Зміни серпня 2020: що чекатиме українців

Зміни серпня 2020: що чекатиме українців

До яких змін варто готуватися українцям у останньому літньому місяці – читайте у традиційному огляді від наших журналістів. 

Здорожчає електроенергія

НКРЕКП з серпня підняла тариф на передачу НЕК «Укренерго». Національна комісія, що здійснює державне регулювання в галузі енергетики та комунальних послуг, для забезпечення функціонування виробників з відновлюваних джерел енергії та іншої генерації підняла тариф на передачу для НЕК «Укренерго» у 1,5 раза, з діючого 155,4 грн/МВт-год – до 240,23 грн /МВт-год (без ПДВ), новий тариф почне діяти з 1 серпня 2020 р.

Відповідне рішення було прийняте 11 липня на засіданні регулятора (постанова НКРЕКП від 11.07.2020 № 1329), про це повідомляє Житомирська обласна енергопостачальна компанія.

Карантин продовжено до 31 серпня

Кабінет Міністрів України продовжив дію адаптивного карантину до 31 серпня 2020 року. Як повідомляється на сайті Кабміну, відповідне рішення уряд ухвалив на засіданні 22 липня. 

Відео дня

Серпневі вихідні

У серпні 2020 року в Україні жителі відпочиватимуть одинадцять днів. Робочих буде двадцять. Десять вихідних припадатимуть традиційно на суботу та неділю, також буде один додатковий із нагоди Дня Незалежності України. 

Офіційний додатковий вихідний у серпні припадатиме на понеділок, 24 серпня. Цього дня жителі святкують День Незалежності України. 

Судові рішення, що були прийняті під час карантину, наберуть законної сили з 7 серпня

Як повідомляє Судова влада України, процесуальні строки в редакції Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)» № 540-IX від 30 березня 2020 року закінчуються через 20 днів після набрання чинності цим Законом. 

Протягом цього 20-денного строку учасники справи та особи, які не брали участі у справі, якщо суд вирішив питання про їхні права, інтереси та (або) обов’язки (у разі наявності у них права на вчинення відповідних процесуальних дій, передбачених цими кодексами), мають право на продовження процесуальних строків з підстав, встановлених цим Законом.

Отже, з урахуванням внесених змін всі судові рішення, прийняті з 12 березня 2020 року (з початку введення карантину згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року), 07 серпня 2020 року набирають законної сили.

Збільшення вартості проїзду у громадському транспорті Житомира з 1 серпня

З  1 серпня 2020 року вступає в дію рішення виконавчого комітету міської ради, яким диференціювали вартість проїзду у громадському транспорті загального користування Житомирської міської ОТГ.   

Відповідне рішення прийнято на позачерговому засіданні виконавчого комітету міської ради 28 травня, – повідомляє пресслужба міськради.  

Відтак, вартість проїзду не змінюється при розрахунку транспортною карткою чи карткою житомирянина. Не змінюється й тариф для учнів – 3 грн у громадському транспорті. Зміна вартості стосується  готівкової та безготівкової оплати банківською карткою за допомогою NFC, SMS,  QR-коду. Тариф підвищено на 1 гривню.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:00 Сьогодні ввечері діятимуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промисловості 17:51 Збірна команда Житомирщини здобула призові нагороди на Всеукраїнських змаганнях з фігурного катання на роликових ковзанах 17:29 У Житомирі провели аудит безпеки нового скверу на розі вулиць Князів Острозьких та Київської photo_camera 17:00 У Бердичеві і Чуднові поліцейські задокументували кілька випадків нелегального зберігання наркотиків Від читача 13:39 Слідчі Нацполіції оголосили українським фігурантам про підозру в шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах злочинною організацією. 16:39 У Житомирі судитимуть адвокатку, яка за 30 тис. доларів США обіцяла клієнту «пом’якшення покарання» 16:22 Чоловіки від 18 до 60 років не зможуть отримати консульські послуги за кордоном - про що саме йдеться? 16:20 На Житомирщині планують перейменувати 8 населених пунктів 16:01 85 ветеранських проєктів перемогли у конкурсі фінансування 15:41 Спортсмени з Житомирщини здобули нагороди на чемпіонаті Європи з гирьового спорту photo_camera 15:20 МОН презентувало звіт моніторингу працевлаштування випускників-бюджетників, до якого увійшло 3 виші Житомирщини 15:00 49-річний чоловік загинув під час пожежі на Брусилівщині 14:40 Оприлюднено перелік хвороб хребта, які звільняють від мобілізації 14:20 З 27 квітня заморозки підуть геть та повернеться справжнє весняне тепло 14:00 Дотримуйтесь заходів протипожежної безпеки на Великдень 12:40 До 9 років позбавлення волі засудили бердичівлянина, який вбив чоловіка на зупинці 12:19 Медики відзначають незначне зростання захворюваності на грип і ГРВІ 12:00 Нічна пригода у Житомирі: у водійки зупиненого під час дії комендантської години авто виявили арбалет 11:40 Увага: зміни в маршруті № 23! 11:20 На Житомирщині розпочала роботу комісія ДСНС України, яка має здійснити контрольну перевірку стану організації заходів цивільного захисту в області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up