Житомиряни пропонують створити алею для продажу рукодільної творчості. ПЕТИЦІЯ

Житомиряни пропонують створити алею для продажу рукодільної творчості. ПЕТИЦІЯ

На вулиці Михайлівській, у самому центрі Житомира, часто можна зустріти майстрів рукоділля, які займаються незаконним продажем своїх виробів.

Міська влада і активісти періодично вимагають показати дозвіл на торгівлю на пішохідній вулиці. Проте громадськість не бачить нічого поганого в тому, що майстри пропонують придбати саморобні прикраси, картини, іграшки. З цього приводу, небайдужі житомиряни створили петицію на сайті міської ради наступного змісту:

«Пропонуємо створити ще одне туристично цікаве місце для житомирян та гостей міста. Створити алею майстрів на людній вулиці Житомира (наприклад Майдан Корольова чи міський парк) та облаштувати скромні, але привабливі місця для майстрів і дозволити продавати свої вироби ручної роботи на усі свята, вихідні та деякі будні дні», - йдеться у зверненні.

За словами автора петиції Оксани Любченко, більшість міст України підтримують майстрів рукодільної творчості, оскільки вони окраса міста і приваблюють туристів:

Відео дня

«У кожному місті України місцева влада опікується, береже та пишається своїми майстрами, та, на жаль, не в Житомирі. Нас проганяють з вулиць та вимагають документи ФОП, який ми – майстри, не зможемо відкрити навіть при найбільшому бажанні. Для прикладу у м. Бердичеві місце для майстра коштує 9,87 грн, у Коростишеві оплату не беруть взагалі, Коростень – символічна плата, Кривий Ріг – безкоштовно, Полтава має власну алею майстрів на головній вулиці – безкоштовно. Західна Україна – осередок майстрів. А про райони і говорити нічого, там на майстрів чекають з нетерпінням, радістю та, звісно, безкоштовно», - наголосила жінка.

Станом на 30 серпня петиція набрала 98 голосів підтримки. Збір підписів продовжується, до завершення залишилося 83 дні.

Валерія Наумова

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (3)
  • Лілія Герасимчук

    Підтримую,але ця алея повинна бути не схожою на базар.
  • Віктор Руденко

    У нас все, що рукодільне,  довго не живе - сквер на Лятошинського тому черговий доказ!
  • Татьяна Вишницкая

    Сподіваюсь, самогон не відноситься до самодіяльної творчості)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
12:15 На вулиці Театральній у Житомирі помер чоловік 12:00 50 FPV - дронів та 2 "Мавіки" полетіли на передову: Житомир передав чергову допомогу військовим photo_camera 11:41 Збір затискачів від упаковок з хліба! Житомиряни, долучайтесь, це працює на перемогу! 11:19 У Житомирі відбувся відкритий турнір з волейболу присвячений пам’яті Героя АТО Дмитра Ільницького photo_camera Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 11:00 Україна і Польща домовилися спільно шукати українські родини у Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну 10:40 Об’єднана штурмова бригада Національної поліції України запрошує воїнів перемоги! play_circle_filled 10:20 Збитки на понад 4,3 мільйона гривень і шкода довкіллю: ексдиректору підприємства з видобування лабрадориту в Новоборівській громаді повідомлено про підозру 10:00 Судитимуть жителя Харківщини, який переробляв стартові пістолети в бойові і продавав через інтернет photo_camera 09:39 Оперативна інформація станом на 06.00 29 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:20 Росія вдарила по енергетичних об'єктах України: є пошкодження і відключення 09:00 29 березня: яке сьогодні свято, іменини, традиції і погода у Житомирі 18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать!
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up