Знижка на проїзд для студентів, усипити безпритульних собак та підвищити зарплатню вихователям: нові електронні петиції житомирян

Знижка на проїзд для студентів, усипити безпритульних собак та підвищити зарплатню вихователям: нові електронні петиції житомирян

Журналісти «20 хвилин» продовжують моніторити електронні документи, подані містянами на розгляд місцевій владі.

Підвищити зарплати в дошкільних навчальних закладах

Житомиряни просять місцеву владу звернути увагу на рівень заробітної плати працівників дошкільних навчальних закладів. Відповідний документ оприлюднили на онлайн-порталі міської ради 15 лютого.

«Уряд України вже довгий час намагається забезпечити належну якість життя своїх громадян, а саме працівників освіти. Але вихователі дошкільних закладів, які фінансуються з місцевих бюджетів, суттєвих змін у виплаті заробітної плати до даного часу не відчули. Влада продовжує обіцяти виправити ситуацію, що склалася, але чому так часто виникають питання у вихователів про те, коли їм підвищать зарплату і чого взагалі чекати від чергових змін. Всі, напевно, знають ситуацію з підмінними вихователями у групах, з суперечками із завідуючою дошкільних закладів, коли у них буде постійний вихователь. А це говорить в черговий раз про те, що працівники, які могли б працювати у дошкільних закладах, подивившись на заробітну плату, підшукують іншу, більш оплачувану роботу», – йдеться в електронному поданні.

Стерилізація не зменшує популяцію безпритульних тварин

Житомирянка Вікторія Григор’єва в електронному документі просить владу застосувати більш жорстокі методи до проблеми з безпритульними собаками. Дане прохання опублікували на сайті міської ради 14 лютого.

Відео дня

«Шановні депутати, вже неодноразово порушувалося питання про відлов безпритульних собак. Але проблема в тому, що не вакцинація, не стерилізація ніяк не зменшують кількість тварин. Хоча ви запевняєте людей в тому, що відлов і всі належні заходи відбуваються, але це не так. Взяти, наприклад, подвір'я біля житлових будинків, що знаходяться на Крошні, а саме зупинка Агроколеджу, там не те, що собак не меншає, їх більшає в геометричній прогресії. Найголовніше, що ці собаки неадекватні, вони кидаються на людей, кусають як дорослих, так і дітей, а чого тільки вартує вагітній жінці пережити стрес – передчасні пологи. Їх така кількість, що їх треба присипляти, бо чіпування не допомагає. Допоможіть вирішити це питання! Я хочу спокійно ходити по вулиці, а не обертатися на будь-який шум позаду, бо думаю, що на мене знову біжить з оскалом безхатній пес!» – пише авторка петиції Вікторія Григор’єва.

Петиція вже набрала 7 підписів, підтримати її можна протягом 3 місяців з моменту публікації.

Знижка студентам на проїзд у маршрутному таксі

Запровадити знижку для студентів у громадському транспорті – саме з таким меседжем звернувся до чиновників, очевидно, студент Дмитро Михаленко. За його словами, студентам без оплати проїзду і так доводиться витрачати багато коштів на навчання та інші потреби.

«Багато хто їздить у маршрутному таксі, особливо учні та студенти у період навчання. Але для учнів знижка є, а для студентів – нема. Студенти так само їздять майже кожен день і платять повну ціну проїзду. Особливо важко тим, хто і так платить за навчання і не з цього міста, де вони навчаються, плюс потрібні кошти кожен день, щоб хоча б щось перекусити, і після цього ще й платити за проїзд. Плюс багато кому після цього ще й їхати на якісь заняття чи на тренування. В обидва боки потрібно 10 гривень за день, а їздити потрібно щодня. За тиждень це виходить від 50 гривень. За місяць – приблизно від 200 гривень і більше. Особливо, коли хочуть підвищити ціну на проїзд, тоді студентам взагалі буде дуже важко», – пише автор документа Дмитро Михаленко.

Петиції мають набрати не менше 250 підписів впродовж трьох місяців для її подальшого розгляду відповідальними особами Житомирської міської ради.

Анастасія Ліберман

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (1)
  • Дмитрий Келесиади

    Скидку студентам это давно пора !! А вот собак уже развилось ,,до хрен@,, просто скоро их люди сами травить начнут! Да это не гуманно, но если твой 7-ий ребёнок играет во дворе где стая голодных злющих собак бегает, то другова выбора просто нету!; а власти -да им просто наплевать ... А защитников конченых, я по-другому назвать не могу, вместе с собаками в приюты посадить, либо они не деток защищают а одичавших собак!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
10:40 Віталій Бунечко: Дякую усім, хто боронить нашу країну та унеможливлює просування окупантів photo_camera 10:21 Відкрито реєстрацію на весняну сесію Школи місцевого самоврядування 10:00 Житомир попрощався з двома Захисниками - "на щиті" повернулися Сергій Гончарук і Андрій Горобець 09:39 Ще 840 окупантів знищені на українській землі Від читача 11:37 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 09:21 Оперативна інформація станом на 06.00 19 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 19 березня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі 17:57 У житомирському ліцеї створили унікальну платформу навчання на уроках захисту України 17:28 Ірина Верещук подякувала Житомирщині за прийом евакуйованих українців із Донбасу 17:00 У лікувальних закладах Житомира потрібні донори крові 1-, 4- 16:40 Житомирян запрошують на вечір поезії "Балансування" 16:20 Підтримай акцію “Lots of Socks” та допоможи родинам, де є сонячні дітки 16:00 У Тетерівській громаді виявили сховок зі зброєю photo_camera 15:47 Який циркуляційний насос придбати? (Новини компаній) 15:40 У Житомирі поліцейські охорони виявили заборонену речовину у відвідувача крамниці 15:20 Оголошено прийом заявок на національний конкурс «Благодійна Україна-2023» – «Благодійність на захисті України» 15:03 Завтра циклон принесе в Україну дощі з мокрим снігом і похолодання 15:00 #плічопліч: У Житомирі відбувся міський етап змагань зі спортивного орієнтування photo_camera 14:42 На проспекті Миру автомобіль збив пішохода - постраждалий госпіталізований 14:20 Сьогодні розпочався Великий піст: тривалість, правила і заборони
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up