Житомиряни активно використовують нову єдину систему місцевих петицій

Житомиряни активно використовують нову єдину систему місцевих петицій

У Житомирі почала працювати нова єдина система місцевих петицій. Вона створена в рамках програми «Електронне урядування задля підзвітності влади та участі громади».

Дана система відповідає усім необхідним вимогам, дозволяє забезпечити єдиний високий рівень якості обслуговування громадян з боку органів місцевого самоврядування щодо подання електронних петицій. За словами партнерів програми, дана система допоможе ефективно вирішувати нагальні проблеми міста:

«Впровадження якісної уніфікованої системи допоможе містам заощадити кошти, які міста мають передбачити для створення такої системи власноруч та спрямувати їх на вирішення найбільш нагальних для місцевих громад проблем. 

Серед головних завдань програми: формування та впровадження кращих стандартів е-урядування та інноваційних практик, які покращують якість послуг та доступ до інформації для громадян, а також підвищення прозорості та підзвітності органів влади», - повідомляють на сайті нової системи електронних петицій.

Відео дня

На оновленому сайті електронних петицій уже з’явилося декілька звернень громадян. Активно набирає підписи петиція, у якій житомиряни просять видавати квитки з валідатору при оплаті проїзду готівкою.

«З метою зменшення числа зловживань зі сторони водіїв приватних міських автобусних маршрутів та отримання точних даних про пасажиропотік внести зміни до рішення №1316 та 1317 “Про встановлення вартості проїзду в міському пасажирському транспорті загального користування” та додати пункти, що зобов’язує водіїв видавати підтверджуючий реєстрацію квиток (квиток з АСООП тобто валідатора) при оплаті проїзду готівкою», - йдеться у тексті петиції.

За словами автора петиції, таким чином можна буде визначити реальний пасажиропотік, що дозволить впровадити гнучку тарифну політику вартості проїзду, унеможливлюючи зловживання перевізниками, які надають недостовірну інформацію щодо пасажиропотоку. А також оптимізувати використання рухомого складу та маршрути його руху.

До кінця збору підписів залишилось: 20 днів. Станом на 27 січня петиція набрала 53\300 голосів.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up