 41-річного односельця 12:00 У найближчі дні в Житомирі збережеться дощова і прохолодна погода 11:40 На півтори тисячі оштрафовано чоловіка, який спалював деревину в районі Соколовського кар’єру 11:20 Арештований товар на майже 800 тис. грн передано ЗСУ 11:00 У Житомирській області чотири заклади охорони здоров’я надають медичну допомогу при гострому інфаркті міокарда 10:39 Гуманітарний Хаб "Житомир" відправляє медичну допомогу на Сумщину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up