Житомирян запрошують приєднатись до рекордного ланцюга єдності у День Соборності України

Житомирян запрошують приєднатись до рекордного ланцюга єдності у День Соборності України

Запрошуємо житомирян приєднатися до відзначення Дня Соборності України та 100-річчя Акта Злуки, коли Українська Народна Республіка та Західно-Українська Народна Республіки об’єдналися в одну державу.

Про це повідомляє прес-служба ОДА.

Святкові заходи з утворенням «живого» ланцюга єдності пройдуть у вівторок, 22 січня, у центрі м. Житомир.

Цьогоріч учасники утворять один з найбільших за історію міста ланцюг єдності довжиною у понад 1 кілометр – від Свято-Михайлівського собору до Житомирської обласної філармонії ім. С.Ріхтера.

Відео дня

Учасники заходу разом із військовими та оркестром пройдуть ходою по «шляху» ланцюга до філармонії, перед будівлею якої зачитають Універсал Директорії УНР, що був проголошений 22 січня 1919 року. Після цього спільно виконають Гімн України.

Програма:

  • 13.00 – збір громадськості (вул. Михайлівська та майдан ім. С.Корольова) та формування ланцюга єдності.
  • 13.20 – утворення «живого ланцюга»: Свято-Михайлівський собор – майдан ім. С.Корольова – вул. Новий Бульвар – Житомирська обласна філармонії ім. С.Ріхтера.
  • 13.30 – хода вулицею Михайлівською до Житомирської обласної філармонії ім. С.Ріхтера – за участю оркестру, прапороносців та учасників ланцюга єдності. На майдані ім. С.Корольова учасники патріотичної ходи хвилиною мовчання та покладанням квітів вшанують пам’ять Героїв Небесної Сотні.
  • 13.45 – зачитування Універсалу Директорії Української Народної Республіки та спільне виконання Гімну України перед будівлею філармонії.

Запрошуємо житомирян, гостей міста, активну громадськість та небайдужих громадян стати частинкою рекордного ланцюга єдності та відсвяткувати 100-річчя Соборності України разом! Державна символіка вітається!

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:00 Сьогодні ввечері діятимуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промисловості 17:51 Збірна команда Житомирщини здобула призові нагороди на Всеукраїнських змаганнях з фігурного катання на роликових ковзанах 17:29 У Житомирі провели аудит безпеки нового скверу на розі вулиць Князів Острозьких та Київської photo_camera 17:00 У Бердичеві і Чуднові поліцейські задокументували кілька випадків нелегального зберігання наркотиків Від читача 13:39 Слідчі Нацполіції оголосили українським фігурантам про підозру в шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах злочинною організацією. 16:39 У Житомирі судитимуть адвокатку, яка за 30 тис. доларів США обіцяла клієнту «пом’якшення покарання» 16:22 Чоловіки від 18 до 60 років не зможуть отримати консульські послуги за кордоном - про що саме йдеться? 16:20 На Житомирщині планують перейменувати 8 населених пунктів 16:01 85 ветеранських проєктів перемогли у конкурсі фінансування 15:41 Спортсмени з Житомирщини здобули нагороди на чемпіонаті Європи з гирьового спорту photo_camera 15:20 МОН презентувало звіт моніторингу працевлаштування випускників-бюджетників, до якого увійшло 3 виші Житомирщини 15:00 49-річний чоловік загинув під час пожежі на Брусилівщині 14:40 Оприлюднено перелік хвороб хребта, які звільняють від мобілізації 14:20 З 27 квітня заморозки підуть геть та повернеться справжнє весняне тепло 14:00 Дотримуйтесь заходів протипожежної безпеки на Великдень 12:40 До 9 років позбавлення волі засудили бердичівлянина, який вбив чоловіка на зупинці 12:19 Медики відзначають незначне зростання захворюваності на грип і ГРВІ 12:00 Нічна пригода у Житомирі: у водійки зупиненого під час дії комендантської години авто виявили арбалет 11:40 Увага: зміни в маршруті № 23! 11:20 На Житомирщині розпочала роботу комісія ДСНС України, яка має здійснити контрольну перевірку стану організації заходів цивільного захисту в області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up