Змінити рух, зменшити ціни, заборонити цирк тощо: чого хочуть житомиряни

Змінити рух, зменшити ціни, заборонити цирк тощо: чого хочуть житомиряни

Журналісти «20 хвилин» продовжують моніторити і розповідати про найактуальніші електронні петиції, подані житомирянами на розгляд місцевій владі.

Зменшити ціну на проїзд у маршрутному таксі. Автором цієї петиції виступила Ольга Кучерчук. Жінка переконана, що ціни на маршрутки у Житомирі завищені, тому повинні бути зменшені.

«Добрий день! Я розумію, що ціни на паливо великі, а водіям потрібно платити зарплатню. Але ціни на маршрутки немаленькі. Навіть якщо їхати без пересадок, проїзд коштує 10 гривень. Якщо кожний день їздити на роботу, виходить 350 грн. І це за умови, якщо ви не будете їздити по вихідним, а тролейбус чекати дуже довго», - йдеться у тексті петиції.

Вкотре житомиряни звертаються до влади з вимогою — заборонити у Житомирі цирк з тваринами.

Відео дня

«Заборонити цирк з тваринами в Житомирi та заборонити будь-яким чином заробляти на тваринах: фото з голубами, мавпами, прогулянки на понi та конях i так далi. Якщо ви вважаете, що потрiбно припинити використовувати тварин, пiдпишiть. Не будьте байдужими до звiрят!» - написала Аріна Грабовська.

Як завжди, актуальними залишаються транспортні питання. Отож жителька Житомира Наталія Гольцева просить владу змінити рух по вулиці Святослава Ріхтера.

«Прошу змінити рух по вулиці Святослава Ріхтера (62-108 номери) з двобічного на однобічний у напрямку Польового мікрорайону, а в напрямку Бульвару пустити рух провулком Льва Толстого», - йдеться у петиції.

А от Юрій Солоп вимагає повернути маршрутне таксі Корбутівка-Богунія. Адже сьогодні сполучення з Корбутівки на Богунію представлене лише тролейбусом №5А.

«Прошу повернути маршрутку для сполучення з Корбутівки на Богунію як альтернативу тролейбусу. Завжди повинен бути вибір. Наприклад, тролейбус взимку не придатний бо не герметичний. А Корбутівка активно забудовується», - написав автор петиції. 

Не оминули житомиряни питання щодо якості обслуговування тротуарів у місті.

Автор петиції Дмитро Савицький пропонує при управлінні автомобільних шляхів Житомирської міської ради створити підрозділ, який буде займатися ремонтом, обслуговуванням, підтримкою у належному стані тротуарів міста Житомира.

«Для прикладу, просіла тротуарна плитка у сквері на майдані Соборному, відповідний підрозділ займається частковою перекладкою для належного стану покриття. Крім того, паралельно займатися так званим ямочним ремонтом тротуарів, де не передбачено капітального ремонту (у нас по центральним вулицям на тротуарах є такі ями, що танком потрібно проїжджати, не те що мамам з візочками). У зимній період, щоб підрозділ займався розчищенням переходів на тротуарах, громадських зупинок від снігу», - йдеться у петиції. Крім того, Дмитро Савицький просить забезпечити на другорядних вулицях, хоча б на переходах встановлення однієї урни. Оскільки такі вулиц,і як Східна, Князів Острозьких, Грушевського, Мазепи, взагалі не мають сміттєвих урн. А якщо і є, то за кілометр одна від одної.

Нагадаємо, збір підписів на підтримку відповідної електронної петиції здійснюється протягом трьох місяців. Якщо колективне звернення отримало на свою підтримку 250 підписів, його розгляд здійснюватиметься невідкладно, але не пізніше десяти робочих днів з дня оприлюднення інформації про початок її розгляду.

Алла Герман

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled 11:00 Підвищення пенсій з 1 квітня: кого стосуватиметься
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up