Зламана доля та загублене життя, однак заступник міського голови не може зрозуміти, які до нього претензії

Зламана доля та загублене життя, однак заступник міського голови не може зрозуміти, які до нього претензії

Заступник міського голови Дмитро Ткачук заявив, що не розуміє обурення містян відсутністю дорожньої розмітки та знаків.

Перед початком розгляду порядку денного засідання виконавчого комітету Житомирської міської ради 5 червня до присутніх звернулася свідок жахливої аварії в районі водоканалу, коли під колесами авто загинула молода жінка прямо на пішохідному переході.

Діана Кучеренко, яка була свідком даної ДТП, написала тоді в соціальній мережі Facebook (частково збережений правопис оригіналу): «Повертаючись з відпочинку у житомирському Гідропарку, ми стали свідками ДТП біля водоканалу... На наших очах було збито молоду жінку... майже на пішохідному переході... Зразу зупинилися. Чоловік викликав 102 і 103, а я перейшла дорогу і підійшла до постраждалої... Всі пояснення і свідчення надали патрульній поліції (перебували на місті більше двох годин). Дай Боже постраждалій вижити, бо травми тяжкі. Як її не побачив водій, не знаю. Він був тверезий поруч, дзвонив в ті ж служби. Небайдужих людей багато, але бачили, що чіпати непритомну жінку не можна. Хтось нападав на водія, хтось приносив аптечку з нашатирем... По факту що вражає! Патрульна поліція прибула через 15 хв. Швидка через 20-25 хв. На обурення людей ми почули, що в місті сьогодні патрулює 8 машин, а швидких – 2!!! Всі водії розуміють, що в районі пішохідного – це вина водія. Звертаюся до пішоходів! НЕ РОЗМОВЛЯЙТЕ ПО МОБІЛЬНОМУ (коло постраждалої лежав мобільний, сумка була закрита!). Вона йшла на базу відпочинку, де її чекав чоловік, як з'ясувалося пізніше... Ходіть тільки по пішохідному, бо ВОНИ ЗОВСІМ СТЕРТІ, і НЕ ВИДНО ЇХ!!! Знак є, але він нагорі. Відпочивайте якось без..., чи менше пийте... Поруч двоє п'яних на скутері... почали втікати, коли люди звернули на них увагу. Перехожих також підбуханих було немало... А на кону життя і здоров'я!

Відео дня

P.S. ЧОМУ ЗА ГРОШІ ГРОМАДИ З МІСЦЕВОГО БЮДЖЕТУ НЕ ПОКРАШЕНІ РОЗМІТКИ НА ДОРОГАХ і ПІШОХІДНІ ПЕРЕХОДИ??? ЧОМУ ТАК МАЛО ШВИДКИХ??? Хто відповідальний за безпеку на дорогах??? Дякую небайдужим людям, молодим хлопцям велосипедистам. ВСЕ!»

На офіційному сайті Головного управління Національної поліції в Житомирській області тоді з'явилося повідомлення: «2 червня 2019 року сталася ДТП близько 17.40 по вул. Чуднівській в обласному центрі. Попередньо водій автомобіля «Kia Soul», 39-річний житомирянин, рухаючись вулицею у напрямку с. Тетерівки, допустив наїзд на пішохода, 39-річну місцеву жительку, яка перетинала дорогу по нерегульованому пішохідному переходу. Унаслідок ДТП жінка отримала тілесні ушкодження та була доставлена до відділення інтенсивної терапії обласної лікарні. На жаль, за кілька годин від отриманих травм вона померла».

На засіданні виконкому, взявши слово, Діана Кучеренко звернулася до заступника міського голови Дмитра Ткачука та зачитала своє звернення. Потім звернулася до нього: «Я наступного дня пройшла по місту і зробила декілька фото та відео. Я написала звернення до вас в Фейсбуці, а ви відповіли мені, що не зрозуміли його змісту. Я можу пояснити, що в місті взагалі не пофарбовані ні розмітки, ні пішохідні доріжки. Я обстежила тільки частину вулиці Чуднівської, і тільки дві точки, на мою думку, є нормальні для пішохода. На даному нерегульованому пішохідному переході сталася вже не одна аварія».

Дійсно, на пішохідному переході попереджуючий знак є тільки з боку водоканалу, на протилежному боці його взагалі немає. Розмітку на дорозі майже неможливо побачити. Але за мить маємо зруйновані життя. Одна людина загинула, друга буде відповідати перед законом. Але хто надасть відповідь, чому немає розмітки, чому взагалі в жахливому стані наші міські дороги?

Одразу у членів виконкому з'явилися запитання до заступника міського голови. Дмитро Ткачук намагався пояснити, що розмітку не встигли нанести, тому що в травні була досить прохолодна погода і наносити краску не було можливості. Житомирський активіст Михайло Сліпченко, присутній на засіданні, зазначив: «Той, хто може, – шукає можливості, той, хто не хоче, – шукає причини, щоб цього не робити».

Проблема забезпечення безпеки на дорогах міста не є новою. Вона постійно обговорюється в ЗМІ, Інтернеті, під час різноманітних зустрічей та заходів. Але майже нічого не робиться, щоб переломити ситуацію. Може, саме тому в місті зараз створено декілька громадських об'єднань з метою поліпшення умов проживання в місті. Містяни намагаються самі вирішити частину питань, але не все вони можуть зробити самотужки. Потрібна допомога міської влади. Але влада забуває, що саме вона повинна вирішувати ці проблеми. Тоді постає інше питання: навіщо нам влада, яку ми самі вибираємо, хоча фактично вона про нас дбає тільки перед виборами?

Після цього сумного засідання міськвиконкому 5 червня в Інтернеті з'явилося чергове повідомлення для містян із закликом до всіх небайдужих і активних житомирян вимагати виконання законних вимог і контролювати якість і терміни виконаних робіт. Сподіваємось, що в майбутньому наше місто все ж стане безпечним.

Руслан Мороз

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
09:20 Росія вдарила по енергетичних об'єктах України: є пошкодження і відключення 09:00 29 березня: яке сьогодні свято, іменини, традиції і погода у Житомирі 18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up