Житомиряни продовжують порушувати дистанцію, створюючи черги до секонд-хендів, банків, соцзабезів. ФОТО

Житомиряни продовжують порушувати дистанцію, створюючи черги до секонд-хендів, банків, соцзабезів. ФОТО

Карантин існує не для всіх, принаймні у Житомирі більшість думає, що можна одягнути маску, і цього достатньо. 

Численні черги до секонд-хенду, банку, соцзабезу, пошти – і це не про 5-10 людей, а про натовп, який лізе один одному на голову… зате в масках. 

Це не є нормальним дотриманням карантину, а секонд-хенд, соцзабез чи подібні інстанції – не є місцями настільки необхідними для життя, щоб скупчуватися там так часто, як це роблять житомиряни. Недотримання дистанції збільшує ризик захворіти на коронавірус та інші вірусні хвороби. Важливо дотримуватися дистанції не лише тому, що так написано, а тому, що це насамперед ваша безпека, а також безпека інших людей. Не забувайте, ми не одні тут.

Відео дня

Ніхто такі черги не контролює, відповідно штрафів за порушення дистанції чекати марно. Що ж у такому разі робити? 

Журналісти редакції «20 хвилин» зв’язалися із заступницею міського голови Марією Місюровою, щоб дізнатися, хто має контролювати дотримання дистанції у таких чергах.

 «Порушення карантинних норм повинна контролювати поліція, і зараз є відповідні штрафи. Має бути відповідальність у підприємців, у тих самих банках, секонд-хендах. Має бути особа, яка повинна контролювати дотримання дистанції. Це може бути хоч охоронець. Але і кожна людина повинна брати на себе відповідальність за власне здоров’я  і за здоров’я інших людей. Ще поки що нічого кращого не придумали, ніж маски, дистанція та дезінфікуючі засоби», – прокоментувала Марія Місюрова. 

Наразі небайдужі житомиряни фіксують порушення та викладають їх у мережі «Фейсбук» та «Інстаграм», щоб привернути увагу до проблеми порушення дистанції. 

Валерія Наумова

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (2)
  • Вадим Крутько

    Зайдіть в Глобал,бля!!!
  • Тамила Варгалюк-Мастюк

    Краще подивіться на черги в газконтори.!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
11:09 Пухнастики шукають господарів: оголошення станом на 20 квітня 09:51 Сьогодні у Романівській громаді відбудеться благодійний мотопробіг 09:00 Температурні гойдалки і заморозки у повітрі - прогноз погоди на сьогодні 17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень 12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up