Житомирський рибоохоронний патруль вилучив 100 кг риби та 86 заборонених знарядь лову

Житомирський рибоохоронний патруль вилучив 100 кг риби та 86  заборонених знарядь лову

У період з 1 по 31 березня 2019 року інспекторами Житомирського рибоохоронного патруля було проведено 50 рибоохоронних рейдів. В результаті, викрито 68 порушень природоохоронного законодавства, з яких 19 грубих.

Про це повыдомив Житомирський рибоохоронний патруль.

Також складено 7 протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства), п’ять - за ч. 1 ст. 85-1 КУпАП (зберігання заборонених знарядь лову) та один – за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП (незаконне придбання чи збут водних біоресурсів). Крім цього, оформлено 36 актів виявлення та вилучення майна, власники яких не встановлені.


«За даний період на порушників накладено 21 349 грн штрафів. В ході проведених заходів інспектори вилучили 100 кг водних біоресурсів та 86 од. заборонених знарядь лову, з них 75 сіток, загальною протяжністю 3 750 м», - повідомив керівник рибоохоронного патруля Олександр Гонтар.
Для прикладу, 28 березня близько 20 години на р. Тетерів, поблизу с. Волосівка Чуднівського району під час рибоохоронних заходів було виявлено грубе порушення правил рибальства. Громадянин ловив рибу з металевого човна за допомогою двох сіток. Дана особа відмовилася надавати свої особисті дані для складання протоколу, тому на місце події було викликано наряд поліції. Стосовно правопорушника оформлено адміністративний протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП.
Також 31 березня о 14.30 оперативною групою затримано громадянина, який ловив рибу за допомогою сітки. Інцидент стався на Дворищанському водосховищі, біля с. Дворище Хорошівського району. Завдяки оперативності рибоохоронних патрульних риби не спіймав. Складено адміністративний протокол як за грубе порушення правил рибальства.
Протягом березня рибоохоронні патрульні у Малинському та Житомирському районах зафіксували два випадки лову риби електровудкою. Стосовно порушників складені адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП (грубе порушення правил рибальства). Електровудки, акумулятори та гумовий човен вилучено до вирішення питання у суді.

Відео дня

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:50 Підтвердження статусу критично важливого для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період 17:30 100-річний ювілей відзначив житомирянин Віктор Іванович Поліщук 17:00 Сьогодні з 18 до 22 години для бізнесу та промисловості діятимуть обмеження споживання електроенергії 16:41 Підвішені закони: чому Зеленський затягує із підписанням ініціатив? Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:18 Житомирський обласний центр крові має потребу в донорській крові з негативним резус-фактором 16:00 Незаконна реєстрація права оренди на 170 земельних ділянок – на Житомирщині держреєстратора підозрюють у службовій недбалості 15:40 На Михайлівський проводяться роботи з підготовки фонтанів до роботи. ФОТО photo_camera 15:22 Задушив приятеля, а тіло підкинув сусідам – жителя Звягеля ув’язнили на 9 років 15:00 Атмосферні фронти покинуть Україну, температура почне підвищуватися 14:40 Мобілізація за несплату аліментів: як це працюватиме 14:20 Історикам та краєзнавцям представили бачення концепції розвитку парку «Замкова гора» 14:00 “Доступні ліки”: отримуйте життєво необхідні ліки безоплатно або з частковою доплатою 12:40 Втома: причини і методи боротьби 12:20 Житомир і Куп’янськ підписали меморандум про співпрацю photo_camera 12:00 У ніч на 20 квітня на Житомирщині очікуються сильні заморозки 0-3° 11:41 Як отримати пільги на харчування у школах і садочках? ІНФОГРАФІКА 11:20 Два боєприпаси часів Другої світової війни виявили в Бердичеві і Звягелі 11:00 Військовим передали чергову автівку, придбану завдяки волонтерам 10:40 За ініціативи Мінветеранів Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up